ΚΟΥΙΖ 1

Πρόεδρε - διευθύνοντα σύμβουλε της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργο Γκιώνη, έχετε σκοπό να ενημερώσετε τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας και στην συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο για την κλοπή που είχε σημειωθεί στο ″Αλεξάνδρειο″ Συνεδριακό Κέντρο, ποιά είναι τα απολεσθέντα ήδη, τι κόστος είχαν, αλλά και γιατί δεν καλυπτόταν το συνεδριακό κέντρο από κάμερες και συναγερμό ο οποίος να είναι συνδεδεμένος με εταιρεία security;
(081217)




ΚΟΥΙΖ 2

Είναι αλήθεια πρόεδρε - διευθύνοντα σύμβουλε της Λουτράκι Α.Ε. Γιώργο Γκιώνη, ότι τα 8 πολύφωτα που δεν φωτίζουν κόστισαν € 3.000 για το Loutraki Thermal Spa; Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι, επειδή δεν διέθεταν επαρκή φωτισμό, τοποθετήθηκαν προβολείς για να φωτίζουν τους συγκεκριμένους χώρους;
(081217)




ΚΟΥΙΖ 3

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Παντελέου, έχουν σκοπό να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των πλακών του παραλιακού πεζόδρομου ή θα αφήσουν το χάλι να διαιωνίζεται, με τους περηπατητές να κινδυνεύουν να υποστούν ακόμα και διάστρεμμα;
(081217)




Είπαν… 1

«Σούπερ η ανακοίνωση του Γιώργου Ρουμελιώτη -αφού δεν την έστειλε δεν το υπολογίζει το loutraki-press- μας διαβεβαιώνει ότι ″εμείς θα συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος να υπηρετούμε τη θέση στην οποία έχουμε ταχθεί και επιφυλασσόμεθα για τη λήψη των όποιων ενεργειών μας προς αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης μας″!.. Δηλαδή, θα συνεχίσουν να κοστολογούν έργα όπως, την ″τρύπα των Γκιώνη - Ρουμελιώτη″, που κόστισε ο κούκος αηδόνι το 2016 κι έχασκε επί πέντε μήνες, και τα πεταμένα από το παράθυρο € 105.000 για την δήθεν μελέτη του παραλιακού μετώπου, που αφού την πλήρωσαν την υποβάθμισαν σε έρευνα και τελικά για την ολοκλήρωσή της, ποιά έρευνα πραγματοποιήθηκε(;) ευχαριστούσε ο Γιώργος Ρουμελιώτης τους υπαλλήλους του δήμου. Τελικά, στο τέλος του 2017 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου θα έχει υπόλοιπο στο ταμείο του ή θολό προδιαγράφεται το μέλλον για το 2018; Πάντως, έχουν παρέλθει τρία χρόνια και κανένα έργο πέραν της τρύπας από τον Γιώργο Ρουμελιώτη και την παρέα του…»
(081217)




Είπαν… 2

«Θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί προς πάσα κατεύθυνση και ειδικότερα προς αυτούς που δυσκολεύονται να αντιληφθούν ακόμα και τα πιο απλά πράγματα ότι, το loutraki-press και ο γράφων, είναι αναφανδόν υπέρ της οποιασδήποτε επένδυσης σε υποδομές που θα φέρουν ανάπτυξη στον δήμο, με την προϋπόθεση ότι δεν θα βλάπτουν το περιβάλλον και δεν θα κάνουν χειρότερη την ήδη δυσχερή καθημερινότητα των πολιτών, λόγω της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των τελευταίων δημοτικών αρχών.»
Π. Η.
(081217)




Είπαν… 3

Δεν περιποιεί τιμή για κάποιον, να αυτοπροσδιορίζεται ως ουρά προσώπων αμφιβόλου υπόληψης, εντιμότητας, νοημοσύνης.
(081217)




Είπαν… 4

«Ένας μορφωμένος ηλίθιος είναι πιο ηλίθιος από έναν αμόρφωτο ηλίθιο.»
Μολιέρος, 1622 - 1673
(081217)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




Η ΠΟΛΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ… ΤΟ ″ΦΕΣΙ″ ΤΩΝ € 26,58 ΕΚΑΤ.,
Η ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Όσο διευρύνεται η γνώση για το ″κουρεμένο φέσι″ των € 26,58 που φόρτωσαν οι «19» δημοτικοί σύμβουλοι στις πλάτες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τόσο αυξάνει η οργή της τοπικής κοινωνίας κατά της συντριπτικής πλειονότητας των μελών του παρόντος δημοτικού συμβουλίου και πιο συγκεκριμένα του συνδυασμού ″Ότι Να ’Ναι - Ότι Κάτσει - Αούααα…″ του δημάρχου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη και του συνδυασμού του «βετεράνου»(!) δημάρχου Παύλου Παύλου, πλην Παναγιώτη Βαρελά!
Ο κυρίαρχος προβληματισμός είναι «πώς μπόρεσαν να λάβουν τέτοια απόφαση σε βάρος των πολιτών, τώρα που τα φέρνουμε βόλτα δύσκολα και μας δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ζωή μας, αυξάνοντας το κόστος διαβίωσης και από την άλλη πέφτει ″ψαλίδι″ σε μισθούς και συντάξεις». Οι πιο υποψιασμένοι, διαθέτοντας και κάποιες γνώσεις περί της λειτουργίας των δημοτικών πραγμάτων, διερωτούνται να πληροφορηθούν «ποίου ήταν η εισήγηση και πάνω σε ποιά διλήμματα και οικονομικά δεδομένα στηρίχθηκαν οι ″19″, για να επιφέρουν αυτό το πλήγμα στους μηνιαίους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών;»
Επειδή στα πολιτικά στέκια ακουγόταν, το διέδιδε και ο ίδιος ο Γιώργος Γκιώνης, ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για να εξαγοράσει το μερίδιο των Ισραηλινών μετόχων, μετά το «μάνα εξ’ ουρανού» της δικαστικής απόφασης, διερωτούνται «γιατί έγιναν άφαντοι οι υποψήφιοι αγοραστές», με πιθανότερη εκδοχή βάσει των συλλογισμών τους «να δούνε να κλείνει το casino Λουτρακίου και οι Ισραηλινοί να κινούν διαδικασίες για να εισπράξουν από την Δημόσια - δημοτική επιχείρηση Λουτράκι Α.Ε., τα € 26,58 εκατ. που εντελώς αυθαίρετα, χωρίς να διαθέτουν τεκμηριωμένη γνώση, αποφάσισαν ότι τους οφείλουν οι ″19″ δημοτικοί σύμβουλοι.»

Οι κίνδυνοι που κρύβει ένα «ναυάγιο» στην απόφαση
Όπως σημείωνε πρώην δημοτικός παράγοντας, στην επόμενη ή πιο ακριβέστατα στην μεθεπόμενη δημοτική αρχή που το κονδύλι των € 26,58 εκατ. αυτό γίνει απαιτητό, αυτή δεν θα έχει περιθώρια ελιγμών και θα κληθεί να αποπληρώσει ένα χρέος που της φόρτωσαν ελαφρά τη καρδία οι ″19″, αδυνατώντας να αξιολογήσουν και να κοστολογήσουν αν τα αρχικά € 85 εκατ. που αποφάσισαν ότι οφείλουν πριν «κουρευθούν» από την Δικαιοσύνη, επρόκειτο για ένα τίμημα σαφώς υψηλότερο της παρούσης αξίας της συγκεκριμένης επιχείρησης; Κι αυτό γιατί αν η απόφαση που ελήφθη σύμφωνα με τις προβλέψεις της δεν τελεσφορήσει, οι Ισραηλινοί ενδεχομένως να απαιτήσουν πλέον τα € 85 εκατ., ενώ δεν θα υπάρχει και η ρύθμιση της δωδεκαετούς αποπληρωμής και να γίνουμε μάρτυρες τραγελαφικών γεγονότων.
Μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν μακρινά και απόμακρα, κανείς εχέφρων νους ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και οι κρατούντες τις τύχες της πόλης, επιβάλλεται να τα έχουν αυτά πάντοτε κατά νουν, με τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Αναγκαιότητα να απομακρυνθούν οι 26 από τους 28!
Απλά οι δύο πολιτικοί συνέταιροι, νυν δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης και «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου, έχουν υποσκάψει -με την απόφαση που έβαλαν τους άλλους «18» να λάβουν στήριξης του ″μνημονίου Γκιώνη στους Ισραηλινούς″- το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Φυσικά, ο τρίτος της παρέας τέως δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, εκμεταλλεύεται πολιτικά την κατάσταση, τηρώντας διακριτές αποστάσεις από τους άλλους δύο για να δρέψει καρπούς, αλλά αδυνατεί να αντιληφθεί και ο ίδιος με τους ανύπαρκτους πολιτικά συνεργάτες του ότι αν ήθελαν να είναι ″καβάλα στ’ άλογο″ και να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον δήμο, θα έπρεπε ήδη να έχουν προσφύγει στην αποκεντρωμένη περιφέρεια για ακύρωση των αποφάσεων, καθώς επίσης να έχουν καταθέσει και μηνυτήριες αναφορές. Από όλα αυτά δεν έχουν κάνει τίποτα, περί άλλων τυρβάζουν, ενώ έχουν την αίσθηση ότι η απλή διαφοροποίησή τους στο δημοτικό συμβούλιο, απέτρεψε την ενδεχόμενη καταστροφή, ενώ οι ″ιθαγενείς″, δεν πρόκειται να το αντιληφθούν. Η πραγματικότητα είναι ότι, με την κατ’ ουσία παθητική στάση τους βάζουν πλάτη σε μια πιθανή καταστροφή του Λουτρακίου.
Καλόν σκόπιμον κι ωφέλιμον για του Λουτράκι θα είναι το σημερινό δημοτικό συμβούλιο να κάτσει στην άκρη και να απαλλάξουν τον τόπο με την πολιτική παρουσία τους.
Έτσι, από τους ίδιους τους πολίτες στις προσεχείς εκλογές θα διαπιστωθεί αν τους αρμόζουν Γιώργος Γκιώνης, Παύλος Παύλου, Κώστας Λογοθέτης με τους συνδυασμούς τους ή διαφοροποιούν την στάση τους και χαράσσουν μια νέα πορεία για τον δήμο Λουτρακίου επιλέγοντας νέα πρόσωπα. Κι όσον αφορά την δήθεν εμπειρία τους,, ας λείπει από τον τόπο, γιατί αυτή μόνον καταστροφή έχει φέρει.
(081217)
Return top