ΚΟΥΙΖ

Σε ποιόν είπε ι Κώωτσης θέλουν δεν θέλουν θα με υποστούν δύο χρόνια ακόμη;
(100812)




Είπαν…

«Δεν θα λυθεί ποτέ το κυκλοφοριακό στο Λουτράκι και πάντοτε θα γίνεται της κακομοίρας… Γιατί όταν υπήρχαν χρήματα κι έπρεπε να φτιαχτούν τα πάρκιν, τα εκατομμύρια ευρώ πήγαιναν αλλού…»
(100812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Πέραν του στενού του κύκλου και κάποιους οι οποίοι ακόμη δεν τον έχουν καταλάβει κι ευελπιστούν από τις υποσχέσεις του Κώωτση, έχει γίνει πλέον αντιληπτό τοις πάσι, ότι από τη σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να ευελπιστεί κανείς σε τίποτα και το κυριότερο δεν την πιστεύει!
Μάλιστα, όσο παραμένουν στις θέσεις τους, αρχής γενομένης από τον επικεφαλής τους, ο τόπος επιβαρύνεται καθημερινά και η επαναφορά στις πρότερες συνθήκες, λόγω της διευρυνόμενης αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, γίνεται ακόμη πιο δυσβάσταχτη.
Της πεποίθησης αυτής, να μην πείθει ι Κώωτσης, έγιναν μάρτυρες όσοι βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού στο Σχίνο, όπου πραγματοποιούσε την ετήσια συνέλευσή του ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού. Την ίδια ακριβώς πεποίθηση έχει εισπράξει ο γράφων από τις αντιδράσεις κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων, καθώς επίσης και των Ισθμίων. Ακόμη, τον Κώωτση μαζί με κάποιους από τους συγχωριανούς του τους λοιδορούν και στη γενέτειρά τους την Περαχώρα. Φυσικά, ούτε λόγος για το κεντρικό Λουτράκι, που εκεί γελάει με τα καμώματά τους, αλλά και για την αδυναμία τους αντίληψης της κατάστασης και της πραγματικότητας ο κάθε πικραμένος.
Αυτή είναι και πρόκειται για τη μία όψη του νομίσματος, την οποία κανείς απολύτως δεν έχει πρόθεση και διάθεση να αμφισβητήσει, δεδομένου ότι όπου να στρέψει το κεφάλι του βρίσκεται ενώπιον ενός μπάχαλου που δεν φανταζόταν, αν και το άκουγε, ότι είναι δυνατόν και μπορεί να συμβαίνει.
Η άλλη όψη του νομίσματος ανήκει στην αντιπολίτευση, αλλά δεν είναι δυνατόν και παράλληλα ορθόν να τη μοιράσεις σε ίσα μέρη, δεδομένου ότι θα ήτο αφενός άδικο, αφετέρου θα μπορούσε κάλλιστα να εκληφθεί ως προσπάθεια εξωραϊσμού αυτών που φέρουν τις βαρύτερες ευθύνες σε βάρος όσων έχουν λόγω της εμπειρίας και της θητείας τους σαφώς μικρότερες κι ελαφρύτερες.

Δεν φθάνουν και δεν πείθουν μόνον οι καταγγελίες
Οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης Γιώργος Γκιώνης, Παύλος Παύλου, Γιώργος Πετρίτσης έχουν την αίσθηση με τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν σε βάρος του Κώωτση (μόνον ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει τι τον ήθελε τον απολογισμό του τίποτα την προπερασμένη Τρίτη για να μεταβληθεί σε σταθερό στόχο της αντιπολίτευσης) και τις εντυπώσεις που απεκόμισαν, έκαμαν κι ολόκληρο το καθήκον τους. Ωστόσο, πλανώνται πλάνην οικτράν, δεδομένου ότι όσα βιώνει η ελληνική κοινωνία την τελευταία σχεδόν τριετία, έχουν αλλάξει εκ βάθρων τη θεώρηση των πραγμάτων στους Έλληνες πολίτες, με συνέπεια να είναι πλέον υποψιασμένοι, ενώ δεν πείθονται από τους ταγούς τους, αν δεν αξιολογήσουν τα λεγόμενά τους.
Όπως επεσήμαινε παλαιός κορυφαίος θεσμικός παράγοντας στο loutraki-press, «δεν είναι δυνατόν να ακούγονται παραβάσεις καθήκοντος υπεξαιρέσεις, συνειδητή ζημία σε βάρος του δήμου Λουτρακίου και των φορέων του και κανείς να μην συγκινείται.
»Δεν είναι δυνατόν ο πλέον πολύπειρος για τις προσφυγές του στη Δικαιοσύνη όσον αφορά προσωπικές του υποθέσεις ή προσφυγές στην τότε προϊστάμενη περιφέρεια Πελοποννήσου επί δικαίων αδίκων κατά των πολιτικών του αντιπάλων, σήμερα να κλείνει τα μάτια;
»Το κυριότερο, αν και δεν διαθέτω ενδελεχή γνώση για τη Λουτράκι Α.Ε. και το παρελθόν της, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν χρήματα για τον τόπο που διαπιστωμένα απεμπολεί ι Κώωτσης, τον έχει άλλωστε καταγγείλει ο πρώην δήμαρχος και να μην κινείται στην κατεύθυνση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου του προσφεύγοντας με εμπεριστατωμένη κι ολοκληρωμένη αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα; Γιατί, αν η αναφορά είναι αόριστη και χωρίς τεκμηρίωση, είναι μόνο για το θεαθήναι και στάχτη στα μάτια της τοπικής κοινωνίας!
»Αλήθεια γιατί δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη να διεκδικήσει ο δήμος Λουτρακίου όσα δικαιούται από την συνκοινοπρακτούσα εταιρεία στην κοινοπραξία του casino Λουτρακίου; Γιατί άραγε δεν αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία ο Παύλος Παύλου; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση πολιτικού ανδρός, που θέλει να γίνει εκ νέου δήμαρχος στο Λουτράκι και να διαφεντεύσει τις τύχες του τόπου μας;
»Επιπρόσθετα, όταν γνωρίζει άριστα τις διαδικασίες που έχει ασκήσει στο παρελθόν, γιατί δεν προβαίνει σε αναφορά κατά του Κώωτση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου;»

Πρέπει ν’ αλλάξει τακτική και θεώρηση των πραγμάτων
Ο παλαιός, πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας, αναφέρθηκε και στον Γιώργο Γκιώνη επισημαίνοντας την ακατανόητη τότε στάση του ως δήμαρχος να μην προχωρήσει σ’ έρευνες για όσα κατήγγειλε προεκλογικά, αλλά και την επιλογή του να μην ασχολείται και να μην αναφέρεται σ’ εργαλεία, όπως τότε η έκθεση του ΣΟΛ που βοούσε ο τόπος και τελικά μάλλον «κουκουλώθηκε»;
«Ο Γιώργος Γκιώνης, που φαίνεται από την κινητικότητά του, θέλει να επιστρέψει στο δημαρχιακό θώκο, αλλά δεν μπορεί να συνεχίζει ως θεατής. Πρέπει να κινήσει τις προαναφερόμενες διαδικασίες για ν’ ανταποκριθεί των καθηκόντων του, αλλά ν’ αλλάξει και τακτική, δεδομένου ότι έχει ευθύνη όταν κλείνει τα μάτια σ’ όσους βλάπτουν το δήμο.»
Πρέπει επιτέλους η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί ενδελεχώς τι έγινε στον τόπο με το πέρασμα από την εξουσία των δύο προαναφερομένων πρώην δημάρχων, οι οποίοι είναι προφανές ότι θα διεκδικήσουν και πάλι τη διοίκηση του δήμου Λουτρακίου. Πέρασαν από τον τόπο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν αποτυπώνονται στην πόλη σ’ έργα, όταν μάλιστα τα κατασκευαστικά κόστη ήταν σαφώς χαμηλότερα και το αποτυπωμένο έργο έπρεπε να είναι σαφώς μεγαλύτερο.
«Παύλος Παύλου -λόγω της πολύχρονης εμπειρίας του- και Γιώργος Γκιώνης θα πρέπει κι επιβάλλεται να κινηθούν στην κατεύθυνση που μόλις σας προανέφερα γιατί πλέον όλοι ζητούμε, επιδιώκουμε και θέλουμε να μάθουμε αλήθειες. Αυτή τη φορά η ψήφος δεν θα πάει βάσει εντυπώσεων, όπως επιχειρείται να περαστεί στην κοινή γνώμη από τη συστράτευση παλαιών δημοτικών συμβούλων υπό τον Παύλο Παύλου, αλλά από τα πεπραγμένα του καθενός και την ουσιαστική συμβολή του για έργα υποδομής και προοπτικής ανάπτυξης του τόπου. Ένας τόπος που έχει περιέλθει πλέον σε χειρότερη μοίρα ακόμη και από τα χωριά της Βόχας -ούτε λόγος για την Κόρινθο- και δεν είναι πλέον πόλος έλξης εγχώριων κι αλλοδαπών τουριστών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι έχει χάσει ακόμη και την ημερήσια επισκεψιμότητά του και να προτιμώνται σαφώς μακρύτεροι προορισμοί; Ποιες υποδομές δημιουργήθηκαν; Απολύτως καμία! Αυτή την ανεπάρκεια θα πληρώνει για δεκαετίες κι αν ποτέ συνέλθει ο δήμος Λουτρακίου».
Πολιτικά πρόσωπα με πολυετή παρουσία που διαχειρίσθηκαν αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που σήμερα δεν υπάρχουν, πώς θα πείσουν ότι θα συμβάλλουν στην πρόοδο κι ανάπτυξη του τόπου με έργα υποδομών, τα οποία δεν έκαναν όταν περνούσαν στα χέρια τους όλα αυτά χρήματα και με υποπολλαπλάσια κόστη;

Μπορεί να τους προσπεράσει και να φύγει μπροστά;
«Ο Γιώργος Πετρίτσης, το νέο πρόσωπο στην τοπική πολιτική κονίστρα, παρασύρεται κι αυτός από την ηθελημένη(;) αδράνεια των παλαιοτέρων κι αποτελεί ζητούμενο γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες να τους υπερκεράσει, να βγει μπροστά και να διεκδικήσει μ’ αξιώσεις την καρέκλα του πρώτου πολίτη. Είναι μοναδική ευκαιρία γι’ αυτόν, αφενός να αντιπαλέψει με το παλαιό, αφετέρου να εμπνεύσει τον κόσμο με όραμα και φρέσκιες ιδέες, αλλά να αποκαταστήσει και τη διαφάνεια στον τόπο, αναδεικνύοντας τα έργα και τις ημέρες των προκατόχων του».

Βιάζεται, αλλά θα μπορέσει να διανύσει μεγαλύτερη διαδρομή;
Ο Παύλος Παύλου ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από ότι χρειαζόταν την προεκλογική περίοδο κι αποτελεί ζητούμενο αν θα μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει μέχρι τέλους, δεδομένου ότι πλέον τον βαρύνουν και τα χρόνια, τα οποία απορροφούν την εμπειρία που θα μπορούσε να λειτουργεί ως το προβάδισμά του, που δεν θα μπορούσαν να αντιπαλέψουν οι έτεροι διεκδικητές.
(100812)
Return top