ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ
ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΤΩΝ ΚΙ ΟΞΥΤΑΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ


Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους δημοτικούς παρατηρητές η ολιγωρία που παρουσιάζει ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, σε σχέση με θέματα που απαιτούν άμεσες λύσεις και δεν ανήκουν στο στενό κύκλο του δήμου.
Σίγουρα, τονίζουν ο νέος δήμαρχος έχει να αντιμετωπίσει ένα κυκεώνα όχι μόνο με την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και με τις αλλαγές που επιφέρει η νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας.
Ωστόσο, οι δημοτικοί παρατηρητές τον επικρίνουν ότι αν κι έχει ολοκληρωθεί ένας μήνας στα νέα καθήκοντά του, συνεχίζει να απολαμβάνει τη δόξα, με τα διαπιστευτήρια που συνεχίζουν να υποβάλλουν αυθορμήτως προσελθόντες συμπολίτες του, όπως διαρρέεται από το προσωπικό της Ιάσωνος.
Σύμφωνα με τις εν λόγω διαρροές, δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που διεκδικούν και επιδιώκουν να ρευστοποιήσουν τα «ναι» που έχει υποσχεθεί ο Κώστας Λογοθέτης. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, τα «ναι» είναι υπερπολλαπλάσια των δυνατοτήτων που μπορεί να διαθέτει και να διεκπεραιώσει ο δήμαρχος. Το γεγονός αυτό εκτιμούν στην επικοινωνία τους με το loutraki-press, μπορεί να δημιουργήσει αντιδράσεις, αλλά το κυριότερο έντονη παραφιλολογία που θα λειτουργεί ως φθοροποιό στοιχείο στο προφίλ του δήμαρχου.
Καλόν είναι, επισημαίνουν οι δημοτικοί παρατηρητές να τελειώσει εδώ το χάσιμο χρόνου και ο Κώστας Λογοθέτης να μπει στα πολύ βαθιά γιατί τα προβλήματα δεν είναι μόνο μεγάλα, αλλά οξύτατα και καυτά.

Απαιτείται εγρήγορση
Αυτή τη στιγμή στην πόλη υπάρχουν δύο περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν στην τουριστική πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου. Ωστόσο, απαιτούνται παρεμβάσεις που μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή δεν φαίνεται να απολαμβάνει, αλλά δεν αντιλαμβάνεται και τους κινδύνους από την ολιγωρία της.
Πρώτο είναι το Thermal Spa Λουτρακίου, στο οποίο επενδύθηκαν πάρα πολλές προσδοκίες για την ανάπτυξη του τόπου, η δημοτική αρχή Γκιώνη σε συνέχεια των προκατόχων του, φρόντισε από τα εξωφρενικά κατασκευαστικά κόστη να το… βουλιάξει στις πισίνες του πριν καν ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Το κόσμημα της πόλης (εσωτερικά) με το δυσθεώρητο κατασκευαστικό κόστος, που το άφησε στην τύχη του η προηγούμενη δημοτική αρχή, σήμερα από την έλλειψη προσωπικού λέγεται ότι δεν παρουσιάζει τη λάμψη καθαρότητας που είχε το προηγούμενο διάστημα. Χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας πορεύεται… στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Το σημερινό λειτουργικό του κόστους, αν δεν αυξηθούν τα έσοδά του, λειτουργεί οιωνεί ως ταφόπλακα, εκτός αν υπάρχουν δεύτερα σχέδια που μπορεί κάποιοι να συζητούσαν υποθετικά για τους στόχους της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Δεν είναι γνωστό τι επιδιώκει η σημερινή δημοτική αρχή.
Για το συγκεκριμένο έργο δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι υπάρχει και η εκκρεμότητα με την οφειλή στον εργολάβο που ανέρχεται περίπου στα € 4,5 εκατ.
- Ζητούμενο είναι πότε ο Κώστας Λογοθέτης θα κινήσει να ξεκινήσει μαζί του διαπραγματεύσεις ή θα αντιδράσει όταν πρώτα βρει τον τόπο κάποια συμφορά;
- Αλήθεια πότε έχουν σκοπό να παραλάβουν το έργο;
- Εξακολουθεί ο εργολάβος να λαμβάνει € 28.000 για τα φίλτρα καθαρισμού των πισίνων;
Εκεί στην Ιάσωνος, με τους ρυθμούς χελώνας που αντιδρούν, θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι πίσω από το Thermal Spa Λουτρακίου είναι η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Τι πρέπει να συμβεί για να γίνει αυτό αντιληπτό;
Δεύτερο είναι το «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο, από κακούς χειρισμούς κι επιλογές δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο στο σκοπό λειτουργίας του. Μελέτη πρώην υπαλλήλου, περιγράφει και προσδιορίζει τις ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν, έτσι ώστε να είναι βιώσιμο και λειτουργικό, αλλά να φέρνει και επισκέπτες - συνέδρους στην πόλη του Λουτρακίου.
Η μελέτη αυτή σύμφωνα με πληροφορίες για κάποιους λόγους οδηγήθηκε στον κάλαθο των αχρήστων, γιατί λέγεται ότι έτσι απλά δεν τους άρεσε η συγκεκριμένη υπάλληλος.
- Έχει κανείς σκεφθεί από τη σημερινή δημοτική αρχή ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το εν λόγω έργο και γιατί όχι να μετατραπεί επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του και σε εκθεσιακό;
- Στην Ιάσωνος έχουν προβληματιστεί να ξεκινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου να λάβει άδεια λειτουργίας, όπως άδεια λειτουργίας δεν διαθέτει και το Thermal Spa Λουτρακίου;
Ο χρόνος πάντως περνάει, ο Κώστας Λογοθέτης πρέπει να ανασκουμπωθεί, γιατί τα προβλήματα με την αναβλητικότητά του θα διογκώνονται και θα καθίσταται πιο δύσκολη η λύση τους κι αυτό δεν είναι καλό ούτε για την τύχη των δύο έργων, αλλά ούτε και για τον τόπο. Φυσικά, για τον ίδιο και το συνδυασμό του, καθ’ ότι θα μετατραπούν σε πολιτικό κόστος, το οποίο θα εισπράξουν.

(040211)




ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Το loutraki-press έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου πριν τρεις περίπου εβδομάδες για να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η σύλληψη του θέματος, ο σχεδιασμός, ο προσανατολισμός και τελικά να μπει ο στόχος για το φετινό καρναβάλι.
Εκρούετο ο κώδωνας κινδύνου ότι υπολείπονται έξι εβδομάδες και ο χρόνος δεν επαρκεί, έτσι ώστε να προλάβει η δημοτική αρχή να διοργανώσει ένα άρτιο καρναβάλι, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης να είναι καλύτερο από το περσινό.
Πέρασαν δύο εβδομάδες με συσκέψεις -κατά παράδοσιν συσκέπτονται όσοι δεν σκέπτονται- κι ακόμη δεν έχει γίνει βήμα. Ο χρόνος των τεσσάρων εβδομάδων που υπολείπεται, δεν επαρκεί για ουσιαστικές ενέργειες που θα αφήσουν άριστες εντυπώσεις στους επισκέπτες.
Πολίτες που στο παρελθόν έχουν εμπλακεί σε διοργανώσεις καρναβαλιών, προεξοφλούν -αν και το απεύχονται για το καλό του τόπου- ότι οι προοπτικές δεν είναι καλές και το κόστος της ενδεχόμενης μέτριας παρουσίας θα το εισπράξει εξ’ ολοκλήρου ο Κώστας Λογοθέτης για τις μη ενδεδειγμένες επιλογές του, λόγω και των χειρισμών του που έχουν προηγηθεί.
Όταν μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία, δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν να περιφέρεται ως δικαιολογία μόνον ότι τα διαθέσιμα χρήματα για το φετινό καρναβάλι είναι πολύ λιγότερα έναντι του περσινού καρναβαλιού. Αυτό είναι απλά μια δικαιολογία και δεν απαλλάσσει απολύτως κανέναν από τις ευθύνες του.
Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά για να ωφεληθεί ο τόπος.

(040211)
Return top