ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ
ΔΑΕΤ Α.Ε. ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Την άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη με την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Κορίνθου, προτείνει μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, που έχει γνώση για όσα έχουν τελεσθεί τα προηγούμενα χρόνια στην Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους της Αθήνας υπάρχουν γκρίζες ζώνες στη διοίκηση της εταιρείας, για τις οποίες απαιτείται άμεση διαλεύκανση από τις δικαστικές αρχές, για να μην σέρνονται φήμες οι οποίες δηλητηριάζουν και την τοπική ατμόσφαιρα.
Οι εκτιμήσεις των νομικών έχουν περιέλθει σε γνώση δημοτικών παρατηρητών, οι οποίοι διερωτώνται γιατί δεν συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Λουτρακίου, έτσι ώστε να προωθηθούν εκκρεμείς υποθέσεις της εταιρείας, αλλά να πάρει το δρόμο της και η υπόθεση για την οποία αναφέρονται οι νομικοί.
Οι δημοτικοί παρατηρητές επιχειρούν να ερμηνεύσουν τη στάση του Κώστα Λογοθέτη κάνοντας το συνειρμό με τις αντιδράσεις του Γιώργου Γκιώνη στις αρχές του 2007, που έκανε καταγγελίες σε βάρος του προκατόχου του και για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει και επιβάλλεται να αποκαλύψει, τις αποσιώπησε και δεν έδωσε λόγω… μελετών συνέχεια.
Επισημαίνεται ότι με την καθυστέρηση των τριάντα επτά ημερών σήμερα - σαράντα τη Δευτέρα, λόγω κωλυσιεργίας του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, η εταιρεία έχει παραβεί τις διατάξεις του καταστατικού λειτουργίας της. Σύμφωνα με το καταστατικό της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα έπρεπε να συνεδριάζει κατ’ ελάχιστον μία φορά το μήνα.
Εν αναμονή πότε θα αποφασίσει επιτέλους ο Κώστας Λογοθέτης να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε.

(250211)




ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΑ… ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Αυτό που γίνεται στο Λουτράκι με το καρναβάλι δεν έχει προηγούμενο σε πανελλαδικό επίπεδο, με συνέπεια η πόλη να έχει καταντήσει περίγελος των γειτονικών περιοχών, όταν μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια το λουτρακιώτικο καρναβάλι εκλαμβανόταν ως θεσμός και μακάρι φέτος να μην απογοητεύσουμε. Πιθανή αποτυχία θα υποβιβάσει την πόλη στην πανελλαδική αξιολόγηση και η προβολή την επόμενη χρονιά θα είναι σαφώς πιο περιορισμένη, έναντι άλλων περιοχών.
Η φετινή διοργάνωση δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτή των προηγούμενων ετών, λόγω έλλειψης προγραμματισμού και συντονισμένης δράσης, ενώ δεν αντέχει σε καμία δικαιολογία ότι πρόκειται για νέα δημοτική αρχή. Η πόλη έχει εμπειρία στη διοργάνωση καρναβαλιών και υπάρχουν τα κατάλληλα πρόσωπα που μπορεί να απευθυνθεί κανείς και το εγχείρημα να στεφθεί από επιτυχία. Αυτό όμως το αποτέλεσμα το έχεις όταν απευθύνεσαι στον άλλον με καθαρές και ξάστερες κουβέντες, χωρίς να έχεις κύριο μέλημά σου πως θα μπερδέψεις την κατάσταση.
Έτσι λοιπόν, για τη σημερινή δημοτική αρχή δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία, λαμβανομένου υπόψη ότι και το 2007 που μόλις είχε αναλάβει η προηγούμενη δημοτική αρχή, το καρναβάλι τότε ανατέθηκε εν λευκώ στον Γιώργο Κοντό, το διοργάνωσε και το ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία και η πόλη θα το θυμάται και θα το μνημονεύει για πάρα πολλά χρόνια.
Το 2011 τα όσα διαδραματίζονται λόγω ανικανότητας, έλλειψης γνώσης, αλλά και εμπειρίας δεν έχουν προηγούμενο, με συνέπεια να ακούγονται μόνο αρνητικά σχόλια. Οι περισσότερες των κινήσεων που έχουν γίνει μάλλον είχαν σκοπό να μπερδέψουν την κατάσταση, παρά να δώσουν λύσεις ουσιαστικές που θα οδηγούσαν στην επιτυχία. Η σημερινή δημοτική αρχή απευθύνθηκε στο Γιώργο Κοντό, αλλά εκ του αποτελέσματος, περισσότερο για να μπερδέψει την κατάσταση και να αποπροσανατολίσει, παρά να μεθοδεύσει ένα άρτια οργανωμένο κι επιτυχημένο καρναβάλι.

Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα
Η ελληνική πραγματικότητα θέλει το καρναβάλι να το διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο της κάθε πόλης. Στο Λουτράκι, όμως, ορισμένα κατευθυνόμενα μέλη της δημοτικής αρχής τελώντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, σπίλωναν με εξοργιστικές συκοφαντίες τον εκτελούντα χρέη προέδρου, αντιπρόεδρο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου (ΠΠΚΛ), Νίκο Λόη.
Έτσι, επιτεύχθηκε η εμπλοκή του Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος το αφαίρεσε από το ΠΠΚΛ και το ανέθεσε στον πλέον έμπιστό του Γιώργο Δέδε. Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες η συνήθεια και πάγια τακτική του Κώστα Λογοθέτη να εμπλέκεται και να ανακατεύεται στα πάντα, έχει εξοργίσει ακόμη και τον έμπιστό του Γιώργο Δέδε, ο οποίος δεν σταματάει να αναφέρει την αγανάκτησή του, αριστερά και δεξιά, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί!..
Τα προβλήματα και οι αντιδράσεις για τον εν λόγω αντιδήμαρχο, ουκ έστιν αριθμός είτε από ανθρώπους που ήθελαν να συμμετάσχουν και τελικά αποτραβήχτηκαν, είτε άλλοι αναγκάσθηκαν να παραιτηθούν στη συνέχεια. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, επίκεινται κι άλλες παραιτήσεις βάζοντας σε κίνδυνο αυτή καθ’ αυτή την ομαλή ολοκλήρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα
Φίλος Λουτρακιώτης που παρακολουθεί και συμμετέχει εκ του σύνεγγυς στα κοινά του τόπου, το προηγούμενο διάστημα είχε επισκεφθεί τα Μάλια στην Κρήτη, απ’ όπου προσκόμισε στο loutraki-press την πρόσκληση του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Μαλίων προς τους κατοίκους, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί, μπας και αντιληφθεί κάτι ο δεύτερος όροφος της Ιάσωνος.
Ας δούμε τι αναφέρει ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Μαλίων:
«ΜΑΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2011-02-25
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Τετάρτη 9-2-11 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Μαλίων θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - συζήτηση για τη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων του Μαλιώτικου καρναβαλιού.
Επίσης θα συσταθεί η οργανωτική επιτροπή του Μαλιώτικου καρναβαλιού για να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες για την καλύτερη διοργάνωση.
Παρακαλούνται όλοι οι καρναβαλιστές, αλλά και αυτοί που δεν συμμετέχουν στην μεγάλη παρέλαση αλλά έχουν φρέσκιες και πρωτότυπες ιδέες να είναι εκεί.
Η γνώμη σας ΜΕΤΡΑΕΙ.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου».

Υπενθυμίζεται ότι και στην παρακείμενη Κόρινθο, το καρναβάλι το διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο κι όχι ο εκλεκτός του δημάρχου.

Οι συνήθειες του Κώστα Λογοθέτη
Στο Λουτράκι, ο Κώστας Λογοθέτης φρόντισε για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει να πάρει το καρναβάλι επάνω του.
Κατ’ αρχήν, το loutraki-press και ο γράφων επιθυμούν να είναι πετυχημένο το φετινό καρναβάλι.
Κατά δεύτερο λόγο, αν το καρναβάλι δεν έχει την ίδια επιτυχία με πέρυσι, λαμβανομένων υπόψη των χαμηλότερων κονδυλίων, είναι έτοιμος να αναλάβει και να λουστεί την αποτυχία και το καταλυτικό κόστος που θα του επιφέρει.
Και τούτο, δεδομένου ότι θα έχουμε πρώτη σύγκριση με το καρναβάλι που θα πραγματοποιήσει η γειτονική Κόρινθος.

Υ. Γ.: «Γιώργη ο Κώτσης και θα σε τρελάνει και θα σε κάψει!»

(250211)
Return top