ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ Ή ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΑΛΛΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ;


Την περασμένη Κυριακή, έκατσαν στα θρανία όχι μόνο οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, αλλά ολόκληρης της Κορινθίας, προκειμένου να ενημερωθούν για το νέο νόμο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2011, τον Καλλικράτη.
Το σεμινάριο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) σε συνεργασία με την Τοπική Ένωση Δήμων Κορινθίας (ΤΕΔΚ). Του καλέσματος, ανταποκρίθηκαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καθώς επίσης και τα μέλη του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία, Γιώργος Πετρίτσης και Παναγιώτης Φίλης.
Έλαμψε δια της απουσίας της η αξιωματική αντιπολίτευση του Γιώργου Γκιώνη -φαίνεται οι άνθρωποι έχουν κάνει διατριβή τον Καλλικράτη, αν θυμηθούμε μάλιστα και το αμίμητο του Γιώργου Γκιώνη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας: «Μην με ρωτήσετε τι λέει ο νόμος, εγώ εφαρμόζω το νόμο!»- γεγονός που δημιουργεί αυτονόητα ερωτήματα πώς θα ανταποκριθούν με επάρκεια να ασκήσουν το θεσμικό τους ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Απουσίαζαν επίσης και τα μέλη του συνδυασμού του Παύλου Παύλου, με τον επικεφαλής να φαίνεται ότι κάνει ένα βήμα πίσω ανοίγοντας το δρόμο στη νέα γενεά, την Εβίτα Κούτμου καθ’ ότι νομικός έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται και να εξηγεί το γράμμα του νόμου, ενώ και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στάμου με την πολυετή εμπειρία του, αντιλαμβάνεται κι αυτός το γράμμα του νόμου, τις απαιτήσεις και τον τρόπο εφαρμογής του. Απούσα επίσης, η Παναγιώτα Φόρτη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, λέγεται ότι δεν ειδοποιήθηκαν στο σύνολό τους όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν γνώση της διοργάνωσης του σεμιναρίου!

Πρόκληση χωρίς προηγούμενο;
Πέρα από αυτή καθεαυτή τη διαδικασία, άκρως άσχημη εντύπωση που σχολιάσθηκε αρνητικότατα, δεδομένου ότι προσβάλλει την πόλη του Λουτρακίου, ήταν η χορήγηση στους συμμετέχοντας στο σεμινάριο εμφιαλωμένου νερού Ίρις προέλευσης από τη Ζήρεια Κορινθίας.
Δεν είναι δυνατόν στην πόλη των νερών, σ’ ένα σεμινάριο με τοπικούς παράγοντες να μην υπάρχει το διάσημο ανά τον κόσμο μεταλλικό νερό Λουτρακίου.
Αλήθεια, πώς θα αισθανόταν o ιδιοκτήτης ή ο διευθυντής της Hotel Poseidon Resort, αν οι διοργανωτές του σεμιναρίου μοίραζαν στους συμμετέχοντες στυλό και μπλοκ με σήμα και φίρμα άλλου ξενοδοχείου;
Πρόκειται για ουσιαστικότατη παράλειψη ενδεχομένως και πρόκληση, που δείχνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός κι αναγνώριση προς τη φήμη της πόλης που έχει την έδρα της η επιχείρηση.
Το συγκεκριμένο θέμα, έγινε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ δημοτικών παραγόντων οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί για την τακτική και την ενέργεια της επιχείρησης.
Κατ’ αρχήν, επεσήμαιναν ότι σε μια τέτοιου είδους εκδήλωση, επιβαλλόταν να έχουν σε φιάλες πόσιμο μεταλλικό νερό Λουτρακίου. Επειδή είναι επιχείρηση και προσβλέπει στο κέρδος, θεμιτό είναι να διέθεταν εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό, αλλά αυτό επιβαλλόταν να είναι Λουτρακίου κι όχι Ζήρειας!
Κατά δεύτερο λόγο, την τακτική αυτή της εν λόγω επιχείρησης την απέδιδαν στην ασυδοσία που έχει δημιουργήσει στην επικράτεια του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας η παρουσία Γκιώνη στο θώκο του πρώτου πολίτη.
«Οι εν λόγω δημοτικοί παράγοντες διερωτώντο για την Hotel Poseidon Resort που διαφημίζει το νερό Ζήρειας, το κάνει:
Γιατί χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο νερό Λουτρακίου, επιβαρυνομένου από τα πρόστιμα;
Γιατί χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τέλη παρεπιδημούντων επιβαρυνομένων επίσης με υψηλότατα πρόστιμα;
Γιατί έχει προβεί σε πολεοδομικές παραβάσεις, ο δήμος έκλεισε τα μάτια(;) κατονομάζοντάς την μάλιστα και η δασική υπηρεσία Κορίνθου στο έγγραφό της που απορρίπτει τον περίοπτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Γιώργου Γκιώνη;
Γιατί με δήμαρχο τον Γιώργο Γκιώνη δεν ασκήθηκε ουσιαστικά ποτέ πίεση να αρχίσουν να καταβάλλονται οι δυσθεώρητες οφειλές;
Αναμένουμε να δούμε τι θα πράξει η νέα δημοτική αρχή κι αν έχει τη διάθεση να κινηθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν της απερχόμενης, λαμβανομένου υπόψη ότι η υπάρχουσα ανοχή που επιδείχθηκε όχι μόνο προς τη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά γενικότερα στις επιχειρήσεις του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και πιθανόν των Αγ. Θεοδώρων, σύμφωνα με τον Καλλικράτη η μέχρι τώρα πρακτική συνιστά παράβαση καθήκοντος, γεγονός που μπορεί να επισύρει και ποινικές ευθύνες και ως εκ τούτου οι αρμόδιοι μπορεί εφεξής αν δεν απαιτήσουν τις οφειλές εντός τριμήνου να βρεθούν κατηγορούμενοι στο σκαμνί».
Οι δημοτικοί παράγοντες έθεταν το ερώτημα στο loutraki-press αν ο νέος πρόεδρος που θα τοποθετηθεί στη ΔΕΥΑΛ, θα προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της επιχείρησης, τι θα κάνει ο νέος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών με τις ενστάσεις του Δασαρχείου Κορίνθου, τι θα κάνει τέλος ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων με τις εκκρεμείς οφειλές από τέλη παρεπιδημούντων, βεβαιωμένα πρόστιμα κ.λπ.;

(211210)
Return top