ΚΟΥΙΖ 1

Γιατί κάποιοι επιμένουν ότι το ξεπούλημα των απαιτήσεων της Λουτράκι Α.Ε. έχει ολοκληρωθεί, και θα γίνει επί των ημερών του «υπηρεσιακού» Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη και τη συναίνεση του συνέταιρού του «βετεράνου»(!) δημάρχου Παύλου Παύλου; Με την ευκαιρία μπορεί ο συνέταιρος να διαμαρτύρεται ότι δεν ενημερώνεται, αλλά οι πληροφορίες θέλουν να έχει συμπεφωνημένα απευθείας ενημέρωση. Είναι έτσι «βετεράνε»(!) δήμαρχε;
(160214)




ΚΟΥΙΖ 2

Έχετε αντιληφθεί ότι στην έξοδο και την είσοδο στον Ισθμό της νέας με την παλαιά εθνική οδό σε επόμενη φάση θα μπουν και νέα διόδια με σημερινή τιμή € 0,50, αυξάνοντας το ολικό κόστος ανά κατεύθυνση στα € 4,4 σε σημερινές τιμές; Ζήτω οι κλέφτες!
(160214) 




Είπαν… 1

«Τα δύο λαμόγια, για τα οποία έχουν φτιαχτεί αντίστοιχες offshore, ήδη εισέπραξαν σε μαύρες σακούλες έναντι της προκαταβολής τους, τις επόμενες ημέρες θα εισπράξουν άλλο ένα έναντι για να γιορτάσουν τις αποκριές, καθ’ ότι το σύνολο του λαδώματος θα εμβασθεί στους λογαριασμούς την περίοδο της Σαρακοστής.»
(160214)




Είπαν… 2

«Σήμερα, πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να δώσουμε το παρόν στις 15:15 ειρηνικά στα διόδια Καλαμακίου από την πλευρά της κατεύθυνσης προς Ισθμό, να αποφύγουμε ακρότητες για να διεκδικήσουμε το δίκαιό μας.
Οι συμβάσεις των διοδίων είναι κρατικές και δεν έχουμε τη δυνατότητα ως δήμος να τις ακυρώσουμε, για να είμαστε και σοβαροί. Με επιχειρηματολογία αυτό που μπορούμε να κάνουμε με γνώμονα την επισκεψιμότητα στο Λουτράκι και την ευρύτερη επικράτεια του δήμου Λουτρακίου είναι να διεκδικήσουμε μεταξύ δύο πραγμάτων: Ή να μετατοπισθούν τα διόδια αυτής της κατεύθυνσης μετά την έξοδο προς Επίδαυρο για να σταματήσουν να κλέβουν τους δημότες μας πράγμα μάλλον αδύνατον, έτσι όπως είναι στημένη η διαπλοκή μεταξύ των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων και του συγκεκριμένου κατασκευαστή ή να κατασκευάσει η Ολυμπία οδός παρακαμπτήριο δρόμο πριν την διέλευση των διοδίων που να εξυπηρετεί την επικράτεια του δήμου μας, αλλά και την επισκεψιμότητα στη Διώρυγα Κορίνθου, δεδομένου ότι δεν διστάζουν να θάψουν το μνημείο, για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.»
Όσοι μεταβούν, θα το κάνουν για το Λουτράκι και για κανέναν υποψήφιο δήμαρχο, που κανείς τους δεν αντέδρασε όταν έπρεπε! Τώρα, κατόπιν εορτής κοροϊδεύουν μια κοινωνία ολόκληρη, αφού η ψήφος της χοροπηδάει ολοζώντανη ενώπιον των οφθαλμών τους και δεν ξέρουν πώς να την αρπάξουν.
Π. Η.
(160214)




Είπαν… 3

«Πώς είναι δυνατόν αυτοί που κατέστρεψαν την τουριστική προοπτική του Λουτρακίου -μαρίνα, προαστιακός, κανένα τουριστικό έργο αναπτυξιακής υποδομής- σήμερα να σκίζουν… τα καλσόν τους στα διόδια για τη δήθεν επισκεψιμότητα του Λουτρακίου. Μάλλον για τον εαυτόν τους το κάνουν, για να μην επιβαρύνονται με αυξημένα διόδια.»
(140214)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ» ΚΩΣΤΑ
ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Η ευαισθησία και η ανθρωπιά του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη δεν έχουν προηγούμενο. Πέραν από το γεγονός ότι κρατάει το λόγο του και τιμά τα μπατζάκια του, όπως ακριβώς έκανε με το 20% της αμοιβής των αξιωματούχων του συνδυασμού του "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" το οποίο θα κατέβαλαν στα πλαίσια κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των συνδημοτών τους που τους ανέδειξαν στα κορυφαία αξιώματα του τόπου, έτσι αναδεικνύουν την ευαισθησία τους και σε μια άλλη κοινωνική ομάδα, που η επικρατούσα αντιμετώπισή της ισοδυναμεί με ρατσισμό.
Σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων τους νερφροπαθείς τελικού σταδίου τους απαλλάσσουν από την καταβολή δημοτικών τελών. Στο δήμο Λουτρακίου γιατί τους υποχρεώνουν να καταβάλλουν το 50%; Αυτή είναι η κοινωνική ευαισθησία τους ή θέλουν να περισσεύουν χρήματα για το πάρτι των απευθείας αναθέσεων;
(080114)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΤΟ ΟΧΙ ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αυτή η κολώνια κρατάει χρόνια. Εν προκειμένω, η κόντρα του «πυγμάχου» προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σπύρου Νικολάου με τον αναπληρωτή αντιδήμαρχο του δημάρχου Γιώργο Γλυκοφρύδη, έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2011, όταν ο «μποξέρ» ήταν αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων.
Τότε λοιπόν, ο «πυγμάχος» ως πολιτικός προϊστάμενος των τεχνικών έργων του ζητούσε ενόψει της σύνταξης του προϋπολογισμού του 2012 να του εγγράψει ένα κονδύλι της τάξης περίπου των € 200.000 για έργα μικρής κλίμακας -να τα λέμε με το όνομά τους, απευθείας αναθέσεις- της τάξης € 10.000 - 20.000 για να έχει τη δυνατότητα να τα μοιράσει κατά το δοκούν. Ο αντιδήμαρχος, ως προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών το είχε αρνηθεί, με συνέπεια να μην μιλάνε κι όταν αντήλλασσαν έκτοτε κουβέντες, αυτό γινόταν μόνο για άκρως απαραίτητα υπηρεσιακά θέματα του δήμου Λουτρακίου.
(160214)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΕΚΝΟΜΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Αλυσιδωτές ογκούμενες αντιδράσεις και ανησυχία στους πολίτες, προκαλούν όπως είναι φυσικό, όχι μόνο η αυταρχική, αλλά και η παραβατική διοίκηση του Κώστα Λογοθέτη, η οποία ιστορεί και την επέλαση της διάλυσης και της καταστροφής του δήμου, σε ολόκληρη την ενδοχώρα του, αφού και αυτή, είναι απόρροια της δεδηλωμένης του πρόθεσης (εκ των επιλογών του) του διφυή «δημάρχου» για προάσπιση των αλλότριων συμφερόντων που αργοσαλεύουν πίσω από τις κουρτίνες του παρασκηνίου του.
Ο ιμάντας της πολυποικιλότητας των ανομιών του Κώστα Λογοθέτη, δεν χρίζει ουδεμίας επαληθευσιμότητας, δεδομένου ότι είναι αυταπόδεικτος και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, από την ανομία, των πλέον περιβόητων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Η γκάμα των έκνομων πράξεων περιλαμβάνει από διασπορά ψευδών ειδήσεων με δόλο για να προκληθεί σύγχυση και τρόμος στους πολίτες, έως δηλώσεις που ενέχουν σοβαρό ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό, από ηθική αυτουργία σε συκοφαντική δυσφήμηση, εξαπάτηση πολιτών, παράβαση καθήκοντος δημάρχου, απιστία εις βάρος του δήμου για λογαριασμό τρίτων, εκβιασμό του δημοτικού συμβουλίου (πρώτη συνεδρίαση για την μεταφορά των βοθρολυμμάτων της Βόχας στο Λουτράκι λέγοντας ψηφίστε αλλιώς θα χάσουμε τα λεφτά για το έργο), κ.λπ.
Επιπλέον, το πιο σοβαρό ποινικό αδίκημα, που ενδέχεται να έχει διαπράξει ο Κώστας Λογοθέτης, μαζί με την διαπιστευμένη απιστία εις βάρος του δήμου για λογαριασμό τρίτων, είναι και το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων για κατάλυση του πολιτεύματος. Και αυτό γιατί, χωρίς ασάφειες, το Σύνταγμα μας ευθαρσώς και ξεκάθαρα αναφέρει τα κάτωθι:
«Το πολίτευμα μας επαφίεται σε λειτουργούς και πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ορκίζονται πίστη σε αυτό. Διορίζονται και πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και οφείλουν να μην συναινούν, προσωπογράφουν ή ανεχθούν, οποιαδήποτε παρέκκλιση - εκτροπή από το Σύνταγμα, η οποία εκ φύσεως είναι τελεσθείσα μόνο και μόνο με σκοπό την διατήρηση της εξουσίας, από άτομα ή ομάδες, οι οποίοι ή οποίες, δεν θα μπορούσαν να την διατηρήσουν, εάν δεν υπήρχε συναίνεση στην εκτροπή - παρέκκλιση και άρα η ανοχή τους και η προσωπογραφή τους, η οποία εκμεταλλεύεται την θέση τους και την εμπιστοσύνη των πολιτών να τους εξαιρέσει από τις θέσεις τους».
Έτσι συνεπάγεται, εν γνώσει τους, την τέλεση του κατ’ άρθρου 135 Π.Κ. εγκλήματος των προπαρασκευαστικών πράξεων Εσχάτης Προδοσίας, όπως προκύπτει και από τα πλαίσια που θέτουν τα άρθρα 134α, 134β.
Σύμφωνα με τον νόμο δε, όχι μόνο είναι παράνομη η κατάλυση του πολιτεύματος, αλλά και η μεταβολή ή η αδράνεια του δημοκρατικού πολιτεύματος (είτε για μικρό, είτε για μεγάλο χρονικό διάστημα) συνιστά Εσχάτη προδοσία. Μια Εσχάτη προδοσία που προφανώς τελείται μέχρι και σήμερα στον δήμο μας, με τον εξοβελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών που έγιναν, για ζέοντα ζητήματα, όπως αυτού για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Παράλληλα, με ηχηρές δηλώσεις, φανταχτερές εκδηλώσεις και δια μέσου αναρίθμητων ανακοινώσεων που σκοπό έχουν να «καρφώσουν» πάσσαλο στα μάτια των πολιτών για να μην δουν την αλήθεια, (ανακοινώσεις που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από μια κακογαζωμένη συρραφή θέσεων και οι οποίες βρίθουν όλες, αναληθειών) επιχειρούν να ξαναυφαρπάξουν τις ψήφους των πολιτών, για να διατηρήσουν τις θέσεις που κατέχουν τώρα, αλλά και τις πολιτικές που έχουν, για λογαριασμό οικονομικών συμφερόντων, με συνέπεια να έχουν αδρανοποιήσει το δημοκρατικό πολίτευμα στο δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας και Αγ. Θεοδώρων.
Συνεπώς, είναι προδήλως εμφανές, πως αμφότεροι οι προαναφερόμενοι, αναλαμβάνουν προσωπικά ρίσκα και ευθύνες έναντι του νόμου, ισότιμα των ρίσκων και των ευθυνών που αναλαμβάνει ο κάθε απλός πολίτης.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(160214)
Return top