ΚΟΥΙΖ

Ποιό είναι το νέο πρόσωπο που στοχοποιούν οι «αυλικοί του αυτοκράτορα» ως υπεύθυνο για τις διαρροές στο loutraki-press;
(210113)




Είπαν…

«Πολύ "φαιά ουσία" -αν υπάρχει, που δεν υπάρχει- νομίζουν ότι καταναλώνουν άνευ λόγου κι αιτίας στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος για να συντάξουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους προς τον εντεταλμένο πταισματοδίκη του Πρωτοδικείου Κορίνθου για τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα
(210113)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΚΑΠΟΙΟΙ «ΚΑΛΑΧΑΝ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ
ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

Όπως συμβαίνει σε κάθε επαγγελματικό κλάδο -γιατί πλέον δεν υπάρχουν λειτουργήματα ειμή μόνον κάποιοι Άνθρωποι που είναι η εξαίρεση και υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα, εξακολουθούν να ασκούν το κατά το αποκαλούμενον εκ του συνόλου επάγγελμα, ως λειτούργημα- κοινωνική ομάδα ή οτιδήποτε άλλο φορέα, συναντάς τους καλούς και τους κακούς. Του κανόνα αυτού, δεν εξαιρείται καμία κατηγορία, ούτε ακόμη κι αυτοί που υπηρετούν το Θεό, ούτε αυτοί που καλούνται να κρίνουν και να απονείμουν δικαιοσύνη, ούτε αυτοί που καλούνται να εφαρμόσουν δίκαια το νόμο κ.ο.κ.
Ο λόγος για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, των οποίων η άσκηση της εργασίας τους διέπεται από κανόνες που έχουν απαγορεύεται, αλλά αυτοί στο πλαίσιο της γενικότερης χαλάρωσης των πάντων κινούνται παραβατικά του καθήκοντός τους και προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο νομοθέτης για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες είναι πολύ αυστηρός λόγω της ευαισθησίας της ιδιότητάς τους, γιατί από το πουθενά μπορεί να προκύψει η «κακιά στιγμή» κι ενδεχομένως σε ακραίες περιπτώσεις οικογένειες να θρηνήσουν και θύματα.
Στο αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου που πλήττεται από λειψανδρία και καταβάλλονται από τη διοίκησή του υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθεί των απαιτήσεων, έτσι ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς και οι βάρδιές του, υπάρχουν κάποιοι νεαροί που παρασυρμένοι από τα αστυνομικά φιλμ με το αίμα τους να βράζει για δράση που δεν τη δικαιολογούν ούτε κατ’ ελάχιστον τα γεγονότα, επιδεικνύουν υπερβάλλοντα κι επικίνδυνο ζήλο για τη ζωή του πολίτη. Φθάνουν αδικαιολόγητα σε ακραίες καταστάσεις που δεν είναι συνηθισμένη η ελληνική κοινωνία, ενώ παράλληλα, αντιγράφουν και τα κακά των συγκεκριμένων φιλμ, να κάνουν το ότι χειρότερο εν ώρα υπηρεσίας.
Ως γνωστόν ή τέλος πάντων όσοι έχουν τύχει να γνωρίζουν, δεν είναι λίγες οι φορές που τυγχάνει να είναι διαθέσιμο σε υπηρεσία πλήρωμα για ένα μόνον αυτοκίνητο, προκειμένου να καλύψει τη γεωγραφική περιοχή από τον Ισθμό μέχρι την Μαυρολίμνη, όταν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η κάθε είδους εγκληματικότητα βαράει ταβάνι κι αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει μόνον στο Λουτράκι, αλλά σ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Ο διοικητής του τμήματος Χαράλαμπος Τετράδης με τι μισή από την προβλεπόμενη οργανική δύναμη, σε ημερήσια βάση μηδέ εξαιρουμένων Σάββατου και Κυριακής είναι επί ποδός να συντονίζει την υπάρχουσα διαθέσιμη δύναμή του, για να μπορούν να προσφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια γίνεται στους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό, αν και θέλει να εφαρμόσει το νόμο, τυγχάνει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τις παραβατικές συμπεριφορές της δημοτικής αρχής, γεγονός που δεν του επιτρέπει να προχωρήσει στη λήψη πιο άμεσων και δραστικών μέτρων π.χ. κολωνάκια, έλλειψη χώρων στάθμευσης κ.λπ. Η παραβατική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, φυσικό είναι να επιδρά αρνητικά και στα όργανα της τάξης που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο, όταν διαπιστώνουν ότι τα πρόσωπα της τοπικής πολιτικής σκηνής διαπράττουν παραβάσεις καθήκοντος σε σχέση πάντοτε με την κείμενη νομοθεσία.
Οι παραβατικές συμπεριφορές κάποιων νεαρών στελεχών του σώματος και ειδικότερα του Α.Τ. Λουτρακίου, δεν μπορούν και δεν είναι δυνατόν να απαξιώνουν στα μάτια της τοπικής κοινωνίας το έργο που προσπαθεί να επιτελέσει η διοίκησή του. Καταβάλλοντας νυχθημερόν υπεράνθρωπες προσπάθειες, καθ’ ότι πλέον με τα πολλαπλά πρόσωπα του εγκλήματος τίποτα δεν είναι πλέον προβλέψιμο κι ανά πάσα στιγμή απ’ οπουδήποτε μπορεί να προκύψει και το πιο απίθανο κι έξω από κάθε φαντασία γεγονός.
Πάνος Ηλιακόπουλος
(210113)
Return top