ΚΟΥΙΖ 1

Γιατί δεν ακούγονται αυτοί που κούρασαν και κουράσθηκαν της "Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση"; Είναι πλέον τα «βαρίδια» του συνδυασμού;
(030514)




Είπαν… 1

«Ο "βετεράνος"(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου κατεβαίνει αύριο στο Σχίνο για προεκλογική ομιλία, όπου λέγεται από ντόπιους ότι πρόκειται να ανακοινώσει τον κυματοθραύστη που πνίγει τις παράλιες ιδιοκτησίες που δεν πρόλαβε να κάνει στη δωδεκαετή θητεία του, γιατί κάποιοι του έκοψαν το δημαρχιακό νήμα…»
(030514)




Είπαν… 2

«Ο "βετεράνος"(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου έχει τόσους πολλούς γιατρούς στην "Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση" για να προσφέρουν στα μέλη του συνδυασμού Πρώτες Άμεσες Βοήθειες μετά το εκλογικό σοκ. Ζητούμενο είναι πάντως, αν θα είναι εκεί;»
(030514)




Είπαν… 3

«Όποιος Λουτρακιώτης κάνει το δεύτερο σε μέγεθος έγκλημα να ψηφίσει το συνδυασμό του Γιώργου Δέδε - πρώτο έγκλημα είναι η ψήφος στο συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, το loutraki-press μπορεί να προτείνει ανεπιφύλακτα σε κάθε ψηφοφόρο, να βάλει ένα σταυρό στον καλό φίλο Αλέξανδρο Γουγά, του οποίου γνωρίζω άριστα τις οικογενειακές αρχές, αξίες και ανατροφή. Φυσικά, και την επαγγελματική του σταδιοδρομία, που συνεχίζει στην οικογενειακή επιχείρηση οπτικών στην Κόρινθο.»
Π. Η.
(030514)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Λίγο πριν το «κύκνειο -πολιτικό- άσμα» τους -χωρίς να είναι απίθανο να συμβεί και για τους δύο την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών- οι δύο πολιτικοί συνέταιροι, ο «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου και ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, δημιουργούν τον ανάλογο κενό περιεχομένου προεκλογικό θόρυβό τους, για να μας υπενθυμίζουν την καταστροφική παρουσία τους στη διοίκηση του δήμου Λουτρακίου.
Εξ’ αυτών ο μεν πρώτος διαχειριζόμενος περισσότερα από € 300 εκατ. και διαθέτοντας την πολυτέλεια των πολλών μελετών φιλοτέχνησε εξωραΐζοντάς την πρώτα, την καταστροφή του δήμου Λουτρακίου, δεδομένου ότι δεν δημιούργησε έστω και για δείγμα μία αναπτυξιακή υποδομή, ο δε δεύτερος αν και δεν διαχειρίσθηκε πακτωλό χρημάτων, φρόντισε όπως ομολόγησε να χρηματισθεί, ενώ με τα υποτίθεται λίγα χρήματα που διαχειρίσθηκε, έβαλε την ταφόπλακα της καταστροφής κι ευτυχώς δεν πρόκαμε να τη σφραγίσει…
Η κάθε κοινωνία διαθέτοντας υψηλό αισθητήριο αυτοπροσασίας και υψηλά ανακλαστικά για το δέον γενέσθαι, δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους και για το λόγο αυτό και οι δύο αναγκάσθηκαν να προχωρήσουν και να ασκήσουν πιέσεις σε πολίτες -τουλάχιστον όπως κάποιοι υποψήφιοι ένθεν κακείθεν ισχυρίζονται ότι εξαναγκάσθησαν- για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτιά τους, ενώ πρέπει να θεωρείται πλέον βέβαιη η πίκρα που θα εισπράξουν και οι δύο την 18η Μαΐου. Γιατί για παράδειγμα, ο Παύλος Παύλου που μαζί με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του διατείνονται ότι θα είναι ο πρώτος συνδυασμός, αν η κοινωνία τους δώσει ποσοστά μικρότερα του 24% που είχαν λάβει το 2010, αν διαθέτουν αξιοπρέπεια θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ενασχόλησή τους και να παραχωρήσουν τη θέση τους στα νεότερα πρόσωπα του συνδυασμού τους.
Φυσικά, είναι περιττό να ασχοληθεί κάποιος με την τύχη του συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" που έχει εξασφαλισμένη την εκλογική καθίζηση, που δυστυχώς σήμερα τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του συνδυασμού δεν μπορούν να φαντασθούν αυτό που έρχεται, έχοντας την αίσθηση ότι οι εργαζόμενοι στο casino Λουτρακίου θα επιλέξουν την αυτοκτονία τους, όπως εξαιτίας του Κώστα Λογοθέτη το 2012 από τις ατυχέστατες προτροπές του, υπέστησαν περικοπές στο μισθό τους που εκτοξεύθησαν στο 35%!
Σήμερα ο πρώτος σε εκλογικά ποσοστά Παύλος Παύλου σύρει το δεύτερο Κώστα Λογοθέτη προς τις κάλπες ευελπιστώντας ότι θα πάρει τη «μαγική εντολή» του εκλογικού σώματος να περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, έχοντας εξασφαλίσει -σε αντιπαροχή των δημοτικών εκλογών του 2010- τη δημόσια στήριξή του στο β΄ γύρο των παρουσών δημοτικών εκλογών. Όμως, ο «έμπειρος» αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ένας συνδυασμός με μονοψήφια εκλογικά ποσοστά, δεν μπορεί όχι μόνον να δώσει πολιτική κατεύθυνση, αλλά κυριότερα να εισακουσθεί, ακόμα και στους ψηφοφόρους τους. Γιατί ο απλός λαός που δεν συμμετέχει στον πυρήνα του συνδυασμού, αλλά τον ψήφισε, έχει αποδειχθεί ότι μετανιώνει γιατί δεν είχε την πρόνοια να προβλέψει το στραπάτσο που ερχόταν και πείσθηκε από πυροτεχνήματα, όπως είναι τα άδεια κενά περιεχομένου ως συνήθως λόγια του Κώστα Λογοθέτη, δεδομένου ότι πρόθεση του δεν είναι να τα μετουσιώσει σε πράξεις.
Πάντως, το όφελος για το δήμο Λουτρακίου και τους πολίτες του από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση είναι ότι δύο συνδυασμοί τελειώνουν και πάνε σπίτι τους απαλλάσσοντας τον τόπο από την παρουσία τους, ενώ το μόνον κακό είναι για κάποια νέα παιδιά που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν στο μέλλον, αλλά θα κουβαλάνε ένα βεβαρημένο ιστορικό.
(030514)




ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Του Παναγιώτη Πάντζου*

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω με συντομία τη χαρά της ζωής, που τη θεωρώ θεμελιώδη αρετή για τη δημοκρατική πρακτική.
Προσφέροντας ολοκληρωτικά τους εαυτούς μας στη ζωή κι όχι στο θάνατο –χωρίς να σημαίνει ότι αρνούμαι το θάνατο ούτε ότι μυθοποιώ τη ζωή- μπορούμε να απελευθερωθούμε και να αφεθούμε στη χαρά της ζωής, χωρίς να πρέπει να κρύβουμε τους λόγους που μας κάνουν να λυπούμαστε στη ζωή, γεγονός που μας προετοιμάζει να προκαλέσω και να υπερασπιστώ τη χαρά στο σχολείο, στο τόπο δουλειάς, στην οικογένεια και παντού.
Είτε είμαστε πρόθυμοι να ξεπεράσουμε παραλείψεις ή ασυνέπειες είτε όχι, με ταπεινοφροσύνη, με στοργική αγάπη, με θάρρος, ανοχή, ικανότητα, αποφασιστικότητα, υπομονή-ανυπομονησία και λεκτική φειδώ, συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός ευτυχισμένου, χαρούμενου τόπου. Εργαζόμαστε για έναν τόπο –περιπέτεια, έναν τόπο που πάει μπροστά, που δεν φοβάται να ριψοκινδυνεύει, που απορρίπτει τη στασιμότητα. Είναι ένας τόπος που σκέφτεται, συμμετέχει, δημιουργεί, μιλά, αγαπά, φαντάζεται, αγκαλιάζει με πάθος και λέει ναι στη ζωή. Δεν είναι ένας τόπος που σιωπά και παραιτείται.
Πράγματι, ο εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που ορθώνονται από την κυβερνητική περιφρόνηση, τους «ανεξάρτητους» και την αυθαιρεσία των αντιδημοκρατικών αρχών είναι η μοιρολατρική παραίτηση, στην οποία πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν.
«Και τι μπορώ να κάνω; Είτε με αποκαλούν γιατρό, καθαρίστρια, δάσκαλο είτε στοργική μητέρα, εγώ πάλι είμαι κακοπληρωμένος, αγνοημένος και παραμελημένος. Ας είναι, λοιπόν». Στην πραγματικότητα αυτή είναι η πιο βολική θέση, αλλά είναι και η θέση αυτού που παραιτείται από τον αγώνα, που παραιτείται από την ιστορία. Είναι η θέση εκείνων που αποκηρύσσουν τη σύγκρουση, η έλλειψη της οποίας υπονομεύει την αξιοπρέπεια της ζωής. Δεν μπορεί να υπάρξει ζωή ή ανθρώπινη ύπαρξη χωρίς αγώνα και σύγκρουση. Η σύγκρουση ενυπάρχει στη συνείδησή μας. Αν αρνηθούμε τη σύγκρουση παραβλέπουμε τις πιο θεμελιακές όψεις της φυσικής και της κοινωνικής μας εμπειρίας. Προσπαθώντας να αποφύγουμε τη σύγκρουση, συντηρούμε το στάτους κβο.
Δεν βλέπω, συνεπώς, άλλη εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους από την ενότητα μέσα στην ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων τους για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Αυτά τα δικαιώματα περιλαμβάνουν το δικαίωμα της ελευθερίας στον χώρο δουλειά τους, το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους. Το δικαίωμα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για μεγαλύτερη ξεκούραση-ψυχαγωγία, για μόρφωση, για υγεία, το δικαίωμα να είναι συγκροτημένοι και οργανωμένοι. Το δικαίωμα να κρίνουν τις αρχές χωρίς φόβο αντίποινων. Το δικαίωμα στο καθήκον να είναι σοβαροί και σαφείς και να μην ψεύδονται για να επιβιώσουν.
Πρέπει να αγωνιζόμαστε ώστε αυτά τα δικαιώματα όχι μόνο να αναγνωριστούν, αλλά και να γίνουν νόμος και να εφαρμοστούν. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζω ότι οι λαϊκές τάξεις μπορούν να διαμορφώσουν μια νέα κουλτούρα που αρνείται την «κυρίαρχη» και παράλληλα, να αλλάξουν τις δομές της σκέψης με τις οποίες αποκτούν συνείδηση της πραγματικότητάς τους. Η νέα κουλτούρα αποβάλλει τα «εσωτερικευμένα πολιτιστικά κατάλοιπα» και επιτίθεται στους πολιτιστικούς μύθους που εξουσιάζουν τις λαϊκές τάξεις. Έτσι γίνονται ικανές όχι μόνο να αποκαλύπτουν τα αίτια που βρίσκονται πίσω από τις στάσεις τους για την πραγματικότητα, αλλά και να αποκτούν συνείδηση της φύσης των συγκεκριμένων αιτιών. Μια τέτοια κουλτούρα αποτελεί την κινητήρια δύναμη για να συμμετέχουν στη ριζική αλλαγή του εαυτού τους και της κοινωνίας.
Το δικό μου αποκούμπι εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και στους φίλους του που με έκαναν να μην παραιτηθώ από τη χαρά της ζωής, που με έκαναν να καταλάβω ότι η νεολαία και ο Σοσιαλισμός είναι η νιότη του κόσμου, να καταλάβω ότι πρέπει να αγωνίζομαι για δικαιοσύνη, ισότητα, αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους σε όλους τους τόπους, σε ολόκληρη τη Γη.
Σας καλώ να συμμετάσχετε σε αυτό το μονοπάτι, αψηφώντας τον φόβο που σας προκαλούν οι άλλοι, εμείς είμαστε εξάλλου οι πολλοί, αυτοί που πραγματικά αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη ζωή με ήθος και αξιοπρέπεια…

Το who is who
Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκε ως εκπαιδευτής και επιτηρητής εκμάθησης Η/Υ, τόσο σε παιδικά όσο και σε τμήματα ενηλίκων σε διάφορα εκπαιδευτικά κέντρα στην Αθήνα. Από το 2011 διδάσκει παιδαγωγικά μαθήματα στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και αυτή τη περίοδο διδάσκει σε Δημόσιο ΙΕΚ. Επίσης, είναι πάρεδρο μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση.
Ως υποψήφιος σύμβουλος για το δήμο Λουτρακίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και με σήμα το γαρύφαλλο, θα είναι μεγάλη χαρά να βρεθούμε με τις νέες και τους νέους, τους άνεργους, τους πολίτες και τους εκπαιδευτικούς που αγαπώ του δήμου μας στην προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση του τόπου που μεγάλωσα, σε μια τέτοια προοδευτική και ριζοσπαστική κατεύθυνση που θα μπορεί να εδραιωθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο πάλης που θα συνδυάζει τις βασικές σύγχρονες ανάγκες στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό και στην εργασία με τα ιδιαίτερα ζητήματα της περιοχής μας.

* Ο Παναγιώτης Πάντζος, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
(030514)
Return top