KOYIZ

Κώωτση, τον πιστό αντιδήμαρχό σου και συνήθως μεταφορέα σου για να επιβιώσει στη θέση του Θανάση Μουζάκη, τον προσέλαβες οδηγό στο δήμο Λουτρακίου; Με ποιά νομιμοποίηση οδηγούσε το αυτοκίνητο του δημάρχου, άσχετα αν εσύ ήσουν μέσα; Ψιλά γράμματα αυτά για ένα κατά φαντασία «αυτοκράτορα», ε;
(050712)




Είπαν…

«Τα "παπαγαλάκια" της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης έχουν βγει και διαλαλούν ότι ο επικεφαλής Παύλος Παύλου είναι εδώ και δικαιωματικά θα είναι πάλι δήμαρχος το 2014, γιατί ο τόπος από το 2007 έχει κάνει γοργά βήματα προς τα πίσω.» Ι Κώωτσης με την ανικανότητα και την ανεπάρκειά του, έχει ανοίξει την όρεξη και το προεκλογικό παιχνίδι για τα καλά, δεδομένου ότι καθημερινά διευρύνεται ο αριθμός των πολιτών που ακούνε δημοτική αρχή Κώωτση και φτύνουν τον κόρφο τους.
(050712)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΠΡΩΤΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ LOUTRAKI
THERMAL SPA ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟ «ΣΩΣΕΙ»!..

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Όσο και να θες να αποτοξινωθείς και να διατηρείς μια εκ του μακρόθεν σχέση με την καθημερινότητα, ελέω θερινής περιόδου, ο ανεκδιήγητος Κώωτσης δεν σ’ αφήνει να ηρεμήσεις είτε με τις ανακολουθίες του, είτε με την ανεπάρκειά του.
Δύο γεγονότα ή πιο ορθά δύο ανακοινώσεις ήταν αυτές που σημάδεψαν τη χθεσινή ημέρα, καθ’ ότι ο νους στο πολιτικό προσωπικό της Ιάσωνος είναι ουσιώδες είδος εν πλήρη ανεπαρκεία…
Χρονικά, η πρώτη αφορούσε την ανακοίνωση της Λουτράκι Α.Ε. για την προβολή και προώθηση της λειτουργίας του Loutraki Thermal Spa και η δεύτερη της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών που κρούει τον κώδωνα κινδύνου για να μην χαθεί το Ράλι Ακρόπολις από το Λουτράκι.
Μετά δεκαοκτώ μήνες, ι Κώωτσης με τους ανεγκέφαλους συμβούλους του, εν μέσω ακριβώς της θερινής περιόδου, αφού είχαν εγκαταλείψει πλήρως το Thermal Spa Loutraki και δεν είχαν αναλάβει καμία απολύτως προωθητική ενέργεια, αντίθετα, μάλιστα, η αύξηση της τιμής εισόδου επέτεινε το χάος σε συνδυασμό και με την παύση των λουτροθεραπειών από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, είπαν με γνώμονα την προεκλογική προπαγάνδα ότι πρέπει να δείξουν προσπάθειες, λόγω δε της ανικανότητάς τους να επιτύχουν αναστροφή της επιταχυνόμενης πτωτικής πορείας που έχουν επιβάλλει, να τα ρίξουν όλα στον προκάτοχό του Γιώργο Γκιώνη, πιστεύοντας έτσι ότι θα τον βγάλουν από τη μέση. Κώωτση την τύχη του μέντορά σου Γιωργάκη θα έχεις κι εσύ, ενώ αυτός έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον προς το παρόν και ασυλία. Εσένα ποιος θα σε λυπηθεί δεν ξέρω μετά την καταστροφή που έχεις και θα έχεις προκαλέσει;
Κάλιο αργά παρά ποτέ, λέει η λαϊκή θυμοσοφία, ωστόσο, οι όποιες πρωτοβουλίες αναληφθούν θ’ έχουν στην καλύτερη των περιπτώσεων ελάχιστο αντίκρισμα μετά την 15η Αυγούστου, ενώ ο ορίζοντας είναι από το Φθινόπωρο και μετά.
Αλήθεια, Κώωτση, θα ήθελες να ενημερώσεις το πόπολο τι έχεις κάνει από τον Ιανουάριο του 2011 που ανέλαβες τα καθήκοντα σου, πέραν του απόλυτου τίποτα και των χαοτικών για την εταιρεία είτε αποφάσεων που είχες λάβει, είτε καταστροφικών επιπτώσεων λόγω της αδράνειάς σου; Σαν τον μέντορα σου τον επίσης ανεκδιήγητο Γιωργάκη που οι Έλληνες εγκληματήσαμε κάνοντάς τον πρωθυπουργό και στο Λουτράκι εγκληματήσαμε που σε κάναμε δήμαρχο, δίνοντας ταυτότητα και στην άσημη κουστωδία σου.
Κώωτση, επειδή το Loutraki Thermal Spa ανήκει στο ευρύτερο τουριστικό πεδίο, έχεις υπόψη σου ότι εξαιτίας σου, από τις παλινδρομήσεις και τις παλινωδίες σου χωρίς να ξέρεις και να καταλαβαίνεις που πρέπει να πας και που τελικά πηγαίνεις, χάθηκε τουριστικά και το 2012; Όταν το καταλάβετε όλοι οι ανεγκέφαλοι μαζί να μας το πείτε…
Η ανακοίνωση της Λουτράκι Α.Ε. έχει ως ακολούθως:
«Σημαντικές προσπάθειες και πολύπλευρες ενέργειες γίνονται από την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ για να αυξηθούν οι επισκέπτες και κατ’ επέκταση η ζήτηση των υπηρεσιών του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου (Loutraki Thermal Spa), έτσι ώστε σταδιακά να καταστεί μια ανταγωνιστική, βιώσιμη και εύρωστη επιχείρηση.
Οι στοχευμένες προσπάθειες πάντα είχαν και έχουν ως στόχο τη βελτίωση της εικόνας (image) του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa, της ανταγωνιστικότητας, καθώς και την αύξηση της ζήτησης, ενέργειες που έχουν ως στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στο Δήμο μας, προς το συμφέρον των Δημοτών μας, της Επιχείρησης και των εργαζομένων γενικότερα.
Εκτός από τη διαφημιστική προβολή του Loutraki Thermal Spa και του Λουτρακίου στα κινούμενα μέσα (κινούμενη διαφήμιση) και συγκεκριμένα σε λεωφορεία τα οποία θα καλύψουν κεντρικούς κορμούς, Κηφισιά - Σύνταγμα - Γλυφάδα, κυκλοφορεί επίσης διαφήμιση του Υδροθεραπευτηρίου και των ποιοτικών υπηρεσιών του στο Αθηνόραμα Τράβελ.
Παράλληλα, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη ραδιοφωνική καμπάνια στο Ραδιόφωνο του ΑΝΤ-1 9,72 καθώς και στο INFO radio 101,1 το οποίο έχει μεγάλη εμβέλεια και καλύπτει εκτός της Κορινθίας, όλη την εθνική οδό μέχρι την Αθήνα  και συγχρόνως ακούγεται και σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.
Ειδικότερα για την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία και τη διαφήμιση στον ΑΝΤ-1 972, ξεκινά διαγωνισμός με συμμετοχή των ακροατών  όπου στους νικητές θα δοθούν ως δώρα, πολύτιμες υπηρεσίες του Spa.
Ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης θα δώσει συνεντεύξεις και στα δύο Ραδιοφωνικά μέσα για να προβάλει το Δήμο μας σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
Πιστεύουμε ότι οι διαφημιστικές ενέργειες που γίνονται με το αδιάλειπτο ενδιαφέρον και την υποστήριξη του δήμαρχου και προέδρου της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. Κώστα Λογοθέτη, είναι πολύ σημαντικές και το διαφημιστικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και θα συνεχιστεί όλο τον Ιούλιο, θα προβάλει όχι μόνο τις υπηρεσίες του Spa αλλά και ολόκληρο το δήμο μας.»

Ι Κώωτσης κοιμάται(;) το Ράλι Ακρόπολις χάνεται
Κραυγή αγωνίας από τη Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών για τον κίνδυνο να χαθεί από το Λουτράκι το Ράλι Ακρόπολις, λόγω της αδράνειας και της αδυναμίας του Κώωτση και των ανεγκέφαλών του της προστιθέμενης αξίας που εισφέρει στον τόπο, σ’ όλους σχεδόν τους παραγωγικούς τομείς της τοπικής οικονομίας.
Ο συνδυασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έφερε το θεσμό του Ράλι Ακρόπολις στο δήμο Λουτρακίου κι έχει πλήρη γνώση των οικονομικών ωφελημάτων, τονίζει την αναγκαιότητα η δημοτική αρχή να δραστηριοποιηθεί προς την εξασφάλιση της παρουσίας του θεσμού και τα επόμενα χρόνια στον τόπο.
Αναφορά στην ανακοίνωση γίνεται στην εν κρυπτώ και παραβύστω μετάβαση του Κώωτση στην περιφέρεια Πελοποννήσου και στην κυριολεξία συρόμενος από τον Loutraki Tourism Organization, όπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντελήφθη τη σημασία της παρουσίας του διεθνούς αγώνα στον τόπο, εν αντιθέσει με τον Κώωτση και τα «βαλσαμωμένα πουλιά» που δεν έχουν καταλάβει τίποτα κι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν κάνει τίποτα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Η ανακοίνωση της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών:
«Λόγω παρατεταμένης απουσίας της δημοτικής αρχής Λογοθέτη από την πραγματικότητα και από τις αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι κινδυνεύει να χαθεί για το Λουτράκι το Ράλι Ακρόπολις.
Σήμερα η σύμβαση που έχει η FIA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) έχει λήξει και ο αγώνας είναι «άστεγος». Και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να «κλέψουν» τον αγώνα από το Λουτράκι. Ήδη η Λαμία και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινητοποιείται και ζητά τον «επαναπατρισμό» του Ράλι Ακρόπολις. Και έπονται άλλοι υποψήφιοι…
Ευτυχώς για το δήμο μας οι ιδιωτικοί φορείς (όπως ο Loutraki Tourism Organization) έχουν καταλάβει τον κίνδυνο και προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ευτυχώς για τον δήμο μας η περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε.
Όμως, η δημοτική αρχή Λογοθέτη «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου», ενώ θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί και να οργανώνει πρωτοβουλίες, ώστε να μην χαθεί ο αγώνας. Χρειάζεται να της υπενθυμίσουμε τα μεγάλα οφέλη (οικονομικά, τουριστικά, προβολή κ.α.) που έχει ο τόπος μας από την φιλοξενία του Ράλι Ακρόπολις, και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσης;
Γνωρίζουμε ότι ο Κώστας Λογοθέτης έχει «θέμα» με τα έργα και τις επιτυχίες της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών και του Γιώργου Γκιώνη - τυχαίο είναι ότι ο δήμαρχος δεν έχει αναλάβει καμία συγκεκριμένη δέσμευση (χρηματοδότηση, κινήσεις συνεργασίας κ.α.) για κανένα θέμα που σχετίζεται με το Ράλι Ακρόπολις; Ακόμη και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου δεν δεσμεύθηκε για τον αγώνα που θα γίνει στο δήμο του! Αλλά και στη σύσκεψη πήγε επειδή το ζήτησε ο Loutraki Tourism Organization! Κι αφού τελείωσε η σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ!
Ο Κώστας Λογοθέτης δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία, δεν μιλά με τους φορείς που διοργανώνουν τον αγώνα στην Ελλάδα, δεν συντονίζει τις τοπικές δυνάμεις, δεν έχει συναντήσει κανένα φορέα που σχετίζεται με την διεξαγωγή και την φιλοξενία του αγώνα. Μήπως περιμένει ότι θα του τον φέρει ο Πέτρος Τατούλης;
Ο Κώστας Λογοθέτης πρέπει να καταλάβει ότι είναι δήμαρχος της πόλης. Ο ρόλος του δεν μπορεί να είναι διακοσμητικός.»

Υ.Γ.: Όσο πιο γρήγορα μπορέσετε όλοι εσείς μαζί να καταλάβετε -αν μπορέσετε ποτέ να καταλάβετε- ότι η μεγαλύτερη προσφορά σας για τον τόπο θα είναι να τα μαζέψετε και να φύγετε μια ώρα αρχύτερα γιατί θα διευκολύνετε την πορεία του, τόσο καλύτερα θα είναι και για σας.
(050712)




Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Σ’ ένα πρωτοφανές για την ποιότητά του ψήφισμα -σε σχέση με τις ανακοινώσεις που εκδίδει η δημοτική αρχή του Κώωτση- η Διαρκής Επιτροπή Περιβάλλοντος του δήμου Λουτρακίου ζητά από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να μην εγκρίνει την καταστροφή του περιβάλλοντος με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια.
Παράλληλα, η Διαρκής Επιτροπή Περιβάλλοντος προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να αποτρέψει την οποιαδήποτε απόφαση που ανοίγει το δρόμο για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σ’ ένα βουνό προστατευόμενο ως Natura 2000 και παράλληλα με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Μήπως θα ήταν σκόπιμο η Διαρκής Επιτροπή Περιβάλλοντος να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν έχει πρόσβαση στο βουνό είτε από εδάφους, είτε από αέρος κι αν θέλουν τα ΜΑΤ ας έλθουν να ρίξουν χημικά για να κάψουν το βουνό;
Θα πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν θα ανέβει στην κορυφή των Γερανείων, αλλά και κανένα ελικόπτερο δεν θα μπορέσει να έχει πρόσβαση, γιατί θα μπορεί ακόμη και να πέσει…

Η ανακοίνωση
«Η Διαρκής Επιτροπή Περιβάλλοντος του δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων αντιτίθεται ομόφωνα στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο των Γερανείων και συγκεκριμένα σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως Natura 2000 (GR2530005), ως καταφύγια θηραμάτων(GR22), αλλά και ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας αρχαιολογικοί χώροι (Μονή Πραθίου).
Στις δύσκολες ώρες που περνάει ό τόπος καταλαβαίνουμε τη οικονομική σημασία που θα έχουν οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια, αλλά από την άλλη θεωρούμε απαράδεκτη και μη αναστρέψιμη την ζημιά που θα υποστεί το περιβάλλον (αισθητικά και ουσιαστικά) τόσο από τα έργα προετοιμασίας για την μεταφορά και την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών και των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και από την μετέπειτα λειτουργία τους.
Αμφισβητούμε τη σκοπιμότητα και την νομιμότητα όλων αυτών των πράξεων καθ’ ότι προγραμματίζονται να γίνουν σε περιοχή απόλυτης προστασίας από οποιαδήποτε ανθρωπογενή παρέμβαση, όπως προκύπτει από τις προτάσεις των δύο ΓΠΣ, τόσο του τέως δήμου Λουτρακίου Περαχώρας όσο και του τέως δήμου Αγ. Θεοδώρων. Την στάση μας δε αυτή προτιθέμεθα να μετατρέψουμε σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση της όποιας -ω μη γένοιτο- αδειοδότησης από τις αρμόδιες αρχές.
Όλη αυτή δε η καταστροφή μεγάλου μέρους του αιωνόβιου ελατοδάσους των Γερανείων γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθεί αδιαφορώντας για τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και σχεδόν, χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για την ίδια.
Κρίνουμε εντελώς απατηλή την χωρίς όρια συνεχιζόμενη σε ολόκληρη τη χώρα καταστροφή του ελάχιστου πράσινου που έχει απομείνει από τις πυρκαγιές, στο όνομα μιας δήθεν «πράσινης ανάπτυξης», που από ότι φαίνεται τα βραχυπρόθεσμα οφέλη της είναι πολύ μικρότερα από τη ισόβια καταστροφή του περιβάλλοντος που προκαλεί.
Τέλος, συμπαραστεκόμαστε, στηρίζουμε και ενισχύουμε την τοπική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στις Ανεμογεννήτριες και καλούμε τους κατοίκους του δήμου μας να κινητοποιηθούν αγωνιζόμενοι ενάντια στη νέα αυτή προσπάθεια υποβάθμισης της γενικότερης εικόνας και του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής μας.
Κάνουμε ύστατη έκκληση προς το περιφερειακό συμβούλιο και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να μην εγκρίνει την εν λόγω περιβαλλοντική καταστροφή, εισακούγοντας την αγωνία της τοπικής κοινωνίας.»
(050712)
Return top