ΚΟΥΙΖ

Γιατί η αντιπολίτευση δεν αντιδρά, σύσσωμη ή μεμονωμένα με την καταστροφή του τόπου που συντελείται; Που είναι οι σκληρές ανακοινώσεις, που είναι οι συνεντεύξεις Τύπου που θα καταγγέλλουν τα γεγονότα, έτσι ώστε να πληροφορηθεί η τοπική κοινή γνώμη για την καταστροφή που προκαλεί η δημοτική αρχή Λογοθέτη; Ποιος τους φιμώνει τελικά και δεν μιλούν;
(250213)




Είπαν…

«Ο ορισμός του βλάκα: Γνωρίζει την αλήθεια, βλέπει την αλήθεια, αλλά προτιμά να πιστεύει τα ψέματα!»
(250213)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΤΑ ΔΥΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ Ή ΟΧΙ ΤΗΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.;

Ακόμη και την ώρα που ο δήμαρχος Λουτρακίου, πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Κώστας Λογοθέτης, εκόν άκον εξαναγκάσθηκε να μιλήσει τη γλώσσα που μιλάει η κοινωνία κι έκανε λόγο για την κατάσχεση, αδειάζοντας στην κυριολεξία τον ίδιο του τον εαυτό, δεν ξεχνάει τη γνώριμη τέχνη του να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Παρασκευής ο Κώστας Λογοθέτης ισχυρίζεται ότι τοπικά ΜΜΕ «σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης και άδικης κριτικής φερόμενης ως δημοσιογραφίας, η οποία παίζοντας με νομικούς όρους δημιουργούν πανικό και δυσφημούν το υδροθεραπευτήριο, εξανεμίζοντας την τελευταία του ευκαιρία για ανάκαμψη και προκαλώντας συνολική ζημία στην τουριστική κίνηση του δήμου».
Δηλαδή, τα τοπικά ΜΜΕ που αποτύπωσαν την αλήθεια και ο ίδιος βάφτισε την κατάσχεση καταγραφή θέλουν να προκαλέσουν την καταστροφή;
Τότε ο Κώστας Λογοθέτης με το σκάνδαλο να ματαιώσει την αγωγή που θα συζητείτο τον Οκτώβριο του 2011 έχοντας στερήσει το ταμείο της Λουτράκι Α.Ε. από € 2,5 εκατ. -κεφάλαιο και τόκους- τι έχει κάνει που έριξε την εταιρεία του δήμου στο γκρεμό προς χάριν και προστατεύοντας ιδιωτικά συμφέροντα;
Παράλληλα, με το σκάνδαλο του «πνιξίματος» της Γνωμοδότησης Τσοβόλα, από πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει στερήσει το ταμείο της Λουτράκι Α.Ε., που σήμερα θα είχε αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα, αλλά θα διέθετε και ταμείο να πορευθεί χωρίς τραυματισμούς εντός κρίσης;
Ας αφήσει λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα, για τα οποία κανείς εχέφρων νουν δεν τον πιστεύει!
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο Κώστας Λογοθέτης με αφορμή την κατάσχεση υποστηρίζει χαρακτηριστικά: «…Εάν αυτό συνδυαστεί με την προαναγγελία της ανωτέρω κίνησης πολλές ημέρες νωρίτερα από τοπικά ΜΜΕ, τότε βάσιμα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί για την ύπαρξη υπόγειων διαδρομών και συμπράξεων».
Σ’ αυτή την παράγραφο διαπιστώνεται η σπουδή του Κώστα Λογοθέτη να ρίξει λάσπη, κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια.
Κατ’ αρχήν ξέχασε που ισχυριζόταν ότι συγκεκριμένο ιστολόγιο λέει ψέματα -ποιος μιλάει;- και συνειδητά παραπληροφορούσε δίνοντας συνεντεύξεις, ενώ σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες του loutraki-press ήταν κοινό μυστικό από την πρώτη ημέρα στη Λουτράκι Α.Ε. τι πρόκειται να επακολουθήσει, ενώ όλα αυτά είχαν κοινοποιηθεί και στον ίδιον, κάτι που είχε κάνει γνωστό και συζητούσε με το μυστικοσύμβουλό του;
Κώστα Λογοθέτη, απλά έχω να σε πληροφορήσω ότι οι δημοσιοποιήσεις από το loutraki-press των προθέσεων και των νομικών ενεργειών της «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» ανέστελαν για λίγες ημέρες το σχεδιασμό.
Κώστα Λογοθέτη, όταν ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι εσύ στρουθοκαμήλιζες για τις διαδικασίες που επίκεινται, υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και συμπράξεις ή εσύ έχεις τινάξει στον αέρα τα συμφέροντα του τόπου, με τα δύο σκάνδαλα που έχουν προαναφερθεί;
(250213)



ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.
ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ… ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Την Τετάρτη τελικά θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε προγραμματισθεί την περασμένη Τετάρτη, ημέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας από τη δημοτική αρχή της καταστροφής του τόπου του Κώστα Λογοθέτη, γεγονός που υποδηλούσε ότι δεν υπήρχε θέληση για την πραγματοποίησή της.
Τελικά, συρόμενη η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη και αιχμάλωτη στο καναβάτσο, αναγκάσθηκε αφενός να την αναβάλει, αφετέρου να πραγματοποιήσει μια συνεδρίαση η οποία σε μια ευνομούμενη κοινωνία, από ανθρώπους που ήθελαν και επεδίωκαν το καλό του τόπου τους θα είχαν σημάνει συναγερμό από την πρώτη στιγμή που αντελήφθησαν δυσάρεστες εξελίξεις και προοπτικές.
Αντ’ αυτού η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, έβαλε μπροστά τα «εξαπτέρυγά» της να λένε στους δημοτικούς συμβούλους, που ευαισθητοποιήθηκαν, αντέδρασαν και συγκέντρωσαν τις απαιτούμενες 9+1 υπογραφές, «θα εκτεθείτε» με την επιδίωξή σας να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - δίκην γενικής συνέλευσης της Λουτράκι Α.Ε.. Έκτακτη συνεδρίαση που στηρίχθηκε στη φημολογία των ημερών εκείνων, για επικείμενη κατάσχεση στην Λουτράκι Α.Ε., λόγω του εμπαιγμού που είχε υποστεί από τη δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη η εργολήπτρια εταιρεία «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.», εν αντιθέσει με τον πρώτο πολίτη που φρόντισε να ρίχνει λάσπη, να αποπροσανατολίζει και περί άλλων να τυρβάζει.
Οποιοσδήποτε εχέφρων νους, οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο δεν θα συμπεριφερόταν σαν τον τυχάρπαστο επιχειρηματία, να εμπαίζει μια εταιρεία στην οποία έχει ομολογημένη οφειλή, αλλά ο πρώτος πολίτης, ως υπεύθυνο πρόσωπο επιβαλόταν να συγκαλούσε το εντεταλμένο όργανο, εν προκειμένω το διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε. και πολύ απλά, θα ενημέρωνε για την τραγική κατάσταση που υπάρχει, θα ζητούσε γνώμες και ιδέες επιδιώκοντας να πάρει αποφάσεις που θα έβγαζαν την εταιρεία από το αδιέξοδο.
Στην κατεύθυνση αυτή θα συγκαλούσε και τη γενική συνέλευση της εταιρείας, στην ουσία το δημοτικό συμβούλιο και με τον οικονομικό της διευθυντή μετά τις πολιτικές θέσεις, θα προσπαθούσε να δώσει να γίνει αντιληπτή η κατάσταση και παράλληλα θα αναζητούντο πλέον λύσεις και πρακτικές σε ευρεία πλέον κλίμακα για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου που είχε σημειωθεί.
Όλα αυτά ήταν προϋπόθεση, ήταν η ικανή και αναγκαία αντιμετώπιση της κατάστασης από μια ευνομούμενη διοίκηση. Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι σύσσωμη η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, δεν έχει καμία σχέση με το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από το συμφέρον του τόπου. Εν κρυπτώ κι παραβύστω διοικεί για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση αλλότριων συμφερόντων από αυτών που αναλογούν και ωφελούν το δήμο Λουτρακίου. Βουτηγμένη στα σκάνδαλα, στο πλαίσιο λειτουργίας της Λουτράκι Α.Ε., καταστρέφει επί 19 μήνες συνειδητά τη δημοτική εταιρεία, χωρίς να νοιάζεται και να ενδιαφέρεται για την καταστροφή που προκαλεί. Μόνο της μέλημα είναι να στοχοποιεί οποιονδήποτε αποκαλύπτει τα έκνομα σχέδιά της, ενώ όταν έλθει το αρνητικό αποτέλεσμα, αν και η ίδια «εφιάλτης» των συμφερόντων του τόπου, τους θεωρεί υπεύθυνους για την καταστροφή που εκείνη δημιούργησε και επέφερε, κάνοντας λόγο για συμπαιγνίες ή υπόγειες διαδρομές και ούτω καθ’ εξής που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
Χαρακτηριστική της επιδιωκόμενης καταστροφής της και συρρίκνωσης του δήμου Λουτρακίου που επιδιώκει είναι το γεγονός ότι αν και τελικά οι εξελίξεις πρόλαβαν το σχεδιασμένο δημοτικό συμβούλιο, ούτε και τότε ίδρωσε το αυτί της, προτίμησε ως «χοληδόχος» να προβεί συρόμενη στην έκδοση μιας ανακοίνωσης, αντί να συγκαλέσει για την περασμένη Πέμπτη έκτακτης ανάγκης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αντ’ αυτού με τον αραμπά, προέβη την επομένη ακριβώς ημέρα, στην έκδοση της ρυπαρού περιεχομένου ανακοίνωσης έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για μετά πέντε ημέρες, ως να μην συμβαίνει τίποτα!
Απλά, απλούστατα, όλοι μαζί είναι άκρως επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου, δεδομένου ότι θα έπρεπε εκ των έσω να αντιδρούν και να σείεται ο τόπος, εκθέτοντας τον ίδιο τον Κώστα Λογοθέτη. Αντιθέτως, με τη στάση τους συγκαλύπτουν έκνομες ενέργειες και σκάνδαλα, έχοντας την αίσθηση ότι μπορούν κι εμπαίζουν την τοπική κοινωνία.
Φυσικά, για την υλοποίηση του στόχου αυτού, έχουν επιστρατευθεί «λιγδωμένα» μέσα επικοινωνίας έντυπα ή ηλεκτρονικά και προσπαθούν να προβάλλουν μια διαφορετική εικόνα της δημοτικής αρχής, είτε αποσιωπώντας εντελώς το γεγονός, είτε στρέφοντας την προσοχή αλλού, είτε δίνοντας λάμψη σε θέματα που δεν τους αξίζει και δεν αντιστοιχεί η λάμψη που προσδίδεται σε σχέση με τη σπουδαιότητά τους.
(250213)




Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ
ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Πάσα προσφορά δεκτή, απ’ όπου κι αν προέρχεται, όταν πρόκειται για το καλό του τόπου με την προϋπόθεση ότι δεν κρύβει δυσβάσταχτα ανταλλάγματα, χωρίς το τελευταίο να υποκρύπτει κάποιο υπονοούμενο στην προκείμενη περίπτωση.
Άλλη μια φορά, οι παρατηρητές στο δήμο Λουτρακίου κι όσοι ασχολούνται με τα κοινά, ακόμη ειδικότερα όσοι ασχολούνται με τον στενό τουριστικό τομέα, έγιναν μάρτυρες της παντελούς απουσίας του δήμου Λουτρακίου, καθώς επίσης και της απουσίας του θεσμικού του ρόλου στη χάραξη τουριστικής αναπτυξιακής πολιτικής. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός, ότι ο δήμος Λουτρακίου θέλουμε να λέμε ότι είναι πλέον ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό προς αυτή την κατεύθυνση από τα τοπικά πολιτικά πρόσωπα, για την ανάπτυξη τόσο της σχεδιασμένης και μεθοδευμένης προβολής του, όσο και των απαιτούμενων υποδομών που απουσιάζουν προκλητικά. Φυσικά, η παρουσία της δημοτικής αρχής Κώστα Λογοθέτη, έβαλε την ταφόπλακα για οποιαδήποτε προοπτική κι ανάπτυξη με τη διάλυση του θεσμικού φορέα.
Στα τέλη του α΄ δεκαημέρου του τρέχοντος μηνός, η Club Hotel Casino Loutraki επέτυχε να φέρει στον τόπο μια πολυσύνθετη τουριστική αποστολή, προκειμένου να επιδείξουν τον τόπο κι αν έπεισαν να μπει στον κατάλογο των υποδεικνυόμενων προορισμών για την πελατεία τους. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, αν κρίνει κανείς και τις μεγάλες ανάγκες που έχει η κοινοπραξία στην οποία μετέχει ο δήμος για να προβάλλει και το τουριστικό της προϊόν. Πολύ ορθά την πρωτοβουλία αυτή έσπευσε να την αγκαλιάσει ο LTO και να αναλάβει και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε.
Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό θα έπρεπε να το έχει επιτύχει θεσμικά ο δήμος Λουτρακίου, έχοντας από χρόνια δουλέψει σε βάθος με τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν δαπανηθεί σε «τουριστικές» αποστολές τις δύο προηγούμενες δεκαετίες με το αποτέλεσμα λόγω λάθους φιλοσοφίας, σχεδιασμού και οράματος, σήμερα να είναι μηδενικό.
Αιτία όλων αυτών είναι, η επιδίωξη προσωπικών επιχειρηματικών στοχεύσεων σε αντιδιαστολή με μια γενική, μεθοδευμένη, σχεδιασμένη προβολή του τόπου με σαφείς στόχους, αλλά και τελικούς σκοπούς.
Όσο λοιπόν η υπόθεση τουρισμός στο Λουτράκι διέπεται από το επικρατούν πνεύμα και ειδικότερα της αδράνειας και απραξίας της σημερινής δημοτικής αρχής, ποτέ δεν πρόκειται να γίνει κάτι το συνολικό και συγκροτημένο, ενώ θα είναι καλύτερα οποιαδήποτε σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση να τη βγάλουμε από το μυαλό μας.
Καλές, αγαθές και προς την ορθή κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο LTO, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να υποκαταστήσει το δημοτικό θεσμικό φορέα, που θα χαράσσει και υλοποιεί την τουριστική αναπτυξιακή πολιτική, συνεργαζόμενος κι όχι υποκαθιστούμενος υπό τον LTO και φυσικά συνεργαζόμενος από όλους τους φορείς του κλάδου.
(250213)
Return top