ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΑΣΩΝΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ
ΚΙ ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΤΟΞΙΚΗ ΒΟΜΒΑ!..

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Η σοφή λαϊκή παροιμία που αποτυπώνει πλήρως τη νοοτροπία της δημοτικής αρχής και όσους την περιβάλλουν.
Μόνος γνώμονάς τους είναι τα χρήματα, τίποτε λιγότερο ή περισσότερο!
Αυτό ο γράφων δεν το αναφέρει τυχαία. Είναι το απότοκο της πρωινής ανάρτησης του loutraki-press για τη μίζα των € 300 που εισπράττει κάποιος για να εναποθέτουν στη χωματερή Λουτρακίου τοξικά απόβλητα.
Πριν καταγραφούν οι αντιδράσεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Ιάσωνος, καλόν θα είναι και πρέπει να ζητηθεί δημόσια συγνώμη από το Κίνημα Ενεργών Πολιτών που διακρίνεται για την πράσινη αντίληψή του και νοοτροπία του, δεδομένου ότι υπέχει με την ευρεία έννοια του όρου θέση ηθικού αυτουργού -καθ’ ότι συνεργάσθηκε με τη δημοτική αρχή- στο έγκλημα που εξελίσσεται κατά του περιβάλλοντος και του μέλλοντος του τόπου.
Σήμερα το πρωί στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος, έγινε πραγματική κόλαση, με την αποκάλυψη του συγκεκριμένου θέματος, για το οποίο δεν έδειξαν τόσο ενδιαφέρον, αλλά γιατί γίνονται αυτές οι αποκαλύψεις, αφού ο γράφων δεν πρόκειται να έχει οικονομικό όφελος;
Όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, για τα μέλη του συνδυασμού Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, ζητούμενο δεν είναι η αποτροπή μετασχηματισμού του Λουτρακίου σε τοξική βόμβα, αλλά αν θα υπάρχει οικονομικό όφελος, κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια…
Σίγουρα, το πρωί στην Ιάσωνος επικρατούσε αναταραχή, αλλά τα πάντα περιορίζονταν σε παραφιλολογία και ευχολόγια. Καμία ουσιαστική και δραστική αντίδραση, ακόμη και εντολή για διενέργεια ΕΔΕ.
Όσον αφορά την ευθιξία; Ας είναι καλά το καθαρτήριο του συνδυασμού Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, που αφαιρεί λεκέδες και βρωμιές και είναι όλα καλά όπως πρώτα, αφού σχεδόν στο σύνολό τους ίδιοι είναι!
Ι Κώωτσης φέρει μετά δέκα μήνες ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τοξική βόμβα που αναπτύσσεται στη χωματερή Λουτρακίου και απειλεί την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον σε Βορειανατολική Πελοπόννησο, Αττική και νησιά του Αργοσαρωνικού.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θανάσης Μουζάκης, αν δεν ενδιαφερόταν μόνο για το μισθό και διέθετε λίγη, ελάχιστη ευθιξία, στοιχειωδώς, θα παραιτείτο δεύτερη ημέρα σήμερα, όταν αποκαλύπτεται ότι στο χώρο εποπτείας του πέραν της καθημερινά διευρυνόμενης τοξικής βόμβας, υπάρχει και οικονομικό αλισβερίσι, από το οποίο κάποιοι πλουτίζουν. Πέραν λοιπόν της δέουσας ελαχίστης ευθιξίας που δεν έχει επιδείξει ο Θανάσης Μουζάκης, καθ’ ότι δέκα μήνες προϊστάμενος, θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να βρεθεί παραπεμπόμενος στο ακροατήριο, κατ’ αρχήν σε βαθμό πλημμελήματος, λόγω αμέλειας ή ότι άλλο αναδείξει η εισαγγελική έρευνα.
Ι Κώωτσης έχει σκοπό τη συγκεκριμένη υπόθεση να την παραπέμψει στον εισαγγελέα ή θα βρει καμία ανάλογη κίνηση μ’ αυτή της γνωμοδότησης Τσοβόλα για να πετάξει τη μπάλα στο χρονοντούλαπο του μέλλοντος;
(191011)




ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ «ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ»
ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ;

Ο επικεφαλής του Κινήματος Ενεργών Πολιτών και πρόεδρος του «Προμηθέα» Νίκος Λόης, σε συνεργασία με τους πλέον ειδικούς στη Διαχείριση Απορριμμάτων Παναγιώτη Αλαβέρα και Ανδρέα Λουκάτο ο οποίος σημειωτέον έχει προβεί κι έχουν υποβληθεί προς χρηματοδότηση περιφερειακοί σχεδιασμοί διαχείρισης απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα πριν περίπου ένα μήνα και οι τρεις επισκέφθηκαν τον Κώωτση και τον ενημέρωσαν για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αποκατάσταση των χωματερών τόσο στο Λουτράκι, όσο και στους Αγ. Θεοδώρους.
Συγκεκριμένα στον Κώωτση έγινε αναφορά για σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με πράσινα σημεία, το οποίο χρηματοδοτείται στο ακέραιό του μέσω ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διευκρινίζεται ότι τα πράσινα σημεία συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων.
Το κόστος της συγκεκριμένης μελέτης ανέρχεται στα € 15.000, ενημερώθηκε ι Κώωτσης, ο οποίος κατά την προσφιλή του τακτική είπε το «ναι - ναι»!
Επισημαίνεται, ότι η περίοδος για το συγκεκριμένο έργο έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου.
Τελικά ι Κώωτσης προκρίνει και θέλει ή όχι την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων;

(191011)
Return top