ΚΟΥΙΖ 1

Πώς μπορεί να δει προκοπή ο δήμος Λουτρακίου που έχει εναντίον του όχι μόνον τους ταγούς του, αλλά και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη μαζί με τα «εξαπτέρυγά» του, ενώ όλοι μαζί έχουν την αίσθηση ότι απευθύνονται σε «ιθαγενείς»;
(231214)




ΚΟΥΙΖ 2

Πότε, επιτέλους, θα σταματήσει η τοπική κοινωνία με όλα αυτά που δρομολογούνται και συμβαίνουν σε βάρος του παρόντος και της προοπτικής του δήμου Λουτρακίου να παραμένει θεατής και θα αντιδράσει;
(231214)




Είπαν… 1

«Μπορεί χθες, ναι μεν να ήμασταν μόλις τρεις ημέρες πριν τον εορτασμό της γέννησης του Θεανθρώπου, ωστόσο ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης συνεπικουρούμενος από τον προκάτοχό του Κώστα Λογοθέτη και με προεξάρχοντα από το περιφερειακό συμβούλιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη το μετέτρεψαν σε Μεγάλη Παρασκευή για να συμμετέχουμε στην εξόδιο ακολουθία του δήμου Λουτρακίου.»
(231214)




Είπαν… 2

«Ενοχλημένοι οι εργαζόμενοι στην Club Hotel Casino Loutraki με το υφάκι του διαχειριστή - γενικού διευθυντή Βασίλη Τσολέκα, στον οποίο συστήνουν να σταματήσει να προσποιείται το ″αφεντικό″ επισημαίνοντάς του τη ρήση του ισχυρού άνδρα της Club Hotel Loutraki S.A. Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά, ″εγώ στην ουσία κάνω κουμάντο, αυτόν τον έχω για τα αυτόφωρα″...»
(231214)




Είπαν… 3

«Αξιότιμε αντιδήμαρχε Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λουτρακίου Αθανάσιε Γεωργίου οι πελάτες διαμαρτύρονται και για λίγο χρόνο θα πρέπει να σταματήσετε την εργασία σας στο ελαιοτριβείο. Συγκεκριμένα, πελάτες σας διαμαρτυρήθηκαν στο loutraki-press γιατί στην προσπάθειά τους να μεταβούν στα κτήματά τους στο δρόμο προς τα Στραβά, να συλλέξουν τον ελαιόκαρπο και να τον φέρουν προς επεξεργασία στην επιχείρησή σας, σπάνε τα αυτοκίνητά τους, δεδομένου ότι ολόκληρο το δίκτυο είναι γεμάτο λακκούβες. Κατά συνέπεια θα πρέπει να πάρετε ντενεκέδες με άσφαλτο και όχι με λάδι, να μεταβείτε να αποκαταστήσετε το δίκτυο, έτσι ώστε η εκλεκτή πελατεία σας να κινείται χωρίς φθορές στα οχήματά της…»
(231214)



Είπαν… 4

«Στους… στραβούς, δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη και τέως δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη ο ″βετεράνος″(;) δήμαρχος Παύλος Παύλου επέλεξε τη σιωπή και τους άφησε το πεδίο ελεύθερο να εκτίθενται, ενώ εκείνου έμειναν να επικρατούν οι δημόσιες δηλώσεις του!»
(231214)




ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ (Γιώργος Γκιώνης)

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Δήμαρχε Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, μάλλον θα πρέπει να χτυπήσουμε ταυτόχρονα όλες τις καμπάνες των εκκλησιών του δήμου Λουτρακίου, προκειμένου να σας αποδοθούν τα εύσημα για μια πρωτοβουλία σας, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όλα τα άλλα που πράττεται και πλήττουν ευθέως το σήμερα και το μέλλον του δήμου Λουτρακίου.
Χάρις λοιπόν, στον Γιώργο Γκιώνη ο οποίος αδρανοποίησε λίστες και κοινωνικό παντοπωλείο στο Λουτράκι, έδωσε τη δυνατότητα οι δύο ενορίες της πόλης, μαζί με τους νέους, να ενώσουν δυνάμεις και με ενιαίο μέτωπο να συνδράμουν στην ενίσχυση των απόρων οικογενειών του τόπου, ο αριθμός των οποίων προκαλεί ανατριχίλα.
Επιτέλους, υπερασπισθείτε τα συμφέροντα του δήμου μας, βγάλτε από το μυαλό σας το χρήμα -όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη και τα σάβανα δεν έχουν τσέπες- και στραφείτε στην ενίσχυση των συνανθρώπων μας.
Πάντως, αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιώργο Γκιώνη και ειδικότερα έναντι του προκατόχου του Κώστα Λογοθέτη, που είχε επιτύχει για την ψηφοθηρία το απόλυτο μπάχαλο.
(191214)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό τ. δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




«ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΗΔΕΣ - ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ» ΕΘΑΨΑΝ ΧΘΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ενταφιάσθηκε χθες από την δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη το παρόν και το μέλλον για τις νέες γενιές του Λουτρακίου, με την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου διακατεχόμενη από τρικυμία εν κρανίω, η οποία από την μία ενταφίαζε τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στο δήμο Λουτρακίου και από την άλλη ενέκρινε τον προϋπολογισμό του «Προμηθέα» για το 2015!
Και ποιόν προϋπολογισμό ενέκριναν; Αυτόν που είχε συντάξει ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος ο ″Προμηθέας″ Νίκος Λόης λίγες ημέρες πριν παραιτηθεί, από τον περασμένο Σεπτέμβριο κι όπως όλα εκτιμάται ότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφερόντουσαν ευθύς εξ’ αρχής, δεν τους ενδιέφερε δεδομένου ότι προσανατολισμός τους ήταν να τον κλείσουν.
Στην ουσία ο δήμαρχος Λουτρακίου με την δημοτική του ομάδα ευνούχισαν την κοινωνική παιδεία, οδηγώντας τον δήμο Λουτρακίου να παράγει «ανάπηρα» κοινωνικά άτομα.
Χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς τίποτα, αλλά επειδή μιλάει η δύναμη της πλειοψηφίας, επειδή έτσι γούσταραν Πολιτισμός και Αθλητισμός, τέλος για το Λουτράκι, με μόνον σίγουρο ότι έρχονται μαύρες ημέρες για τον τόπο, σχεδόν σε ολόκληρο το εύρος του!
Μια συζήτηση που αντιπροσώπευε το χαμηλότατο επίπεδο της σημερινής δημοτικής αρχής, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Πέτρου αντέχει σε σύγκριση για το επίπεδό του μόνον με τον προκάτοχό του Σπύρο Νικολάου, καθ’ ότι αυτοί οι δύο απέχουν παρασάγγας από την εικόνα και το επίπεδο που είχαν επιδείξει από αυτό το θώκο όλοι ανεξαιρέτως οι προκάτοχοί τους.
Ο Παναγιώτης Πέτρου καθ’ ότι επέδειξε ότι δεν διαθέτει τη δυνατότητα να διευθύνει τη συζήτηση και με την απαιτούμενη κοσμιότητα, αποδείχθηκε ότι δεν έχει γνώση και του κανονισμού του θώκου που έχει αναλάβει, ενώ στην τάξη των επανέφερε με την παρέμβασή του ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Δημήτρης Στάμου, υποδεικνύοντάς του ότι όταν υποβάλλεται αίτημα αναβολής ενός θέματος, πρώτα γίνεται ψηφοφορία για το αίτημα αναβολής και κατόπιν ψηφοφορία για την έγκριση ή απόρριψη ενός θέματος!
Προηγουμένως, ο Δημήτρης Στάμου είχε επιχειρηματολογήσει και σε μια θεμελιωμένη τοποθέτηση υποστήριξε την αναγκαιότητα αναβολής του θέματος, αναδεικνύοντας το κενό της επιχειρηματολογίας της δημοτικής αρχής, αλλά ο ευνουχισμός του πολιτισμού στο Λουτράκι ήταν προγραμμένος!
Στη συνέχεια απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής του θέματος και υπερψηφίσθηκε ο ευνουχισμός του Πολιτισμού και ο σφαγιασμός του Αθλητισμού στο δήμο Λουτρακίου.
Και εις ανώτερα!
(231214)




ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΝΕΤΕ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ;

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Τα ψέματα του πολιτικού καθορίζουν και το χαμηλό ανάστημά του, όταν έχει την αίσθηση ότι απευθύνεται σε «ιθαγενείς», αυτός είναι ο έξυπνος και οι άλλοι χαίρονται όταν τους επιδεικνύει… χάντρες και καθρεπτάκια.
Ο λόγος για τη χθεσινή ανακοίνωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη που έχει την αίσθηση ότι «παραμύθιασε» το πόπολο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πέσουμε στα τέσσερα να τον προσκυνήσουμε.
Η βαρύγδουπη κενού στην ουσία περιεχομένου ανακοίνωσή του Πέτρου Τατούλη, που μόλις χθες το loutraki-press έκανε λόγο για το τεράστιο πολιτικό κενό του, αναδεικνύει του λόγου το αληθές.
Στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της η περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τη λήξη του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρει χαρακτηριστικά:
«…η επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι αναδείχθηκε και δρομολογήθηκε μετά από τις πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής, παρά την απουσία σχετικού σχεδιασμού και μελέτης μέχρι τότε, και ανέφερε την πολιτική δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι το έργο θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμά του, όπου έχει ήδη υποβληθεί»
Ο διαθέτων ασθενή μνήμη, ενδεχομένως και λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, Πέτρος Τατούλης ξεχνάει ότι αν έχει προβεί σε κάποια επί της ουσίας ενέργεια, αυτό το έχει πράξει για να διασκεδάσει τις πιέσεις που ασκούντο από την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι (οδός Αιγαίου, όπως άλλωστε αναγκαζόταν και δεσμευόταν) και στην πραγματικότητα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Το έργο το έχει παραλάβει ολοκληρωμένο με τα τεύχη δημοπράτησης από τον ΟΣΕ τον περασμένο Μάρτιο προς ένταξη στο τρέχων ΕΣΠΑ, αλλά έστω και για δείγμα, δεν έκανε την παραμικρή κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Όπως κατά κόρον έχει δημοσιοποιηθεί από την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων, στόχος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι να εκτροχιάσει το έργο και προς αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιεί τα «εξαπτέρυγά» του, τα οποία ανενημέρωτα επικαλούνται κατά την πάγια τακτική τους ανοησίες, προκειμένου να επιτύχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
«…αναφέρθηκε στην πρόβλεψη της Περιφερειακής αρχής να έχει έτοιμα εναλλακτικά μοντέλα χρηματοδότησης του έργου, σε περίπτωση που δεν θεωρηθεί επιλέξιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη νέα Προγραμματική Περίοδο, και πρόσθεσε ότι εξετάζεται η σύνδεσή του με νέο δίκτυο μεταφορικής επιχειρηματικότητας προς τους Αγίους Θεοδώρους, ″ώστε να δύναται να αυτοχρηματοδοτηθεί και να αναπτύξει τον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών″».
Ο ψευδόμενος περιφερειάρχης με την ασθενή μνήμη έχει ξεχάσει τα λόγια του ως έπεα πτερόεντα στο περιφερειακό συμβούλιο της 20ης Μαΐου 2013 που προσπαθούσε να καθησυχάσει την αντιπροσωπεία του Λουτρακίου λέγοντας ψέματα -κάτι που είχε διαγνώσει ο γράφων και μειδιούσε με τους ισχυρισμούς του- ότι «αν προλάβει θα το εντάξει στο τρέχον ΕΣΠΑ ή αν δεν καταστεί αυτό εφικτό θα είναι το πρώτο έργο του επομένου ΕΣΠΑ». Παράλληλα, φαίνεται να του διαφεύγουν και οι αστειότητες των «εξαπτερύγων» του ότι στο τρέχον ΕΣΠΑ δεν υπάρχουν κονδύλια για την ένταξη σιδηροδρομικών έργων.
Στο πλαίσιο αυτό θα του υπενθυμηθεί για να φρεσκαρισθεί η ασθενής μνήμη του, η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων που είναι εφικτή η ένταξη σιδηροδρομικών έργων μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το υπουργείο Ανάπτυξης Επιχειρησιακά Προγράμματα στο πλαίσιο του συμφώνου εταιρικής σχέσης - Δ΄ ΕΣΠΑ ύψους € 25 δισ. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο τομέας Υποδομές - Μεταφορές - Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη προϋπολογισμού € 3,55 δισ., ενώ χρηματοδοτεί επιπρόσθετα τις περιφέρειες για τα ίδια έργα με άλλα € 778,5 εκατ. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση δίνει προτεραιότητα και προωθεί την ολοκλήρωση βασικών συγκοινωνιακών υποδομών σε λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους και τι άλλο; Σαφώς και τα μέσα σταθερής τροχιάς.
Ακόμα, λόγω της προκλητικής αδράνειάς του φρεσκέροντάς του την ασθενή μνήμη του θα του υπενθυμηθεί ότι οι αστειότητες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου «να εξετάσει δήθεν το ενδεχόμενο αν το έργο μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ», στερούνται στοιχειώδους σοβαρότητας δεδομένου ότι ο αρμόδιος τέως επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν, είχε χαρακτηρίσει το έργο δυνητικά επιλέξιμο, επισημαίνοντας ότι δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από την αρμόδια περιφέρεια Πελοποννήσου, απαντώντας σε ερώτημα των Οικολόγων Πράσινων, το οποίο είχε μεθοδευτεί από την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων. Δηλαδή, ο Πέτρος Τατούλης δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα!
Όλως παραδόξως, υπέπεσε στην αντίληψή του επ’ εσχάτοις το πακέτο Γιούνκερ και παρουσιάσθηκε πανηγυρίζοντας να μας πείσει -δεν γνωρίζουμε αν είναι ικανός να πείσει έστω και τον εαυτό του- ισχυριζόμενος ότι: «Εφαρμόζουμε το σχέδιό μας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, όπως έχουμε δεσμευτεί, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την τοπική μας οικονομία».
Ο πλανώμενος πλάνην οικτράν περιφερειάρχης, έχοντας την αίσθηση ότι απευθύνεται σε άφρονες όπως είναι τα «εξαπτέρυγά» του με τους αστείους ισχυρισμούς τους, κάνει λόγο για «…πρόβλεψη της Περιφερειακής αρχής να έχει έτοιμα εναλλακτικά μοντέλα χρηματοδότησης του έργου, σε περίπτωση που δεν θεωρηθεί επιλέξιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη νέα Προγραμματική Περίοδο, και πρόσθεσε ότι εξετάζεται η σύνδεσή του με νέο δίκτυο μεταφορικής επιχειρηματικότητας προς τους Αγίους Θεοδώρους, ″ώστε να δύναται να αυτοχρηματοδοτηθεί και να αναπτύξει τον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών″». Όλα αυτά κατ’ αρχήν στερούνται σοβαρότητας και είναι ανέφικτα να υλοποιηθούν, καθ’ ότι κάνει λόγω για ένα έργο εν τη γενέσει του θνησιγενές από πλευράς οικονομικού σχεδιασμού, προοπτικής και ανταποδοτικότητας στην επένδυση, ενώ τεχνικά δεν μπορεί να λειτουργεί ένα αυτόνομο μέσο μεταφοράς, για το οποίο είναι ανέφικτο να στηθεί μηχανολογική υποστήριξη - συνεργείο, μηχανικοί, τεχνικοί κ.λπ.
Τα ερωτήματα που τίθενται από το loutraki-press και τον μέσο κοινό νου είναι:
Γιατί συνειδητά εγκληματεί στο παρόν και το μέλλον της οικονομίας ενός τόπου;
Ποιά είναι τελικά τα ανταλλάγματα τα οποία τον αναγκάζουν να καταστρέψει την τοπική οικονομία του δήμου Λουτρακίου;
Γιατί δεν προχωρεί την ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ του ολοκληρωμένου φακέλου του έργου μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης που έχει στα χέρια του και του έχουν υποβληθεί από τον ΟΣΕ τον περασμένο Μάρτιο;
Τελικά, για να μην παραμυθιάζεται η τοπική κοινωνία, ο «πανέξυπνος» κατά τον μεγαλοϊδεατισμό του Πέτρος Τατούλης κι όλοι εμείς «ιθαγενείς», το νέο έργο που προφασίζεται διασύνδεσης Λουτρακίου με Αγ. Θεοδώρους, δεν στέκει και δεν είναι εφικτό να είναι οικονομικά βιώσιμο.

Το… μάπετ σώου στο δημοτικό συμβούλιο
Τα ψέματα εδώ δεν έχουν προηγούμενο κι όπως επεσήμαινε χθες πρώην θεσμικός παράγοντας, επιστρατεύθηκαν ο πλέον κατάλληλος τέως δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο και ο νυν δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης προσποιούμενος ότι δεν γνώριζε τίποτα, ενώ στην ουσία από τα ψέματά του εκτιμήθηκε ότι ήταν απόλυτα γνώστης τι επεφύλασσε για το ίδιο βράδυ ο Πέτρος Τατούλης.
Τα δυο «καλά παιδιά» του περιφερειάρχη Πελοποννήσου έπαιξαν ένα μίνι κακόγουστο θεατράκι, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν έπειθε τον γράφοντα που ευρισκόταν στο φουαγιέ και άκουγε τις τοποθετήσεις τους.
Ο Κώστας Λογοθέτης ως «αθώα περιστερά» ρώτησε τον διάδοχό του αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες που θέλουν να έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου, ενώ ο ίδιος γνώριζε πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές την εποχή που είχε υποβληθεί ολοκληρωμένος από τον ΟΣΕ στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Την ίδια γνώση, που επιφυλάχθηκε να απαντήσει προσποιούμενος ότι δεν γνώριζε, διέθετε και ο Γιώργος Γκιώνης ο οποίος ήταν ακροθιγώς ενημερωμένος από τον γράφοντα προς τις δημοτικές εκλογές.
Για το μπιλιάρδο λοιπόν που παίζεται στην πλάτη της τοπικής κοινωνίας και με προφανή σκοπό να την εξαθλιώσουν οικονομικά περιφερειάρχης Πελοποννήσου, νυν και τέως δήμαρχος, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Καυστική, πάντως, εκτιμάται ότι θα είναι και η αντίδραση της Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι (οδός Αιγαίου), που για άλλη μια φορά θα κάνει σκόνη και θρύψαλα την ψευδέστατη και καταστροφική για την οικονομία του Λουτρακίου, ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου για το δήθεν ενδιαφέρον της για τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Οι αστειότητες, επίσημη θέση της περιφέρειας Πελοποννήσου
Η ρηχή σε υπόβαθρο χθεσινή ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου, αφενός προκαλεί τον γέλωτα, αφετέρου προκαλεί έντονο προβληματισμό για το πολιτικό ανάστημα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τα όσα προβάλλει και το ερώτημα που τίθεται είναι: Ποιους νομίζει ότι κοροϊδεύει;
Στο πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:
«″Εφαρμόζουμε το σχέδιό μας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, όπως έχουμε δεσμευτεί, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την τοπική μας οικονομία″ δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε επερώτηση για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι αναδείχθηκε και δρομολογήθηκε μετά από τις πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής, παρά την απουσία σχετικού σχεδιασμού και μελέτης μέχρι τότε, και ανέφερε την πολιτική δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι το έργο θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμά του, όπου έχει ήδη υποβληθεί.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην πρόβλεψη της Περιφερειακής αρχής να έχει έτοιμα εναλλακτικά μοντέλα χρηματοδότησης του έργου, σε περίπτωση που δεν θεωρηθεί επιλέξιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη νέα Προγραμματική Περίοδο, και πρόσθεσε ότι εξετάζεται η σύνδεσή του με νέο δίκτυο μεταφορικής επιχειρηματικότητας προς τους Αγίους Θεοδώρους, ″ώστε να δύναται να αυτοχρηματοδοτηθεί και να αναπτύξει τον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών″.
Αφού επεσήμανε ο Περιφερειάρχης την ικανότητα της περιφερειακής αρχής να βρίσκει πόρους, ″κάτι το οποίο οφείλεται στη γνώση, την εργατικότητα και την αποφασιστικότητά μας και σε καμία περίπτωση ούτε αυτονόητο είναι, ούτε εύκολο″, σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου θα προσδιοριστεί με το άνοιγμα του νέου προγράμματος της νέας προγραμματικής περιόδου.»
(231214)




ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ
ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σήμερα τελικά, στις 15:30 μετά το έγγραφο που εστάλη χθες το μεσημέρι από την Club Hotel Loutraki S.A. θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των διοικούντων από την Βουκουρεστίου με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο Λουτρακίου (ΣΕΚΑΛ) με τους οιωνούς να είναι αρνητικούς για εξεύρεση κοινής συνισταμένης κι όλα να δείχνουν ότι οδηγούμεθα σε παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στην εκτίμηση αυτή έχουν οδηγηθεί οι εργαζόμενοι που βρίσκονται επί ποδός πολέμου, μετά τον ισχυρισμό της Βουκουρεστίου ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2014. Η αιτίαση αυτή, έχει ανεβάσει την αδρεναλίνη των εργαζομένων, που ήδη έχει κτυπήσει κόκκινο, με συνέπεια να θεωρούν ότι η σημερινή συνάντηση στις θα είναι μια τυπική διαδικασία και δεν περιμένουν τουλάχιστον για σήμερα, καμία θετική εξέλιξη.
Ωστόσο, το τελεσίγραφο του ΣΕΚΑΛ λήγει αύριο το μεσημέρι και από αύριο το απόγευμα ξεκινούν οι παρατεταμένες τετράωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, εκτός πλέον εάν εκδηλωθεί κάποια θετική αντίδραση από την Βουκουρεστίου. Οι εργαζόμενοι πάντως για αυτήν την προοπτική κρατούν μικρό καλάθι…
(231214)
Return top