Ο «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΝΟΣ» ΑΛΕΚΟΣ

Το πολιτικό του ναυάγιο σ’ ολόκληρο το μεγαλείο του στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» ανέδειξε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός.
Σήμερα το πρωί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, συνεδρίασε η Τοπική Ένωση Δήμων Κορινθίας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης των τοπικών κοινωνιών για τον «Καλλικράτη».
Μεταξύ των ομιλητών το λόγο έλαβε και ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, του οποίου η επιχειρηματολογία όσον αφορά τις γενικές αρχές του νομοσχεδίου κινήθηκε εκτός πολιτικού πλαισίου κι αυτά που ισχυρίσθηκε δεν μπορεί να τα επικαλείται αιρετός. Δείχνει, αν και τέσσερα χρόνια δήμαρχος, να μην αντιλαμβάνεται ότι το κράτος έχει συνέχεια.
Όταν η παρέμβασή του έφθασε και στο χωροταξικό, έδωσε την αίσθηση ότι βρίσκεται παντελώς εκτός πραγματικότητας. Με τη στάση του, δεν σεβάστηκε τον τόπο που τον φιλοξενεί, δεδομένου ότι μέσα στα γεωγραφικά όρια του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας προσπαθούσε να παραποιήσει την καταγεγραμμένη ιστορία, ξεσηκώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο θύελλα αντιδράσεων.
Ο Αλέκος Πνευματικός παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που σε προσκαλεί για τραπέζι σπίτι του, λέγοντάς σου φέρε μαζί και το φαγητό και το ποτό που θα καταναλώσουμε. Επιμένει να κάνει το Λουτράκι και τους Αγ. Θεοδώρους δικούς του για να φέρει την ανάπτυξη στον τόπο του.
Αλέκο τι έκανες τέσσερα χρόνια ως δήμαρχος για να διασφαλίσεις την ανάπτυξη του τόπου σου με τις δικές του δυνάμεις;
Αλέκο, είναι γνωστό τοις πάσι ότι, ένας άνθρωπος όταν διαπιστώσει μία γυναίκα που επιθυμεί σε γάμο δεν τον θέλει, διαφυλάσσοντας στοιχειωδώς την αξιοπρέπειά του, λέει ευχαριστώ, γυρίζει την πλάτη και φεύγει. Εσύ γιατί επιμένεις από τη στιγμή που δεν σε θέλουν ούτε Ίσθμια, ούτε Λουτράκι, ούτε Αγ. Θεόδωροι να προσεταιριστείς τα μέρη αυτά;
Φυσικά, δεν σε έπιασε ο πόνος για την ανάπτυξη, το μέλλον και την τύχη τους. Ορθά κοφτά επιθυμείς να διαμορφώσεις ένα δήμο τέρας, να επιβιώσεις πολιτικά και να βάλεις στο χέρι -υπέρ της Κορίνθου- τους δικούς τους πόρους. Είναι έτσι ή δεν είναι;
Ένας τέως κι ένας πρώην -κορυφαίοι και οι δύο θεσμικοί παράγοντες- επεσήμαιναν το πολιτικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «οι ισχυρισμοί που εκστόμισε εκφέρονται μόνο από πολιτικό νάνο που δείχνει -μια και βρισκόμαστε δίπλα σε θάλασσα- «καπετάνιο» που ναυάγησε στη στεριά».
«Δεν είδατε, επεσήμανε ο ένας εκ των δύο. Μέχρι και ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρρας τον διέψευσε για τα Ίσθμια και δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πολιτικό του μέλλον; Ίδιο με αυτό του Γιώργου Γκιώνη. Δήμαρχοι μιας τετραετίας και οι δύο.
»Την κρίσιμη ώρα μήπως είδατε το Γιώργο Γκιώνη να είναι παρόν; Που ήταν ως οικοδεσπότης; Δεν έπρεπε να είναι σε μια τέτοιου είδους κρίσιμη συνεδρίαση παρόν, γιατί το νομοσχέδιο ανακοινώθηκε, δεν ψηφίστηκε ως νόμος; Κατά συνέπεια τα πάντα είναι ανοιχτά κι όλα μπορούν να αλλάξουν! Πού είναι να υπερασπιστεί τον τόπο του;
Ευτυχώς που έχουμε απέναντί μας τον Αλέκο… και μαζί με τον επιχειρηματία εκτός Λουτρακίου ο τόπος μας να ελπίζουμε ότι διασώνεται».
(090510)

Return top