ΠΟΙΑ ΜΜΕ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Το ισχυρό ψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσουν κατά την άποψή τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι, δεν αρκεί από μόνο του.
Βασικός και καθοριστικός παράγοντας για όσους φλερτάρουν με την εξουσία, μεταξύ άλλων είναι η σχέση τους με τα τοπικά ΜΜΕ.
ΜΜΕ -έντυπα ή ηλεκτρονικά- για το σύνολο των οποίων η τοπική κοινωνία γνωρίζει το ρόλο τους και ξέρει πόσο έντιμα παίζουν το παιχνίδι. Στην ουσία έχει γνώση ποιοι μοχθούν για αντικειμενική πληροφόρηση και ποιοι είναι στρατευμένοι να εξυπηρετούν συμφέροντα.
Σε απλά ελληνικά, η τοπική κοινωνία ξέρει πλέον πολύ καλά, ποιοι τα παίρνουν. Ξέρει ποιοι είναι οι λιγδωμένοι κονδυλοφόροι που τα πιάνουν με μηνιαία αντιμισθία, κάνουν το άσπρο μαύρο, αλλά λόγω έλλειψης γνώσης και εμπειρίας γίνονται αντιληπτοί και από τους πλέον αδαείς.
Η συγκεκριμένη μερίδα των άθλιων κονδυλοφόρων, επιβάλλεται από τους υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους να τους αντιμετωπίζουν και να τους κρατούν σε απόσταση. Μόνον έτσι ο λόγος τους θα μπορέσει να τύχει θετικής υποδοχής από την κοινή γνώμη.
Άλλως, πώς να πιστέψει η κοινωνία ένα σχόλιο για κάποιον υποψήφιο και κατευθείαν να μην πάει το μυαλό της στο πονηρό; Δηλαδή, ότι ο Χ κονδυλοφόρος τα έχει πάρει και για το λόγο αυτό προβάλλει κάποιον υποψήφιο για δήμαρχο ή σύμβουλο;
Οι στρατευμένοι κονδυλοφόροι εκτελώντας τις εντολές των «αφεντάδων» τους, με το γνώριμο τρόπο τους, θα βρεθούν είτε αυτόκλητα και αυθόρμητα είτε σε συνεννόηση στο πλευρό υποψηφίου δημάρχου να τον εκθιάζουν και να διαλαλούν πόσο καλός και ωφέλιμος είναι για τον τόπο. Με την ίδια ευκολία η λάσπη θα τοποθετείται στον ανεμιστήρα κατά των αντιπάλων του, αλλά και μεμονωμένων ανεπιθύμητων υποψηφίων συμβούλων, προκειμένου να πληγούν, γιατί στο παρελθόν και σε ανύποπτο χρόνο πήγαν κόντρα στις επιθυμίες των «αφεντάδων».
Στους πέντε μήνες που μεσολαβούν μέχρι ν’ ανοίξουν οι κάλπες του «Καλλικρατη», πολλά θα δουν τα μάτια μας κι ακόμη περισσότερα θα ακούσουν τα’ αυτιά μας.
Η ουσία θα είναι ποιος τα λέει, που τα λέει και ποιος φιλοξενεί ή προβάλλει τον κάθε υποψήφιο;
Όποιος υποψήφιος επιθυμεί να έχει τύχη και να μην στιγματιστεί, καλόν θα είναι να κρατάει αποστάσεις από τα εν λόγω αρπακτικά, τα οποία κόπτονται μόνο για το χρήμα που οι ίδιοι θα εισπράξουν κι όχι για την πρόοδο και προοπτική του τόπου, που προσπαθούν κάποιοι υποψήφιοι.
(120610)
Return top