ΚΟΥΙΖ

Ποιοί κερδίζουν χρήματα και τα οικονομάνε σε βάρος του δήμου Λουτρακίου, «φυτεύοντας» την καταστροφή με απόβλητα, στη χωματερή Λουτρακίου;
(181011)




Είπαν…

«Μην νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν το στριπτίζ επάγγελμα, γιατί έχουν το μειονέκτημα να μην βλέπονται κιόλας…»
(181011)




ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Μέσα σε δέκα μήνες ο δήμος Λουτρακίου διασύρεται και δυσφημείται με ανεπανάληπτες βλάβες σε τέτοιο βαθμό, που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν.
Ο σημερινός πρώτος πολίτης, ι Κώωτσης, έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Προέβη σ’ ενέργειες και πρωτοβουλίες, που κανείς από αυτούς που τον περιστοιχίζουν, δεν σκέφθηκε το επέκεινα με την ανάδειξη πυροτεχνημάτων κι άσφαιρων πυρών ως πανάκεια, έναντι άσκησης σοβαρής, αποτελεσματικής και υπεύθυνης πολιτικής προς όφελος των συμφερόντων του τόπου και των πολιτών του.
Όλα αυτά, όμως, δεν έγιναν τυχαία. Υπήρχε εύφορο έδαφος, λόγω του αναποτελεσματικού Κώωτση, ένεκα της ιδεοληψίας του να θεωρεί τον εαυτό του αυτοκράτορα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων…
Με βάση αυτή του την αντίληψη, μοίρασε τίτλους ή επέλεξε συνεργάτες κατώτερου επιπέδου και αντίληψης από τον ίδιο, πραγματοποιώντας στην πλειοψηφία τους τις χειρότερες δυνατές επιλογές ατόμων. Μόνος στόχος του, ήταν να τον εξυμνούν σε κάθε ευκαιρία όπου παρευρίσκοντο, άσχετα αν, μόλις γυρίσει την πλάτη, του σκάβουν το λάκκο…
Από τη μέχρι σήμερα πρακτική του Κώωτση, προκύπτει ότι γι’ αυτό που ενδιαφερόταν και μόνο, αφού κατέκτησε την εξουσία -για να νοιώθει οικείο το περιβάλλον- ήταν να διορίσει και να δώσει χρήματα σε συγγενείς, φίλους, παιδιά γνωστών του, δουλοπρεπείς ανθρώπους που τέτοιους έχει πολλούς.
Ι Κώωτσης, δεν αντιλαμβάνεται κι αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί δεν το αντέχει, την αναγκαιότητα να στελεχώσει υπηρεσίες και να περιστοιχηθεί από άξια και ικανά πρόσωπα, εξειδικευμένα με γνώση, τα οποία θα του χάραζαν πορείες σε δρόμους που ήταν από μόνοι τους καθαροί από αγκάθια, γιατί στην ουσία αντιπολίτευση δεν υπήρχε.
Αξιωματούχοι και στελέχη του Κώωτση, αν διέθεταν τις απαιτούμενες και δεν είναι αναγκαίο τις ενδεδειγμένες ικανότητες, θα είχαν πλέον δημιουργήσει έναν πρώτο πολίτη, ο οποίος, εν ου παικτοίς, καθημερινά θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη όλο και περισσοτέρων ανθρώπων.
Αντίθετα, όλοι αυτοί που έχει γύρω του, δημιούργησαν φαντάσματα από το παρελθόν, προκειμένου να δικαιολογείται η ύπαρξή τους, γιατί δεν μπορούσαν και δεν διέθεταν την ικανότητα να χαράξουν νέες πορείες. Νέες πορείες που απαιτούν μυαλό -ουσιώδες είδος εν ανεπαρκεία για το συνδυασμό του βολέματος και των ψεμάτων ως ώρας, γιατί σύντομα θα αναδειχθούν κι άλλου είδους κολάσιμα- για να μπορέσει ο τόπος να πορευθεί στο νέο περιβάλλον και τις απρόσμενες συν θήκες που ζει η χώρα.
Λόγω της προφανούς ανικανότητάς τους, επέτυχαν να δώσουν λόγο ύπαρξης σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων είχε κλείσει για άλλους βίαια, για άλλους φυσιολογικά και βιολογικά, ο πολιτικός τους κύκλος. Η αδυναμία ακόμη, να αξιολογήσουν ποια πρόσωπα έχουν τελειώσει στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έχει θέσει εαυτούς στην ίδια περιδίνηση.
Μέσα στο κλίμα που έχουν διαμορφώσει μ’ αποκλειστικά δική τους ευθύνη, έχουν επιθτύχει ι Κώωτσης, όχι μόνον να μην γίνεται αποδεκτός απ’ όλο και περισσότερο νέο κόσμο πέραν από το συνδυασμό του, αλλά πλέον να έχει χάσει ψηφοφόρους του, καθώς επίσης και πάρα πολλά μέλη του συνδυασμού του, τα οποία έχουν απογοητευθεί από τον τρόπο που ασκείται η εξουσία.
Χθες, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, ι Κώωτσης, μ’ ένα μέρος της κουστωδίας του, υπέστη νέα ταπείνωση από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Παράλληλα, μακάρι ο γράφων να μην αναδειχθεί σε μάντη κακών ειδήσεων, αλλά δυστυχώς, όλα δείχνουν, ότι το μεγαλύτερο μέρος του Κυριακάτικου Τύπου, θα φιλοξενεί στις σελίδες του με τον πλέον δυσφημιστικό τρόπο αφιερώματα για το δήμο Λουτρακίου, που θα τον πλήττουν βάναυσα, μ’ ανεπανόρθωτη ζημία, ειδικότερα στο μέτωπο του τουριστικού τομέα.
Εκείνοι δε, που έχουν εγκληματίσει με το χειρότερο τρόπο, είναι όσοι ανήκουν στην «ομερτά» των Αγ. Θεοδώρων κι έχουν παρασύρει σε παρελκυστικές τακτικές τον αδυνατούντα να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει και τρέχει στην αυλή του, Κώωτση.
Επαφίεται στις διαβεβαιώσεις κι έχει πεισθεί(!..) ότι οι Αγ. Θεόδωροι θα τον επανεκλέξουν δήμαρχο, χωρίς να ακούει τις αντιδράσεις και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας στο πρόσωπό του για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα.
Πάντως, αν σ’ όλους αυτούς υπήρχε η στοιχειώδης τσίπα, το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν, ήταν να παραιτηθούν. Κι αν αυτό το αντιληφθούν, θα είναι καλό για να σταματήσει να καταστρέφεται ο τόπος και η διάδοχή τους κατάσταση, ίσως μπορέσει να αποτρέψει με λεπτούς χειρισμούς τα δεινά που έχουν προεξοφλήσει να συμβούν
.
(181011)




ΓΕΛΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ
ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Στην κυριολεξία, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, δεν τους πήρε μόνον της είσπραξη, αλλά και τα… σώβρακα, ενώ αυτοί, κατά την προσφιλή τους τακτική, το έβαλαν στα πόδια…
Στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, στην παρέμβασή του ο Πέτρος Τατούλης -παρούσης της ειδικής γραμματέως Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη, συνοδευόμενης από τον ειδικό επιθεωρητή Περιβάλλοντος Παναγιώτη Μέρκο, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής- με μετριοπαθές ύφος, τόνισε ότι δικαιώθηκα για τις ενέργειές μου στην υπόθεση της Soussaki Logistics A.E.
Ωστόσο, διακωμώδησε τη στάση του αντιδημάρχου Αγ. Θεοδώρων Δημήτρη Δέδε, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Ακόμα μια φορά σ’ αυτή την αίθουσα κάποιοι φυγομαχούν. Κάποιοι με τις παλιομοδίτικες μικροπολιτικές και κομματικές τους αντιλήψεις, κατάφεραν να παγιδέψουν απογοητευμένους πολίτες.
Ο κύριος αντιδήμαρχος σήμερα ελευθερόφρωνα είπε τη γνώμη του. Κάποιες άλλες φορές, όμως, πρωτοστάτησε στην εγγραφή συνθημάτων και στη βεβήλωση του χώρου που συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο.»
Υπάρχει τσίπα να ζητηθεί μια στοιχειώδης συγνώμη από το δήμο Λουτρακίου;
Αλλά, ποιος να την έχασε άραγε;
(181011)




ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

«Τεράστια οικολογική βόμβα στην Πελοπόννησο» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, την αποκάλυψη του Ειδικού Επιθεωρητή του υπουργείου Περιβάλλοντος Παναγιώτη Μέρκου, για τις καταγγελίες που εξετάζουν οι υφιστάμενοι του Επιθεωρητές, οι οποίοι βρίσκονται στα ίχνη παράνομης διακίνησης τοξικών αποβλήτων στη χωματερή Λουτρακίου, που δημιουργούν συνθήκες περιβαλλοντικής καταστροφής.
Ο ειδικός επιθεωρητής, περιέγραψε με λεπτομέρεια τη μέθοδο με την οποία γίνονται τράμπες και μεταγγίσεις από ανοξείδωτα φορτηγά μεταφοράς υγρών, σε άλλα φορτηγά, τα οποία εναποθέτουν στη χωματερή Λουτρακίου, άγνωστης προέλευσης τοξικά υγρά, με βαριά χημικά και νοσοκομειακά απόβλητα.
Οι έλεγχοι αυτοί, ούτε τυχαίοι είναι, ούτε οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν στο στόχαστρό μας είναι η καταδίκη του Λουτρακίου. Απλά είναι αποτέλεσμα της παρελκυστικής τακτικής που έχει ακολουθήσει και σ’ αυτό το μέτωπο ι Κώωτσης με την Soussaki Logistics A.E., προκαλώντας καταστροφικές συνέπειες κι επιπτώσεις για τον τόπο.
- Ι Κώωτσης, ξέρει κάτι που συμβαίνει στη χωματερή;
- Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Μουζάκης ως καθ' ύλην αρμόδιος σε ποιές ενέργειες έχει προβεί;
- Έχει γίνει κάποια καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα;
- Έχουν επιβληθεί πρόστιμα στους υπευθύνους;
Γιατί, κάποιοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press.
Αν δεν έχουν γίνει τα προαναφερόμενα, παραιτείσαι. Άλλως μένεις για το μηνιαίο μισθό και τίποτε περισσότερο, γιατί όλα αυτά συμβαίνουν στο σημαντικότερο τομέα της αντιδημαρχίας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του loutraki-press, στη χωματερή Λουτρακίου με το συγκεκριμένο θέμα από παλαιά γίνεται «μπίζνα» και κάποιοι κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα.
Μήπως αυτό το μαγαζί εξακολουθεί να λειτουργεί;
Βασικό στοιχείο για την προστασία του Περιβάλλοντος είναι η διαχείριση της λυματολάσπης των βιολογικών καθαρισμών, η οποία υπακούει στην ίδια ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη λογική.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε «τραγικές τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από την ανεξέλεγκτη αυτή μεταφορά και εναπόθεση.»

«Κόλαση» στους Αγ. Θεοδώρους και κόλαφος για την «ομερτά»
Ο ανενεργός βιολογικός καθαρισμός των Αγίων Θεοδώρων έχει μετατραπεί σε επικίνδυνη χαβούζα για την υγεία των πολιτών της περιοχής, επεσήμανε ο ειδικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μέρκος, τονίζοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα να ελεγχθούν άμεσα όλες οι περιπτώσεις, θέτοντας και το θέμα της οριοθέτησης ζωνών χρήσης των περιοχών.
Αναφορά έγινε επίσης και στην εναπόθεση απορριμμάτων στο ρήγμα του Σουσακίου, το οποίο από τόπος με τουριστικό κι επιστημονικό ενδιαφέρον, μετατρέπεται σιγά - σιγά σε χωματερή!
- Ι Κώωτσης, ξέρει κάτι που συμβαίνει στους Αγ. Θεοδώρους;
- Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες τι έχει κάνει για όλα αυτά και ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει;
- Έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες και τις σχετικές καταγγελίες στον αρμόδιο εισαγγελέα;
- Έχει εισηγηθεί στη δημοτική αρχή την επιβολή προστίμων ή μήπως δεν έχει ακούσει τίποτε και δεν γνωρίζει τους δράστες;
- Μήπως, αν διαθέτει τσίπα, θα πρέπει να παραιτηθεί κι αυτός ή θα παραμείνει για τη διασφάλιση του μισθού του;
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης πρότεινε «τη σύσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα μικτής επιτροπής Επιθεωρητών, η οποία θα συνεδριάσει επί τόπου, σε λαϊκή συνέλευση προκειμένου να θιχτούν μείζονα θέματα, όπως της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, σε ανοιχτή συζήτηση με συμμετοχή όλων των πολιτών».

Μετατροπή της Πελοποννήσου σε ευρωπαϊκή περιφέρεια αειφορίας
Η προσέγγιση προστασίας του περιβάλλοντος να μην υπακούει μόνο σε μια οριζόντια απαγορευτική πολιτική υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, υποδεχόμενος την Μαργαρίτα Καραβασίλη στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, με την προσδοκία να γίνει μια ανοιχτή και ελεύθερη διαβούλευση προκειμένου να διατυπωθούν προτάσεις για λύσεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Ως πρώτο πυλώνα της πολιτικής μας», όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, «θέσαμε τη μετατροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου σε ευρωπαϊκή περιφέρεια της αειφορίας και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο στρατηγικός μας σχεδιασμός».
Ο Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του ζήτησε η προσέγγιση προστασίας του περιβάλλοντος «να μην υπακούει μόνο σε μια οριζόντια απαγορευτική πολιτική. Θα πρέπει να μπουν κανόνες που να υπακούουν στις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες και θα πρέπει η ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναπτυχθεί με κανόνες».

Μάθημα για Κώωτση από αιρετούς που θέλουν να προσφέρουν…
«Με ισχυρή την πεποίθηση ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελέσει πιλότο για την προστασία του Περιβάλλοντος και τη μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία για τη χώρα», ο Πέτρος Τατούλης επανέλαβε την πρότασή του προς την ειδική γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη, να αποτελέσει τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας και να αποτελέσει τον αξιολογητή της προσπάθειάς της. «Είναι η πρώτη φορά που αυτοβούλως ένας θεσμός στρέφεται προς εσάς για βοήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.
Από την πλευρά της η Μαργαρίτα Καραβασίλη, χαρακτήρισε αυτονόητη την παρουσία της κοντά στην περιφέρεια Πελοποννήσου και δήλωσε τη χαρά της για τη διαπιστωμένη ισχυρή και σταθερή βούληση.
Η Μαργαρίτα Καραβασίλη ζήτησε την αλλαγή αντιλήψεων και δήλωσε ότι η παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχει σκοπό να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και τη δημιουργία συνθηκών αειφορίας.
Τέλος η ειδική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πάνω στο θέμα της διαχείρισης των φυσικών πόρων και ζήτησε την ορθολογική διαχείρισή τους.
(181011)




ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ, ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ

Κώωτση, τι θα γίνει με τους προφεσόρους της Επικοινωνίας που έχει μαζέψει;
Πότε θα μάθετε ως δήμος να συντάσσεται σωστά ένα δελτίο Τύπου, γιατί μ’ όλα αυτά που γράφετε εκθέτετε και γελοιοποιείται το δήμο Λουτρακίου;
Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία και το λογότυπο του δήμου, αλλά Κώωτση πρέπει να αντιληφθείς ότι πρώτοις απ’ όλους λόγω της ανωνυμίας και του λογότυπου που φέρουν τα δελτία Τύπου, εκτίθεσαι ο ίδιος!
Δεν αξίζει για τον τόπο τέτοια τύχη, μ’ όλους αυτούς που έχεις μαζέψει.

Προσπάθησε τουλάχιστον να το διορθώσεις, γιατί εσείς δεν αλλάζετε.
Ας απολαύσει η κοινή γνώμη τη γελοιοποίηση που υφίσταται ο δήμος Λουτρακίου επί των ημερών του Κώωτση, από τους ανθρώπους του.
«Σε απάντηση του από 14/10/2011 δημοσιεύματος σε ιστότοπο, η «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΕ ΟΤΑ» ενημερώνει το κοινό ότι η ανωτέρω σύμβαση δεν υφίσταται πλέον, έχει ανακληθεί με την απόφαση Δ.Σ. 70/17 - 27.06.2011 η οποία έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με αριθμό ΑΔΑ:4ΑΣΠΟΡΔ6-Ζ89 και τα μόνα χρήματα που έχουν εκταμιευθεί από την εταιρεία μας για την σύμβαση αυτή είναι συνολικά #10.000,00#€(πλέον ΦΠΑ).»
Σύμφωνα δε, με τις πληροφορίες του loutraki-press, ο εν λόγω ιστότοπος προέβη σε νέα ανάρτηση, αποκαλύπτοντας περισσότερα στοιχεία, σε βάρος του Κώωτση και της άκρως ελεγχόμενης με πολλές παραβάσεις καθήκοντος, πολιτικής που ασκεί.

(181011)
Return top