ΚΟΥΙΖ 1

Πότε η Club Hotel Loutraki S.A. θα σταματήσει την αδιαλλαξία με τους εργαζομένους, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση; Εδώ που έχουν φθάσει την κατάσταση και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να επανακάμψουν με σωφροσύνη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αλλεπάλληλες προσφυγές στη Δικαιοσύνη!
(020614)




ΚΟΥΙΖ 2

Μετά την Κόρινθο δεν θα πρέπει να γίνει συλλαλητήριο και στην πόλη του Λουτρακίου, μπας και αφυπνισθούμε από το λήθαργο και το «ψέκασμα» για την καταστροφή που συντελείται και ο δήμος μας κινδυνεύει να τα χάσει όλα;
(020614)




Είπαν… 1

«Αν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης διαχειρισθεί και σταθεί απέναντι στην τρέχουσα κρίση με την Club Hotel Loutraki S.A. με αμιγώς πατριωτικό χαρακτήρα και με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου και μόνον, παρά τα ενδεχόμενα λάθη ή παραλήψεις που διαπράξει ακούσια ο ίδιος σε ολόκληρη τη θητεία του, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επανεκλογή του και για την επόμενη πενταετία.»
(020614)




Είπαν… 2

«Στο Πρωτοδικείο Κορίνθου κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος θα βρεθεί αύριο ο ″υπηρεσιακός″ δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης μαζί με κάποιους συνεργάτες του. Σημειωτέον ότι για το αδίκημα που κατηγορείται αύριο, δεν συγκινήθηκαν στην Ιάσονος και το επανέλαβαν…»
(020614)




Είπαν… 3

«Στην ″εξωτερική βοήθεια″ όπως γινόταν μέχρι πρότινος ευελπιστούν οι εργαζόμενοι στη Λουτράκι Α.Ε., αφού ο πρόεδρος  διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κώστας Λογοθέτης πήρε τη μισθοδοσία τους -που προερχόταν από εξωτερική βοήθεια- και την διέθεσε στο καρναβάλι, ενώ δεν τους έχει επιστρέψει ακόμα τα χρήματα.»
(020614)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ
ΚΙ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΑΥΛΟΥ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Τελικά, αυτό που ακουγόταν πιο έντονα την προεκλογική περίοδο στην καρδιά της επικράτειας του δήμου, την πόλη του Λουτρακίου η οποία έχει τον καθοριστικό ρόλο στην εκλογική πλάστιγγα, αυτό αναδείχθηκε ως αποτέλεσμα από την κάλπη τόσο στις 18 όσο και στις 25 Μαΐου 2014, με πολύ μεγαλύτερη σφοδρότητα τη δεύτερη Κυριακή.
Ολόκληρη την προεκλογική περίοδο άκουγες παντού στην πόλη «τι θέλει πάλι αυτός και κατεβαίνει και δεν πάει σπίτι του», «πάλι υποψήφιος είναι; Δεν βαρέθηκε;» και εννοούσαν φυσικά τον «βετεράνο»(!) δήμαρχο Παύλο Παύλου. Αντίθετα, για τον νικητή των εκλογών Γιώργο Γκιώνη, ο κόσμος δεν εκδηλωνόταν και απέφευγε να τοποθετηθεί, επιδεικνύοντας περισσότερο ότι ασχολείται με τα προβλήματά του.
Παράλληλα σε επίπεδο επικεφαλής λειτούργησε άτυπα το 3 σε 1 που είχε αναδείξει προεκλογικά το loutraki-press, αλλά αυτό έγινε πιο έντονα αισθητό στην περιφέρεια του δήμου και ειδικότερα στη δημοτική ενότητα των Αγ. Θεοδώρων. Μια περιοχή που προεκλογικά ο Γιώργος Γκιώνης σάρωνε, αλλά η τοπική κοινωνία στον α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών προτίμησε το «σπλάχνο» της με αξιοζήλευτα ποσοστά, επιλέγοντας ψήφο με καθαρά τοπικιστικό προσανατολισμό, ενώ και στο δεύτερο γύρο άκουσε τις προτροπές του και διέσωσε τον Παύλο Παύλου από βέβαιο διασυρμό.
Φυσικά, η κοινωνία του Λουτρακίου το αντελήφθη αυτό, είχε τις πληροφορίες για το τι διαδραματιζόταν στους Αγ. Θεοδώρους στο μεσοδιάστημα κι έδωσε με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία τη ψήφο της στον Γιώργο Γκιώνη, δείχνοντας στον Παύλο Παύλου την έξοδο, δεδομένου ότι ενοχλείται από αυτού του είδους τα παιχνίδια. Παράλληλα, αποθήκευσε στο σκληρό δίσκο της και το συμβάν για να το ανασύρει αν χρειασθεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Όλα αυτά, η τοπικιστική ψήφος, ήταν αποτέλεσμα λόγω της παντελούς εγκατάλειψης των Αγ. Θεοδώρων από την «υπηρεσιακή» δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη.

Ήττα στο προπύργιο για τα «κουρασμένα παλληκάρια»
Πέραν του αποτελέσματος και της επιθυμίας του συνδυασμού που προκρινόταν για το β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες, ήταν βέβαιο ότι όπως και αποδείχθηκε η επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση, παρά τα όσα έγιναν ήταν για τον πρώτο ένας υγιεινός περίπατος. Κι αυτό ήταν αναμενόμενο γιατί ο συνδυασμός με τα «κουρασμένα παλληκάρια» δεν είχε καταφέρει να στρίψει πρώτος ακόμα και στο εκλογικό προπύργιό του, απ’ όπου προέρχεται το afan gatte των στελεχών του, τα Ίσθμια. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δεύτερο γύρο η αύξηση του ποσοστού ήταν μόλις κατά 42,16%, εν αντιθέσει με τον πρώτο του πρώτου γύρου που η αύξηση του ποσοστού του διαμορφώθηκε στο 67,36%, λαμβανομένου υπόψη ότι τα Ίσθμια ήταν κι ένα καλό προπύργιο του ευνοημένου με το αποτέλεσμα που έφερε τελικά Κώστα Λογοθέτη, με τους ψηφοφόρους του να μην συγχρωτίζονται με τον χαμένο και να επιλέγουν το νικητή.
Πώς λοιπόν αυτός ο συνδυασμός μπορεί να ήλπιζε για νίκη στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση;
Απλά, τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του Παύλου Παύλου έπαιζαν με μια «φούσκα» της δήθεν νίκης, που δεν το αντιλαμβάνονταν, αλλά νόμιζαν ότι στο μεταξύ τους πανηγύρι συμμετέχει και η τοπική κοινωνία.
Τελικά, διαβάζοντας τα αποτελέσματα, ανά δημοτική ενότητα διαπιστώνει κανείς ότι το Λουτράκι κυρίαρχα ήταν αυτό που δεν ήθελε τον «βετεράνο»(!) δήμαρχο, καθ’ ότι στην περιφέρεια κατάφερε και κρατήθηκε σε καλά ποσοστά.

Τι λένε οι αριθμοί
Να υπενθυμηθεί ότι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών ήταν Γιώργος Γκιώνης 60,7% και Παύλος Παύλου 39,3%, ενώ οι ψηφίσαντες τη β΄ Κυριακή ήταν λιγότεροι σε ποσοστό 2,43% που δεν είναι ικανό να επηρεάσει σημαντικά τα αποτελέσματα που διαμορφώθηκαν.
Αρχής γενομένης από την δημοτική ενότητα Λουτρακίου ο νικητής των εκλογών την πρώτη Κυριακή είχε λάβει 34,31%, ενώ τη δεύτερη το ποσοστό του εκτινάχθηκε στο 63,02%, καταγράφοντας αύξηση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων 83,67%. Ο μόνιμα ακολουθών από το 2006, στο 24,56% που έλαβε στον α΄ γύρο, επέτυχε αύξηση στις προτιμήσεις των πολιτών κατά 50,57%, διαμορφώνοντας ποσοστό 36,98%. Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το Λουτράκι είχε άποψη για τον Παύλο Παύλου και δεν τον θεωρούσε κατάλληλο, άσχετα με τις προσπάθειες που καταβάλλονταν από τη «συμμαχία». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι στην Κοινότητα Πισίων - Σχίνου - Βαμβακιές στο δεύτερο γύρο είχε και απώλεια 10 ψήφων, έναντι του α΄ γύρου.
Έκπληξη τα Ίσθμια, η δημοτική κοινότητα με τα στελέχη πρώτης γραμμής του Παύλου Παύλου και τις πολλές ψήφους, αλλά δεν έπεισαν για τούτη τη φορά, με συνέπεια να χάσουν ακόμα και το προπύργιό τους. Έτσι, στον α΄ γύρο ο Γιώργος Γκιώνης έλαβε 33,92%, έναντι του 30,41% του Παύλου Παύλου. Ωστόσο, στο δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι, αλλά και στελέχη του Κώστα Λογοθέτη δεν εισάκουσαν τις επιταγές και κατευθύνθηκαν από την πρώτη Κυριακή στον Γιώργο Γκιώνη, δηλώνοντας αυτοπροσώπως την παρουσία τους. Η αύξηση που σημείωσε ο Γιώργος Γκιώνης ήταν 67.36%, ενώ του ηττημένου 42,16%.

Το πακέτο 3 σε 1 στους Αγ. Θεοδώρους
Με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο αποδείχθηκε το πακέτο 3 (Παύλος Παύλου, Κώστας Λογοθέτης, Δημήτρης Στάμου για να εκλεγεί ο «βετεράνος» δήμαρχος κατά προτίμηση ή όποιος άλλος προέκυπτε) σε 1 (Γιώργος Γκιώνης - μόνος του εναντίον όλων δηλαδή).
Ως γνωστόν, σύμφωνα με τις προεκλογικές πληροφορίες ο Γιώργος Γκιώνης, ακόμα και την εβδομάδα των εκλογών φημολογείτο ότι θα λάβει ποσοστό που θα υπερβαίνει ακόμα και το 60% και θεωρείτο το σίγουρο back up για ενδεχόμενο στραβοπάτημα στο κεντρικό Λουτράκι. Τελικά η τοπική κοινωνία, άλλαξε την άποψη της και προέκρινε για εκλεκτό της τον Δημήτρη Στάμου που έλαβε 43,25%, με τον νικητή των εκλογών να λαμβάνει 26,7% και τον φιναλίστ το ισχνότατο 11,14%. Η έντονη δράση των «εξαπτέρυγων» του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη στους Αγ. Θεοδώρους από κοινού με τον Δημήτρη Στάμου, απέδωσε καρπούς και το 11,14% της α΄ Κυριακής μετετράπη σε 43,36% τη β΄ Κυριακή σημειώνοντας αύξηση 289,23%.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκιώνης επέτυχε αύξηση του ποσοστού του κατά 112,13% και διαμορφώθηκε στο χωρι΄λο, στο 56,64%.
(020614)
Return top