ΑΡΘΡΟ

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ


ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΑ ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Eντονη συζήτηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες το κουΐζ που έχει αναρτηθεί από το loutraki-press για τις απολαβές λιγδωμένων κονδυλοφόρων, ως αμοιβή είτε για την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, είτε για απόκρυψη σημαντικών γεγονότων (ποιος αναφέρθηκε αλήθεια στις καθολικές απεργιακές κινητοποιήσεις στην επιχείρηση πυλώνα που ανήκει στο δήμο, το καζίνο), είτε την αποσιώπηση των υπερβάσεων στα έργα του δήμου και το ακόλουθο «πάγωμά τους», είτε επιθέσεις σε δημοτικούς συμβούλους με διαστρέβλωση της πραγματικότητας γιατί δεν υπηρετούν ή δεν υποκύπτουν στους αφεντάδες τους;
Όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, οι λιγδωμένοι κονδυλοφόροι που είναι βουτηγμένοι με το κεφάλι μέσα στην τοπική διαπλοκή, έχουν πλαισιώσει υποψηφίους δημάρχους και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με σκοπό να τους «τα πάρουν», ικανοποιώντας το στόχο τους που είναι να τους αναδείξουν ως μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου του προσεχούς Νοεμβρίου. Τους μετράνε δε, με τον αριθμό των ευρώ που μπορούν να τους πάρουν, αντιμετωπίζοντάς τους ανάλογα ως προς την προβολή.

Μόνο αφελής θα μπορούσε να πιστέψει ότι ο δήμαρχος ή οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν τον προσεχή Νοέμβριο και θ’ έχουν στηριχθεί και προβληθεί από τους προαναφερόμενους λιγδωμένους κονδυλοφόρους, θα πρόκειται για πρόσωπα τα οποία θα κόπτονται μόνο για το καλό του τόπου τους, όταν προηγουμένως έχουν κάνει μαζί τους μακροβούτι στη διαπλοκή;
Οι επικεφαλής των συνδυασμών, θα πρέπει να προσέξουν παρά πολύ αυτή την παράμετρο, δεδομένου ότι αυτοί γυρίζουν στην πόλη και λένε εντελώς ξεδιάντροπα χωρίς ίχνος τσίπας ότι: «Θα υποστηρίξω όποιον τα πάρω»!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου που έχει μπει στο στόχαστρο των αρπακτικών και τον μετρούσαν με κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Ο ίδιος, διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι ουδέποτε είχε πληρώσει κάποιον από τους λιγδωμένους κονδυλοφόρους. Σ’ αυτόν τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, το loutraki-press είχε αναφερθεί σε ανύποπτο χρόνο με θετικά και κολακευτικά σχόλια, δεδομένου ότι αυτό άρμοζε. Ο εν λόγω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος επικοινώνησε και ευχαρίστησε για τα καλά λόγια κι ούτω καθ’ εξής. Πριν τελειώσει η συνομιλία, με ευγενικό τρόπο είχε ρωτήσει: «Τι χρωστάω»;

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε για να αντιληφθούν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αν δεν βάζουν διαφήμιση δεν υποχρεούνται να πληρώνουν ούτε σεντ, τώρα που υπάρχει και περίοδος κρίσης. Αλλά ούτε και να ανέχονται και να υποκύπτουν στον εξαναγκασμό της διαφήμισης για να γίνει αναφορά στο πρόσωπό τους. Ωστόσο, όσοι επιμένουν και θέλουν να πληρώσουν -και είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα πληρώσουν μαύρο χρήμα κιόλας- είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν κόπτονται για να προσφέρουν και να υπηρετήσουν τον τόπο και τους συμπολίτες τους, αλλά για να ενταχθούν στη διαπλοκή, να γίνουν μέρος της και να ωφεληθούν οι ίδιοι οικονομικά εκχωρώντας με ή χωρίς προκάλυψη τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων.
Κατά συνέπεια, οι επικεφαλής που ανέχονται στο πλάι τους τους λιγδωμένους κονδυλοφόρους και δεν τους έχουν κλείσει ήδη την πόρτα, αλλά και δεν τους έχουν αποκόψει από τα μέλη του συνδυασμού τους, κατ’ ουσίαν τους υποθάλπουν, τους ενθαρρύνουν και γίνονται ακούσια ή εκούσια -μάλλον εκούσια- μέρος της υπάρχουσας διαπλοκής, που μέχρι σήμερα έχει καταδικάσει σε υστέρηση το δήμο Λουτρακίου Περαχώρας. (Βλέπε τη στάση τους για μαρίνα, τι έχουν γράψει για το κοινοπρακτικό, ποια είναι η τοποθέτησή τους για τον Αρχαίο Δίολκο).

Ουέ κι αλίμονο στον τόπο αν νέος δήμαρχος θα πάει στα επόμενα τριάμισι χρόνια με δεκανίκια όλους τους προαναφερόμενους λιγδωμένους κονδυλοφόρους. Πολύ χειρότερα δε, αν καταστούν «εργαλείο» από τους νέους υποψηφίους.
Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα αποδειχθεί περίτρανα ότι ο νέος δήμαρχος και οι σύμβουλοι του δεν διαθέτουν φρέσκιες ιδέες, αλλά σκουριασμένα μυαλά των αρπαχτικών, που επικράτησαν τις τελευταίες μαύρες δεκαετίες κι επέτυχαν να βουλιάξουν τη χώρα κι όλοι τους σήμερα είναι πάμπλουτοι κι αθώοι!
Άλλη μια φορά, οι πολίτες του νέου δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων, με την επιλογή που θα έχουν κάνει θα είναι άξιοι της τύχης που επεφύλαξαν στους εαυτούς τους και τον τόπο.
Αυτονόητο είναι λοιπόν: Μακριά από τους υποψηφίους που τους βλέπετε να προβάλλονται μέσω των λιγδωμένων κονδυλοφόρων!

(130710)
Return top