Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΒΑΝΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ…
ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ


Όποιος επιζητεί τη νομιμότητα, είναι ανεπιθύμητος, δεν έχει θέση στο νυν δήμο Λουτρακίου Περαχώρας.
Σ’ αυτό το συμπέρασμα οδηγεί την πολιτική σκέψη η ιταμή και κατάπτυστη ομόφωνη (πλην απόντος Δημήτρη Πρωτονοτάριου) απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της πρώην ΔΑΕΤ Α,Ε. και νυν Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε.
Ο Γιώργος Γκιώνης κλείνει τον κύκλο του ως δήμαρχος με μια απόφαση που δείχνει ότι εχθρεύεται τη νομιμότητα, άσχετα αν είχε επιλεγεί ως ο θεματοφύλακας της. Αλλά, από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει κανείς σύμφωνα με γεγονότα κι όχι εικασίες ή ενδείξεις; Από τα € 150.000 που πήρε με το έτσι θέλω από το ταμείο της ΔΑΕΤ Α.Ε. ή με την καταγγελία του Δασαρχείου Κορίνθου που τον κατηγορεί ευθέως για μη χρηστή διοίκηση και ουκ έστιν αριθμός τι θα δούμε και ποίων γεγονότων που θα αποκαλυφθούν η πόλη θα γίνει μάρτυρας στο μέλλον;
Ας ελπίσουμε ότι προχθές Τετάρτη, ο Γιώργος Γκιώνης και οι συν αυτώ Μιχάλης Δρίτσας, Κώστας Χατζόπουλος, Μιχάλης Θυμής, Λάμπρος Παπαθεοδώρου, Τάκης Στέφας, Παύλος Μίχας και Μαρία Πρωτοπαππά, απεφάσισαν την απόλυση της διευθύντριας του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου Βάνας Λάγιου Νικολοπούλου. Πήραν μια απόφαση, για την οποία ήδη όχι μόνο τους καταδικάζει, αλλά και τους ααναθεματίζει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Όμως, μεγαλύτερη σημασία όλων έχει, ότι αυτή πρέπει να ήταν και η τελευταία τους απόφαση που θα τους χαρακτηρίζει ιστορικά!
Δημοτικοί παρατηρητές, την εν λόγω απόφαση χθες το βράδυ τη χαρακτήριζαν εκδικητική και αστεία, ενώ διατύπωναν την απορία τους για την υπέρμετρη εμπάθεια που επιδείχθηκε από τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη!

Τι έχει συμβεί…
Οι «οκτώ σαμουράι» πήραν… το κεφάλι της Βάνας Λάγιου Νικολοπούλου μετά από δεκαεπτά χρόνια υπηρεσίας στο δήμο, γιατί η διευθύντρια του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου επεδίωκε κι επιζητούσε την τήρηση της νομιμότητας!
Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press η Βάνα Λάγιου Νικολοπούλου, από το 2007 απέστελνε υπηρεσιακά σημειώματα και υπομνήματα προς την προϊσταμένη της ΔΑΕΤ Α.Ε. και το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας, όπου επεσήμαινε τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει από τον ΕΟΤ άδεια λειτουργίας. Κυριότερο δε, ότι έχει αλλάξει κατ’ ουσίαν η χρήση του κτιρίου, δεδομένου ότι κατά μείζονα λόγο λειτουργεί ως παιδική θεατρική σκηνή.
Η διευθύντρια του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου, αφού ποτέ δεν έλαβε απάντηση για τα προβλήματα που δημιουργούνταν -χαρακτηριστικό ότι στη μεγάλη νεροποντή του Σεπτεμβρίου πλημμύρισε και οι αποκριάτικες στολές επέπλεαν στους χώρους του κτιρίου, άλλη μία πλημμύρα σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο χώρο των λυμάτων- με την ολοκλήρωση του δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου για τις ελείψεις που παρουσιάζει το κτίριο.

Δεν ξέρουν τι λένε, κάνουν ζημιά!..
Από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, θα πρέπει στην κυριολεξία να μαζέψει τα πολιτικά αμούστακα παιδιά, γιατί ανοίγουν το στόμα τους κι όποιον πάρει… η μπάλα. Μπορεί να εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά παρουσιάζουν εμφανέστατη αδυναμία αντίληψης και αξιολόγησης των γεγονότων. Ούτε ως κακόγουστο αστείο δεν θα πρέπει να ακούγεται στην πόλη ότι τα συγκεκριμένα άτομα, αν δεν ψηθούν στα έδρανα, να αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων ή προέδρων εταιρειών ή επιτροπών. Δεν τους λείπει μόνο η εμπειρία, αλλά με όσα λένε και διαλαλούν, δείχνουν να τους λείπει ο νους και η σκέψη.
Δεν περιγράφεται τι έχουν εκστομίσει όλο το προηγούμενο διάστημα για το συγκεκριμένο γεγονός, χωρίς προηγουμένως να έχουν υποψία τι πραγματικά συμβαίνει.

Μπούμερανγκ για το δήμο η κατάπτυστη και ιταμή απόφαση
Η Βάνα Λάγιου Νικολοπούλου δεν έχει σε τίποτε να φοβηθεί από την απόφαση. Με την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έγκυρων νομικών κύκλων της Αθήνας θα δικαιωθεί. Οι συγκεκριμένοι νομικοί κύκλοι χαρακτήρισαν την απόφαση παράνομη και καταχρηστική που στερείται κάθε έννοιας σοβαρότητας. Επίσης χαρακτήρισαν αστειότητες τους ισχυρισμούς ότι θα προσφύγουν σε βάρος της στη Δικαιοσύνη για δυσφήμιση της εταιρείας και του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου όταν η προσφυγή της στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Παράλληλα, η πρόθεσή τους να μην της καταβληθεί αποζημίωση, υπερβαίνει κάθε όριο νομιμότητας κι όλα αυτά θα αποδειχθούν μετά την απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου. Οι συγκεκριμένοι νομικοί εκτιμούσαν ότι θα της καταβληθούν εντόκως: η αποζημίωση απόλυσης, οι απολεσθέντες μισθοί από την πρώτη ημέρα, δώρα κι επιδόματα, οι ασφαλιστικές της εισφορές εντόκως, πιθανώς ικανοποίηση ηθικής βλάβης, αναγνώριση της προϋπηρεσίας και πιθανόν επανατοποθέτησή της στην ίδια ή ομοιόβαθμη θέση!
Επιβαρυντικό στοιχείο για την ιταμή και κατάπτυστη απόφαση της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. είναι το γεγονός ότι η Βάνα Λάγιου Νικολοπούλου, ουδέποτε κλήθηκε σε απολογία για την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη!
Ζητούμενο είναι γιατί οι «οκτώ σαμουράι» θέλουν να επιβαρύνουν -για τέσσερα ή πέντε χρόνια που θα τελεσιδικήσει σε δεύτερο βαθμό η προσφυγή στη Δικαιοσύνη της Βάνας Λάγιου Νικολοπούλου- με διπλό μισθό την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. για την ίδια θέση;
(241210)
Return top