ΚΟΥΙΖ 1

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, είναι αληθές, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ότι δεν έχετε αντιδράσει, σας αφήνει παγερά αδιάφορο η πρόταση που σας έγινε για δημιουργία υδατοδρομίου ένθεν κι ένθεν πλησίον της Διώρυγας Κορίνθου; Αντίθετα με εσάς, ο γείτονας δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, γιατί επιδεικνύει ενδιαφέρον; Τα έργα και οι ημέρες του δεν δείχνουν ότι αυτός κινείται προς την σωστή κατεύθυνση για την αύξηση της επισκεψιμότητας στον τόπο του, εν αντιθέσει με εσάς που μέλημά σας είναι να κουκουλώνετε τα όργια με την «τρύπα»;
(170516)




ΚΟΥΙΖ 2

Τα μέλη της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου και ψηφοφόροι του κομματικού συνδυασμού ″Πρωτοβουλία Πολιτών″, αντί να μετατρέπονται σε ″δεκανίκι″ της δημοτικής αρχής με κάποιους εξ’ αυτών να ″παπαγαλίζουν″ τις ανοησίες της και να διαβιβάζουν τις απειλές της, μήπως θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθούν σοβαρά και να ασκούν στοιχειωδώς την ενδεδειγμένη κριτική, μπας και ακούσουν κάτι ελάχιστο στο ″παλάτι″, ίσως συγκινηθούν κι αλλάξει κάτι γι’ αυτό τον έρμο τόπο; Γιατί, όπως τα έχετε ″κάνει πλακάκια″, αν και νεοφώτιστος συνδυασμός στα τοπικά πράγματα, καλόν και σκόπιμον δεν θα ήταν να εγκαταλείψετε το σπορ, επειδή δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα, απλά και μόνον εξουσιομανία;..
(170516)




ΚΟΥΙΖ 3

Ποιός ανόητος είχε επιλέξει, αλλά και ποιός υποτίθεται μυαλωμένος είχε εγκρίνει, η παλαιά κρήνη να λειτουργήσει ως μπάζο και να την τοποθετήσουν στο υπέδαφος όπου έγινε η ζημία; Μέχρι που φθάνει, έλεος, η κουταμάρα σε αυτόν τον τόπο;
(170516)




Είπαν… 1

«Η κορεατική κυβέρνηση, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας πολιτών της στην Ελλάδα, πήρε απόφαση να συνδέσει από τον προσεχή Φεβρουάριο την Σεούλ απευθείας με την Αθήνα. Δεν είναι ανάγκη μετά το Ντουμπάι, την Βιέννη, την Στοκχόλμη, πάμπολλες φορές στην Μόσχα, την ματαίωση του ταξιδιού στο Λονδίνο, να γίνει τουριστικό ταξιδάκι στην Σεούλ. Όμως, δεν θα πρέπει, αφού το Λουτράκι διαθέτει οργανωμένο ταξιδιωτικό γραφείο εισερχόμενου τουρισμού, να έλθει σε επαφές με το εκεί ομόλογό του ταξιδιωτικό γραφείο και να κάνει γνωστό το Λουτράκι, που είναι δίπλα στην Διώρυγα Κορίνθου, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον αυτών των πολιτών είναι υψηλού επιπέδου σε πολιτισμό και θεωρείται υπέρ του δέοντος σίγουρο ότι θα επισκεφθούν την Διώρυγα Κορίνθου.»
(170516)




Είπαν… 2

«Χαράς ευαγγέλια, μετά από ολόκληρα δεκατέσσερα χρόνια για το ξενοδοχείο του Club Hotel Casino Loutraki, σε μια από τις σπάνιες φορές -μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού- ανταποκρίθηκε του προσανατολισμού του και με μια υγιή πελατεία, λόγω του 7th Salsa Spring Festival 2016, έδωσε πνοή καθ’ ότι τα πάντα λειτουργούσαν ρολόι, αφού οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού που διέμειναν, αλλά και άλλα μέλη που παρευρίσκοντο, σεβόντουσαν το προσωπικό κι αυτό το ανταπέδωσε, επιδεικνύοντας τον καλύτερο εαυτό του. Ας γίνει μάθημα, να μάθουν κάποιοι να σέβονται τους εργαζομένους και να μην τους θεωρούν ιπποκόμους τους…»
(170516)




Είπαν… 3

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στο Λουτράκι. Υπάρχει το φαινόμενο αν τολμήσεις να ασκήσεις κριτική σε δημόσιο πρόσωπο, αυτό όχι μόνον θέλει να βγει από πάνω, αλλά και να σε διώξει με τον οποιονδήποτε τρόπο. Είναι δε, τόσο υπέρμετρο το θράσος, ακόμα και να βιαιοπραγήσει με τρίτα πρόσωπα, αν κάποιος κάνει το λάθος να προβάλλει τα πεπραγμένα του.»
(170516)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΟ «ΠΑΛΑΤΙ» ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΡΥΠΑ»,
ΑΛΛΑ ΤΑ «ΧΑΛΙΑ» ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ… ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Επιτέλους!
Η δημοτική αρχή και ειδικότερα το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο αξιώθηκαν!
Έβαλαν μπρος, και με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών ξεκίνησαν τα έργα για την αποκατάσταση του παραλιακού κρηπιδώματος, μια ζημία που ωε γνωστόν είχε προκληθεί από την… θεομηνία της 7ης Ιανουαρίου.
Καθυστέρησαν τέσσερις μήνες γιατί πέθαιναν από την αγωνία μήπως σπάσει ο καταθλιπτικός αγωγός λυμάτων, μήπως προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, μήπως δυσφημισθεί η παραλία Λουτρακίου, καθ’ ότι θα ήταν για τους ίδιους πολύ χειρότερο όλων να προέβαιναν σε άλλη μία εργολαβία για την απορρύπανση και την αποκατάσταση της καθαρότητας της παραλίας.
Τελικά, αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις εργασίες, νομίζοντας ότι με την αποκατάσταση της «τρύπας» θα επιτύχουν να καλύψουν και τα… χάλια τους, που ήταν εκτεθειμένα για όλο αυτό το διάστημα με τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν, όχι μόνον να φουσκώσουν, αλλά να κάνουν στην κυριολεξία «μπαλόνι» τον προϋπολογισμό ενός, από πλευράς όγκου, μαξιμαλιστικού έργου.
Αυτονόητο είναι, ότι κανείς νουνεχής δεν ήθελε να παραμείνει η παραλία σε αυτά τα χάλια, ευτυχώς θα αποκατασταθεί, αλλά η υπόθεση που δεν θα κλείσει, θα παραμείνει ανοικτή και θα ξετυλιχθεί μέχρι κεραίας ολόκληρο το κουβάρι της, είναι η δαπάνη που θα καταβληθεί και πως θα αιτιολογηθούν οι αστρονομικές τιμές που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του έργου, καθ’ ότι πρόκειται για απευθείας ανάθεση κι όχι δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό, έτσι ώστε να γινόντουσαν εκπτώσεις που θα υπερέβαιναν το 50%, δεν αποκλείεται δε να άγγιζαν και το 70%.
Όλα αυτά, από την υπογραφή της σύμβασης και την ανάθεση, θα εξετασθούν σε υψηλότατο επίπεδο και άλλες κάθε είδους υπηρεσίες, γιατί κανείς απολύτως δεν έχει το δικαίωμα να πετάει το δημόσιο - δημοτικό χρήμα από το παράθυρο. Μετά, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν και δεν υπάρχει νόμιζα, έτσι γινόταν, αυτή είναι η πεπατημένη και όλες οι άλλες αστείες δικαιολογίες. Το δημόσιο - δημοτικό χρήμα θα προφυλαχθεί!
Δεν είναι δυνατόν σε μία απευθείας ανάθεση να πουλάει η βιομηχανία το προϊόν της για παράδειγμα € 57 και εσένα γιατί έτσι σου αρέσει να το χρεώνεις € 90 για τον εργολάβο.
- Από πού κι ως που του χαρίζεις έτσι € 32 το κυβικό μέτρο για άοπλο ή ελαφρώς οπλισμένο έγχυτο επί τόπου σκυρόδεμα κατηγορίας C 20/25;
Ή για παράδειγμα, χθες εκσκάφθηκαν το πολύ πολύ 100 κυβικά μέτρα μπάζα διαφόρων κατηγοριών.
- Αυτά γιατί δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και προτίθεντε να αγοράσουν τα ανάλογα κυβικά σε νέα μπάζα;
- Τους πειράζουν γιατί ήταν παλαιά;
- Μήπως επιδιώκουν να φτιάξουν υπόγεια βιτρίνα για να τα θαυμάζει ο κόσμος τα καινούργια μπάζα;
Το loutraki-press με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένει να διαπιστώσει που θα τοποθετηθούν δύο ολόκληροι τόνοι χαλύβδινοι οπλισμοί κατηγορίας Β500C.
Επίσης αναμένεται με ανυπομονησία να διαπιστωθεί που θα τοποθετηθούν τα 150 κυβικά μέτρα ή άλλως 225 περίπου τόνοι φυσικών ογκόλιθων προέλευσης λατομείου ατομικού βάρους 200 - 1.500 κιλών.
- Φυσικά, ο μεγάλος προβληματισμός και τι ακριβώς έχει γίνει, είναι το κοστολόγιο των € 16,15/κυβικό μέτρο ή 10,76/τόνο τα βράχια; Φυσικά κι εδώ, άλλο ένα τεράστιο δώρο στον ανάδοχο εργολάβο.
Το loutraki-press θα παρακολουθεί καθημερινά και στενά τα τεκταινόμενα και ολόκληρη την φάση της διαδικασίας και εξέλιξης των εργασιών, προκειμένου μαζί με άλλες τεχνικές εκθέσεις από ιδιώτες, τα πάντα να διαβιβασθούν αρμοδίως.
(170516)
Return top