XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ




ΚΟΥΙΖ

Υπάρχει για δείγμα έργο της δημοτικής αρχής που μπορεί να δικαιολογεί ως φυσιολογικό το γεγονός τα € 2.200.000 των απευθείας αναθέσεων της δημοτικής αρχής που καταγγέλλει ο «εχθρός» τους, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Γιώργος Γκιώνης;
(241212)




Είπαν…

«Σχεδόν η πλειοψηφία όσων συμπεριλαμβάνονται για νομική διερεύνηση στη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, όσοι την υποθάλπτουν από τη σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης κι όσοι αποπροσανατολίζουν, θα μπορούσαν να φτιάξουν το ψηφοδέλτιο νίκης ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2014 και επικοινωνιακό εκπρόσωπο τους να έχουν τον Παντελή Μνηματίδη, για να έχει το Λουτράκι εξασφαλισμένο το μέλλον του!»
(241212)




ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΩΩΤΣΗ;

ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ,
ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ!

Η μη ανεχόμενη αντιρρήσεων κι οποιονδήποτε παρερμηνειών τοποθέτηση του Κώωτση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου ότι δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να λέει ψέματα, οδηγεί το γράφοντα στην ανάγκη να αποκαλύψει πηγή του, που απ’ ότι φαίνεται πρέπει να είναι κοινός και κατάπτυστος συκοφάντης!..
Ι Κώωτσης, περί τις 10 Νοεμβρίου τον είχε καλέσει στο τηλέφωνο για να αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη του λέγοντας του ότι: «Στο παραλιακό πάρκο θα τοποθετηθούν κάποια λυόμενα σπιτάκια και μία πίστα παγοπατινάζ, που θα συμβάλλει να επισκεφθεί το Λουτράκι κόσμος από γύρω περιοχές, ενώ ο χώρος θα διατεθεί για ένα διάστημα περίπου 40 ημερών δωρεάν!»
Όταν ι Κώωτσης είχε στην τσέπη το ΟΚ της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν άμεσα οι διαδικασίες, που όλοι έγιναν θεατές να ξηλώνονται πλάκες και να περνούν για τις ανάγκες του έργου, δίκτυα κοινωνικής ωφέλειας. Όπως είναι ευκολονόητα αντιληπτό, το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, το θέμα βγήκε στα ΜΜΕ με ζητούμενο ποιές διαδικασίες ακολουθήθηκαν για την εγκατάσταση πλέον αυτού έργου, ενώ τέθηκαν ανοικτά τα ερωτήματα πώς δόθηκε το πάρκο δωρεάν για τέτοιου είδους δραστηριότητα.
Ο κοινός συκοφάντης, εμβρόντητος τότε, πληροφορείτο από το δήμαρχο ότι ο χώρος του παραλιακού πάρκου έχει ενοικιασθεί αντί € 7.000, ενώ έχει δοθεί και εγγυητική επιστολή € 10.000 για την αποκατάσταση τροποποιήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί.
Έχει να πει κάποιος κάτι; Ι Κώωτσης και πάλι την αλήθεια δεν είπε;
Μην τολμήσει άλλη φορά κάποιος να πει ότι ο δήμαρχος λέει ψέματα. Το καταλάβατε;
(241212)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΕΜΦΙΑΛΩΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ
ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΩΝ

Στην κυριολεξία είναι να τρίβει κανείς τα μάτια του, με τα πρωτοσέλιδα της ξετσίπωτης πέννας, προκριμένου να εξυπηρετήσει το «φίλο» του, βετεράνο δήμαρχο Παύλο Παύλου, έτσι ώστε να βελτιωθεί το προφίλ του αειθαλούς δημοτικού συμβούλου.
Πέραν της δημοσιογραφικής αξιολόγησης του πρωτοσέλιδου της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Αλλαγή», που ο καθένας αντιλαμβάνεται τι εξυπηρετούσε μία ακριβώς εβδομάδα μετά την ανακήρυξη του «ανάλαφρου αρθρογράφου» της ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου του «Προμηθέα», η προσπάθεια του κατά τη φαντασία του «opinion maker» του Λουτρακίου να πλέξει το εγκώμιο και να παρουσιάσει τον πολιτικό του μέντορα ως προστάτη του νερού, σε προβληματισμούς και προσανατολισμούς που άλλοι έχουν απασχοληθεί εδώ και χρόνια, σε εξοργίζει.
Κι αυτό, γιατί ο Παύλος Παύλου κατά τη διάρκεια της πολυχρονεμένης θητείας του, όχι μόνον δεν εκσυγχρόνισε, αλλά διατήρησε ένα στρεβλό καθεστώς στην εμφιάλωση και πώληση νερού, χωρίς να υπάρχει συνείδηση -μην το περιμένουμε από τις επιχειρήσεις αν αυτό αντιπροσωπεύει την ταυτότητα της πόλης- για τη διασφάλιση της ποιότητας, αλλά και της εμφάνισης του προϊόντος ως ξεχωριστού έναντι όλων των υπολοίπων νερών, που δεν είναι καν ανταγωνιστικά, από πλευράς ποιότητας, φυσικών συστατικών και ωφελειών στην υγεία.
Παράλληλα, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας, κατά πόσο προστατεύθηκε ο υδροφόρος ορίζοντας μα τις παράνομες τότε υδροδοτήσεις, που μεταφράστηκαν την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2006, σε μεταφορές ψηφοφόρων με πούλμαν από την πρωτεύουσα. Ο «ανάλαφρος αρθρογράφος», που και τότε αρθρογραφούσε στο πλευρό του Παύλου Παύλου φαίνεται να τα έχει ξεχάσει; Απλά, ποιος να τα θυμάται αυτά;
Αυτά για την ιστορία, γιατί μνήμη υπάρχει.
Το καλοκαίρι των εκλογών του 2010, αλλά και μετά τη νίκη από τη σημερινή δημοτική αρχή, με τον Χαράλαμπο Δοσσαρά γινόντουσαν συζητήσεις για την εξεύρεση τρόπου που θα μπορούσε να κατασκευασθεί ένα δημοτικό εμφιαλωτήριο, πάνω στον υδροφόρο ορίζοντα, του οποίου τον ποιοτικό έλεγχο θα έχει η αρμόδια ΔΕΥΑΛ-Π και θα παράγει η ίδια το προϊόν, σε εντελώς διαφορετικό μπουκάλι από την εμπορία εμφιαλωμένου νερού, θα υπάρχει ενιαία ετικέτα και οι χονδρέμποροι απλά θα αναγράφουν ο καθένας την επωνυμία του.
Επομένως, πέραν ότι θα σταματήσει όλη η συζήτηση περί του τέλους εμπορίας, το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου, θα βγει στην αγορά να διατεθεί σύμφωνα με τον πλούτο που διαθέτει κι όχι απλά ως ένα εμφιαλωμένο νερό, όπως ακριβώς όλα τα άλλα.
Έτσι, δεν είναι μόνον πως θα δημιουργηθεί ένα δημοτικό εμφιαλωτήριο, αλλά παράλληλα πώς θα προωθηθεί και το προϊόν τόσο στην εγχώρια, όσο και τη διεθνή αγορά.
Όσο για τον βετεράνο δήμαρχο Παύλο Παύλου, αυτά θα μπορούσε να τα είχε αντιμετωπίσει και μετουσιώσει σε πράξη κατά τη διάρκεια της πολυχρονεμένης θητείας του, την περίοδο της απόλυτης παντοδυναμίας του, όταν μάλιστα τα δισεκατομμύρια έρεαν με ουρά.
Μετά από οκτώ χρόνια, που κατέβηκε από το τρένο της εξουσίας, θα τα υλοποιήσει στο κλείσιμο της έβδομης δεκαετίας του βίου του;
(241212)




ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΕ 400 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 20% ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ;

Περισσότεροι από τετρακόσιοι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας πέρασαν χθες από το φιλόπτωχο ταμείο του ιερού ναού της Παναγίας Γιάτρισσας για να μπορέσουν να στρώσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να ζήσουν κι αυτοί το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Να μην διαφεύγει της προσοχής μας ότι και οι αμειβόμενοι της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τη δημόσια δέσμευση του Κώωτση, το κρατάνε μυστικό, το 20% του μισθού τους το έδωσαν για να περάσουν χριστουγεννιάτικες ημέρες συνάνθρωποί μας.
(241212)




ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΞΕΤΣΙΠΩΤΗΣ ΠΕΝΝΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ

Η κατοχή ενός μέσου ενημέρωσης, είναι ένα τεράστιο και πολύ ισχυρό όπλο, που αν θες να το εκμεταλλευθείς πέραν της άδολης αποστολής του, που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση, μπορεί να σε οδηγήσει οπουδήποτε και αν επιτύχεις οτιδήποτε.
Έτσι λοιπόν, η ξετσίπωτη πέννα, πίσω από το μανδύα της άδολης ενημέρωσης, ως λεφτα-κυνηγός, σκοπός του ήταν αποκλειστικά και μόνον η απόκτηση χρήματος με τον οποιονδήποτε τρόπο, έχοντας στο πλευρό του τους ομοίους του να τον εμπνέουν και να τον ενθαρρύνουν.
Αυτό το καθεστώς λοιπόν που είχαν διαμορφώσει συντηρούσε και συντηρεί το κακοφορμισμένο τοπικό πολιτικό σύστημα, που όσοι το δυνατόν φύγει πιο γρήγορα από το προσκήνιο, τόσο πιο καλό θα είναι για το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου και θα μπορέσει η εξέλιξη αυτή να επιτρέψει σε προσδοκίες μιας καλότυχης ελπίδας.
Μετά το περιεχόμενο της χθεσινής αναρτήσεως, που μόνη της διατύπωνε η ξετσίπωτη πέννα προς τον άτυχο επιχειρηματία, προηγούμενο θύμα της ήταν άλλος ένας επιχειρηματίας, ο οποίος είναι πολιτικό πρόσωπο και την περίοδο του δημοσιεύματος αξιωματούχος του δήμου Λουτρακίου.
Όσο καιρό λοιπόν το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο της προηγούμενης δημοτικής αρχής κατέβαλε, χωρίς το οποιοδήποτε πρόβλημα το διαφημιστικό οβολό του, ο «opinion maker» του Λουτρακίου δεν διαπίστωνε κανένα απολύτως πρόβλημα της αντιδημαρχείας που προΐστατο. Μόλις, στον άνθρωπο παρουσιάσθηκε οικονομική δυσκολία και αδυνατούσε να καταβάλλει τον οβολόν του, η ξετσίπωτη πέννα ανακάλυψε τις δυσλειτουργίες της υπηρεσίας του και τον άνθρωπο τον έκανε βασικό θέμα της συγκεκριμένης έκδοσης, βάζοντας επιπρόσθετα και τη φωτογραφία του. Συγκεκριμένα του είχε γράψει «Φιλικός διακανονισμός» (για ευνόητους λόγους, δεν δημοσιοποιείται ούτε η υπηρεσία, ούτε το ονοματεπώνυμό του, για να μην υποστεί δεύτερο διασυρμό), χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει διάθεση υπόθαλψης, καθ' ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν πρέπει να βρίσκεται στο προσκήνιοτης τοπικής πολιτικής σκηνής.
Αν κάποιος διαθέτει στο αρχείο του την εφημερίδα, μπορεί να ανατρέξει και θα το διαπιστώσει.
Ο καθένας ας βγάλει και τα συμπεράσματά του.
(241212)




ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Με τον Παντελή Μνηματίδη δεν πρόκειται να σταματήσω και θα πάει μέχρι τέλους, για τον ίδιο και τους ομοίους του που τον σπρώχνουν σ’ αυτήν την αντιπαράθεση, όχι από εμπάθεια όπως διακρίνει αυτούς, αλλά γιατί τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να εμπλέκονται με το τόσο ισχυρό όπλο που είναι η εφημερίδα.
Ειρήσθω εν παρόδω, θέλω να διευκρινίσω προς πάσα κατεύθυνση κι αυτό είναι απόλυτα ειλικρινές, ότι την ευθύνη για τη σημερινή κρίση της χώρας, πάνω από τα λαμόγια τους πολιτικούς την έχουμε οι δημοσιογράφοι. Κι αυτό, γιατί γίναμε ένα με τη σάπια εξουσία, τη συγκαλύψαμε και την υποθάλψαμε με το αζημίωτο, παραπληροφορώντας την αμέριμνη κοινή γνώμη. Καλόν είναι λοιπόν, όλοι να συμβάλλουμε από εδώ και πέρα το Λουτράκι να προστατευθεί από αυτού του είδους τα φαινόμενα.
Ο λόγος που δεν πρόκειται να σταματήσω είναι ότι από το 2008 είχα δεχθεί κατ’ ιδίαν τις ειρωνείες της ξετσίπωτης πέννας, όπως και τα ελαφριά σχολιάκια για τις δύο αγωγές που με βαρύνουν, καθώς και κάθε τι που του σέρβιραν, προκειμένου να με μειώσουν. Δεν θα αντιδρούσα με τόση ισχύ και σφοδρότητα, αλλά θα σιωπούσα, αν αναφέρονταν σε πραγματικά περιστατικά και είχα κι εγώ όπως οι όμοιοι τα οπίσθια μου ανοικτά. Αλλά λόγω της ανοησίας τους, επέλεξαν ξεβράκωτοι να διέλθουν από το λάκκο με τα αγγούρια.
Επιπρόσθετα, δεν πρόκειται να κάνω την αλητεία τη δική σας, να βομβαρδίζετε με χολή και λάσπη, αλλά θα προβάλλω και θα εξηγώ στους αναγνώστες τα δημοσιεύματα και σε τι αυτά αποσκοπούσαν, εν αντιθέσει με τους ομοίους που είχατε την αίσθηση ότι παίζατε με τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης.
Όσο και να με πιάνουν μεσάζοντες δεν πρόκειται να σταματήσω, γιατί αφού επέλεξαν να ρίξουν στην αρένα μια Ιφιγένεια, είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσει από τώρα η δυσώδης ατμόσφαιρα που πνίγει επί πολλά χρόνια το Λουτράκι.
Καταλήγοντας, αν ευελπιστούν οι όμοιοι ότι θα με αποπροσανατολίσουν επειδή απασχολούμαι με την ξετσίπωτη πέννα, απολαμβάνουν τον ύπνο του ανοήτου!
Πάνος Ηλιακόπουλος
(241212)
Return top