ΚΟΥΙΖ

Ποιοί έγκυροι δημοτικοί παρατηρητές του Λουτρακίου θεωρούν από τώρα εκτός νυμφώνος - δεύτερο γύρο, είτε κατέλθουν αυτόνομα, είτε συνεργασθούν τους συνέταιρους Κώστα Λογοθέτη και Παύλο Παύλου;
(150114)




Είπαν… 1

«Όσοι έζησαν και δεν συμμορφώθηκαν με το 2006, είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν…»
(150114)




Είπαν… 2

«Με τη φυγή του Δημήτρη Στάμου …ενισχύθηκε η Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση κι ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την έλευση Μπάμπη
(150114)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί!
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο.)




ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑΛΟΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΑΥΛΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Στο Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου συζητείται σήμερα η έφεση -κατόπιν αναβολής λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων- του εναγομένου εκδότη της εφημερίδας "Το Βήμα του Λουτρακίου" Σπύρου Γιαλοψού, στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου στην αγωγή του «βετεράνου»(!) δημάρχου Παύλου Παύλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Γιαλοψός σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί στο ποσό των € 25.000 και σήμερα θα διεκδικήσει την αθώωση του στα αληθή κατά τα άλλα δημοσιεύματα, αλλά οι πληροφορίες του loutraki-press που ακούγονταν στο κέντρο της πόλης του Λουτρακίου είναι ότι ο ενάγων δια του δικηγόρου του θα ζητήσουν αναβολή της συζήτησης;;;
Μια αναβολή, την οποία έγκριτοι νομικοί κύκλοι τη θεωρούν αδικαιολόγητη για τη νομική πεπατημένη, ωστόσο, της δίνουν πολιτική προέκταση με την οποία συμφωνούν και πρώην κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες. Και οι δύο πλευρές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με το loutraki-press διατύπωναν ταυτόσημη εκτίμηση - άποψη ότι: «Ο πολυχρονεμένος δήμαρχος Παύλος Παύλου διαπιστώνοντας την αδυναμία του Σπύρου Γιαλοψού να χειρισθεί θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, σε συνδυασμό με το φόβο που αφήνει να διαχέεται, καθίσταται βούτυρο στο ψωμί του "βετεράνου"(!) δημάρχου. Έτσι του δίνει ο ίδιος τη δυνατότητα να τον θέτει σε μία ιδιότυπη ομηρεία, λαμβανομένου υπόψη ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ως εκ τούτου ένα εν δυνάμει μέσο το οποίο εξ’ υπαρχής είναι απέναντί του, αυτόματα αδρανοποιείται».
Η προαναφερόμενη είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι αυτός καθεαυτός ο πολυχρονεμένος δήμαρχος, του οποίου ο δικαστικός διωγμός κατά του άπειρου δημοσιογραφικά εκδότη ρεβανσιτικά και μόνον χαρακτηριστικά έχει.
Όπως επεσήμαιναν οι έγκριτοι νομικοί και πρώην κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες στόχος του Παύλου Παύλου «δεν είναι να τιμωρήσει τον Σπύρο Γιαλοψό, γιατί αυτό το έχει επιτύχει, αλλά να εξοικονομήσει από την καταδικαστική ποινή χρήματα προς ίδιον όφελος. Κάτι εξ’ άλλου που παραπέμπει η μέχρι σήμερα πρακτική του πρώην δημάρχου, τόσο στην υπόθεση με το Νίκο Μανό -λόγω έλλειψης από το φάκελο του εγγράφου του ΕΘΕΚ και γι’ αυτό το λόγο θα γίνει προσφυγή αναίρεσης στον Άρειο Πάγο- που τον κέρδισε την υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό, όσο και με τον Λάμπρο Παπαθεοδώρου που επίσης τον κέρδισε και στο δεύτερο βαθμό και από τον οποίο απαιτούσε του τόκους μέχρι και το τελευταίο ευρώ, σε μια περίοδο που ο πρώην αντιδήμαρχος αντιμετώπιζε οικονομική στενότητα. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν επεδείκνυε ότι είναι υπεράνω της εξοικονόμησης χρημάτων, δικαίωμα εκ της νομοθεσίας η άσκησις αγωγών, τα έσοδα αυτά θα τα διέθετε για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό».
Οι πρακτικές του «βετεράνου»(!) δημάρχου, σε συνδυασμό με τον τρόπο που έχει διοικήσει το δήμο Λουτρακίου, μπορούν να προβληματίσουν την κοινή γνώμη και να σταθμίσει αν θα πρέπει να εμπιστευθεί στο πρόσωπό του τις τύχες της για τα προσεχή πέντε έτη.

Ο «εγκλωβισμός» του εκδότη
Η έλλειψη πολιτικής κρίσης, σε συνδυασμό με την έλλειψη δημοσιογραφικής εμπειρίας και γνώσης από τον εκδότη Σπύρο Γιαλοψό, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει έξι χρόνια από την άσκηση της αγωγής, του στέρησαν το δικαίωμα να ασκεί κριτική και να σχολιάζει -όχι εχθρικά- την ανεπάρκεια του Παύλου Παύλου από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και τον τρόπο που έχει τοποθετηθεί και ταχθεί στα μείζονα θέματα που απασχολούν το δήμο Λουτρακίου.
Αν λοιπόν ο Σπύρος Γιαλοψός διέθετε αυτή την εμπειρία και γνώση ο Παύλος Παύλου θα το σκεφτόταν πάρα πολύ και κυρίαρχα θα απέφευγε να έχει απέναντί του μια εφημερίδα που θα του δημοσιοποιεί τα κακώς κείμενά του στην τρέχουσα δημοτική θητεία, χωρίς να είναι αναγκαίο να βουτήξει στο παρελθόν και τις ημέρες της βασιλείας του.
Η σημερινή αναβολή αν τελικά την αιτηθεί ο συνήγορος του Παύλου Παύλου, θα πρέπει να προβληματίσει -άσχετα με το ποιός είναι ο Σπύρος Γιαλοψός;- για τα ποιοτικά στοιχεία κι αν διαθέτει, τον τρόπο σκέψης και δράσης του και τελικά για τον τρόπο που τοποθετείται κάποιος που θέλει να αναδεικνύεται από τους συμπολίτες του ως πρώτος πολίτης.

Υ. Γ.: Επιβάλλεται και πρέπει να διευκρινισθεί προς πάσα κατεύθυνση ότι με τον άνθρωπο Παύλο Παύλου ο γράφων δεν έχει τίποτα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο όταν στη συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου έτεινε χαιρετισμό δια χειραψίας, υπήρξε ανταπόκριση χωρίς περιστροφή. Το πρόβλημα είναι και συνίσταται στη φιλοσοφία που τον διέπει ως πολιτικό πρόσωπο, καθώς και οι πρακτικές του, τις οποίες ο γράφων τις θεωρεί ούτε καν συμβατές με τα στοιχειώδη και κατά συνέπεια αυτό που συστήνει απερίφραστα είναι, να μην προτιμηθεί ο Παύλος Παύλου ως υποψήφιος δήμαρχος.
Αδιάψευστος μάρτυς, το σχεδόν ανύπαρκτο αποτέλεσμα στη δωδεκαετή θητεία του με τη διαχείριση του πακτωλού των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει τα εχέγγυα εκείνα να κατευθύνει τις τύχες του τόπου, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως η σημερινή για το δήμο Λουτρακίου.
(150114)
Return top