ΚΟΥΙΖ 1

Λέτε ο «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου να αντιμετωπίζει προβλήματα στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του στα νότια του δήμου, όπου από εκεί υποτίθεται πηγάζει και η ισχύς του ψηφοδελτίου του;
(240414)




ΚΟΥΙΖ 2

Γιατί η Ιάσονος μετ’ επιτάσεως διαδίδει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Γιωτάκης θα ενταχθεί στο συνδυασμό "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω", όταν μάλιστα ο πρώην δήμαρχος δηλώνει παρών στην εκλογική μάχη, μόλις πέντε ημέρες πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων; Τι παιχνίδια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αλλά κυρίαρχα των υποψηφίων παίζουν οι ανεγκέφαλοι του δευτέρου ορόφου;
(240414)




Είπαν… 1

«Συγκέντρωση ετερόκλητων προσώπων ήταν η προχθεσινοβραδινή πρόσκληση του επικεφαλής του συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" του Κώστα Λογοθέτη, γεγονός που πανικόβαλε ακόμα και τα "βαλσαμωμένα πουλιά" που ψάχνονταν μεταξύ τους, "ως ξένοι στο δικό τους σπίτι".»
(240414)




Είπαν… 2

«Η συγκρότηση του συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" του Κώστα Λογοθέτη θα είναι για γέλια και για κλάματα. Κυριακή κοντή γιορτή για το ρεζιλίκι που επιφυλάσσεται για την "υπηρεσιακή" δημοτική αρχή.»
(240414)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ
ΤΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ»

Μια φράση της αποσυρθείσης από την διεκδίκηση του δήμου Λουτρακίου Ντίνας Κοτσώνη Καλλιμάνη, αποτυπώνει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο γιατί οι Έλληνες ως ώρας δεν έχουν τις προϋποθέσεις να βγάλουν την πατρίδα μας από την υποδούλωση και το Λουτράκι γιατί δεν έχει τύχη να ελπίζει σε ένα ευοίωνο μέλλον και να προσδοκά ένα φημισμένο παρελθόν.
Από τη χθεσινή επιστολή που η Ντίνα Κοτσώνη Καλλιμάνη ανακοίνωσε την απόσυρσή της πρέπει να σταθούμε στη συγκεκριμένη επισήμανση: «Δυστυχώς, σήμερα κάνουμε γενικώς αγανακτισμένη κριτική, αλλά δεν τολμούμε να κάνουμε θυσίες για το κοινό συμφέρον». Στα καθ’ ημάς, στη μικρή κοινωνία του Λουτρακίου αυτό που έχει εισπράξει ο καθένας που ασχολείται με τα κοινά ως κοινή διαπίστωση είναι η άρνηση από τους πολίτες της εμπλοκής με τα κοινά. Φυσικά, η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στον κόσμο από τη μία να πάρει ανάσα και να σκεφθεί κάτι πέρα από τα της επιβίωσης, ωστόσο, οι νέοι υποψήφιοι έπεσαν στην «παγίδα» των παλαιών -να μην ξεκινήσουν ηχηρά την προεκλογική περίοδο και να αφήσουν τον καιρό να κυλάει όσο πιο κοντά γίνεται προς τις εκλογές- που τους βόλευε η κατάσταση αυτή και εξ’ υπαρχής είχαν χάσει το τραίνο…
Μαζί τους όμως, το τραίνο έχασε και το Λουτράκι για μια διαφορετική προοπτική, αφού τα παλαιά γνωστά και μη εξαιρετέα πρόσωπα, θα είναι δυστυχώς αυτά που θα πρωταγωνιστήσουν. Όπως η ελληνική κοινωνία δεν θέλει να αλλάξει, έτσι και οι λουτρακιώτες δεν θέλουν να αλλάξουν και να κάνουν το άλμα στο αύριο. Η σημερινή κατάντια της αδράνειας και της αδιαφορίας να φύγει ο τόπος προς τα εμπρός, θα την πληρώσει πολύ ακριβά ο δήμος Λουτρακίου. Είναι πολύ απλά και πρέπει να κατανοήσει ο καθένας ότι με παλαιά και φθαρμένα υλικά δεν χτίζεται το νέο κι αυτό που θα δούμε θα είναι οι παλαιές δοκιμασμένες συνταγές. Εξάλλου ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι ο λύκος κι αν εγέρασε το τρίχωμα του άλλαξε. Όπερ, παραμένει ο ίδιος και λόγω γήρατος ενδεχομένως και πολύ χειρότερος, αναδεικνύονται και το κακότροπο του εαυτού του που ίσως έκρυβε νεότερος…
Η επιστολή της Ντίνας Κοτσώνη Καλλιμάνη έχει ως ακολούθως:
«Η φιλοδοξία να υπηρετήσεις τον τόπο που γεννήθηκες και μεγάλωσες είναι ιερή. Η πραγματοποίηση της όμως δεν είναι ποτέ υπόθεση ενός ανθρώπου. Είναι υπόθεση ομάδας αποφασισμένων ικανών ανθρώπων, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της κοινωνίας.
Φοβούμαι ότι στο δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων δεν έχει γίνει αντιληπτή από τους πολίτες η επικινδυνότητα της κατάστασης. Ο δήμος δυστυχώς βρίσκεται σε διάλυση. Από τη στιγμή που αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ εκφράζοντας την φιλοδοξία να εκλεγώ δήμαρχος προσπάθησα να εξηγήσω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι η οικονομική διάσωση ενός πρώην πλούσιου δήμου. Από την γενικότερη οικονομική κρίση που βίωσε και βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, πρέπει όλοι να έχουμε καταλάβει ότι την κρίση τελικά την πληρώνουν οι πολίτες. Άρα αν συμβεί οικονομική κατάρρευση του δήμου, οι δημότες θα την πληρώσουν.
Αντί να επικεντρωθούμε σε αυτή τη συζήτηση, το πώς θα σώσουμε τον δήμο, συνεχίζουμε αμέριμνα να συζητούμε όπως τον παλιό καλό καιρό. Οι παλιές παρέες που διαχειρίστηκαν τα συμφέροντα του δήμου και τον οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση απτόητες διαγκωνίζονται και πάλι για τα λάφυρα της εξουσίας.
Κάλεσα όσους εκτιμώ, παλιούς και νέους να συμπαραταχθούν μαζί μου, για να δουλέψουμε με αυταπάρνηση για τον τόπο μας. Ορισμένοι ανταποκρίθηκαν θετικά και τους ευχαριστώ, άλλοι αποστασιοποιήθηκαν και άλλοι αρνήθηκαν ευγενικά. Εκείνο που είναι απογοητευτικό είναι η άρνηση συμμετοχής με το αιτιολογικό των προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων.
Είναι νομίζω φυσιολογική η απορία μου. Όλοι κατακρίνουν τους πολιτικούς για τα πεπραγμένα τους. Όταν όμως καλούνται οι ίδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εκλεγούν για να παίρνουν αυτοί τις αποφάσεις, αρνούνται.
Δυστυχώς, σήμερα κάνουμε γενικώς αγανακτισμένη κριτική, αλλά δεν τολμούμε να κάνουμε θυσίες για το κοινό συμφέρον.
Είναι αυτονόητο ότι αν δεν έχει ωριμάσει ένα κίνημα ανανέωσης που θα μας οδηγήσει στην άλλη ημέρα, κανείς δεν έχει τη διάθεση να παριστάνει τον Δον Κιχώτη.
Αν η κοινωνία δεν βλέπει τους κινδύνους του τέλματος και την ανάγκη να βγούμε από αυτό, εγώ δεν έχω να πω τίποτε παραπάνω.
Ας δοκιμάσει για άλλη μία φορά τους δοκιμασμένους.»
«Αν η πατρίδα σου δε θέλεις να σπαράζει
κάμε σ’ αυτήν να βγει κάποιος που να σου μοιάζει.»
ΔΙΟΝ. ΣΟΛΩΜΟΣ
(240414)




ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΟΣΣΑΡΑΣ ΚΑΤΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Την αναβίωση της πάλαι ποτέ Παρέμβασης των Πολιτών οραματίζεται ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Δοσσαράς (τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ) με την ένταξή του στον συνδυασμό της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών.
Ο Χαράλαμπος Δοσσαράς ήταν ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος που διαχώρισε τη θέση του από τον Κώστα Λογοθέτη το 2011, λέγοντάς του σε συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Ή είσαι μεγάλος βλάκας ή είσαι μεγάλο λαμόγιο;» Τότε είχαν κινηθεί να τον «φάνε» τα βολεμένα μισθοδοτούμενα «κοκκινοπράσινα χμερ» της Ιάσονος, αλλά τελικά δεν τόλμησαν να τον διαγράψουν και ο τέως πρόεδρος αποστασιοποιήθηκε από το συνδυασμό.
Όποιος γνωρίζει και συζητάει με τον Χαράλαμπο Δοσσαρά, διαπιστώνει από το πρώτο λεπτό ότι έχει απέναντί του έναν άνθρωπο που  περιστρέφεται και γυρίζει στις αξίες, τις αρχές και τα οράματα της πάλαι ποτέ Παρέμβασης των Πολιτών, που ίσως τώρα ενδεχομένως να είναι ώριμα να τεθούν επί τάπητος και να ξεκινήσει ένας διάλογος που θα μας ωφελήσει όλους ως κοινωνία.
Στην επιστολή ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του ο Χαράλαμπος Δοσσαράς τονίζει τα ακόλουθα:
«Είναι η ώρα να επαναπροσδιοριστούμε με ένα φιλόδοξο και ρεαλιστικό σχεδιασμό.
Είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας
Είναι η ώρα να έχουμε ένα δήμο που αξίζει να σταματάς και όχι να τον προσπερνάς.
Σήμερα που η επιβίωση είναι δύσκολη πρέπει να παλέψουμε όχι μόνο για αυτή, αλλά για μια καλύτερη ζωή, ανθρωποκεντρική, αξιοπρεπή για όλους τους πολίτες σε κάθε  γωνία του δήμου μας.
Συμμετείχα σε όλες τις κινήσεις πολιτών, χωρίς το άγχος της αρχής με απόλυτη ευθύνη των πράξεων μου.
Η Παρέμβαση των Πολιτών ήταν και είναι ζητούμενο, όπως πάντα θα είναι γιατί δεν φτάσαμε στην ιδανική κοινωνία.
Η αντίθεση μέχρι σήμερα για την ενεργή συμμετοχή μου στις εκλογές του Μαΐου ξεπεράστηκε γιατί η αλαζονεία, το ψέμα, η έπαρση και η κατάφορη αδιαφορία για το κοινό καλό είναι αυτά που με αφυπνίζουν και με οδηγούν εκεί που είναι τα πιστεύω μου.
Υπάρχει τρόπος και μπορούμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο για τον τόπο μας.
Χωρίς να φθονώ κανένα, θέλοντας να τιμώ τον άνθρωπο ακούγοντας τα πάντα, χωρίς καχυποψία, προσπαθώ να κρίνω δίκαια.
Ο Γιώργος Γκιώνης μαζί με τους υποψηφίους συνεργάτες του και την συμμετοχή κάθε ενεργού πολίτη είναι αυτός που μαζί μπορούμε διαμορφώσουμε το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, αυτό που θα υποδεχτεί αυτό που θα προκύψει μέσα από το κοινωνικό διάλογο και την συνοχή.
Έχοντας οδηγό την δημιουργική εμπειρία μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους (οράματα) που θα βάλουμε όλοι μαζί βάσεις που μέσα από το σήμερα να δούμε το αύριο. Αισιόδοξα, ρεαλιστικά και ώριμα έχοντας διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος, διώχνοντας την μιζέρια, το φθόνο και κάθε τι που δεν χρειαζόμαστε σαν άνθρωποι και σαν πολίτες. Τώρα είναι η ώρα, τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει μια ώριμη Παρέμβαση των Πολιτών μέσα από την διοίκηση. Παλεύουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Υ. Γ.: Η αλήθεια είναι η δίκια σου γνώση και όχι αυτό που ο άλλος σου λέει. Να είναι καλό αυτό που θέλεις να πεις να έχει αξία για έμενα, για εμάς αν θέλεις να βοηθήσεις.»
(240414)
Return top